ALBÁN-ALPOK ÉS SZKANDER BÉG ORSZÁGA



Szállás típusa
Szálloda ****
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
5 nap / 4 éj


ALBÁNIA

Albán - Alpok és Szkander bég országa

 

Utazás: repülővel és autóbusszal

Szállás: 4*** színvonalas szállodában – Hotel Colosseo, Hotel Liss, Hotel Durres

Ellátás: teljes panzió

 

A körutazás tartalmazza a belépőket és a látogatásokat: Albán-Alpok, Shkodra Rozefa Vár, Lezha Mauzóleum, Kruja Múzeum, Tirana Nemzeti Múzeum és Mecset

Programajánlat:

1. nap/. Elutazás - Bécs - Shkodra

Elutazás Bécsbe, és érkezés 10.45-re. Indulás12.45-kor. Érkezés az Albán-Alpok keleti oldalán húzódó völgyek mentén Shkodrába. Ismerkedés az őslénytan tudományának és a földtan albániai leírójának báró Nopcsa Ferencnek kalandos életével. Shkodrában séta a fellegvárhoz, ismerkedés a belvárossal. Vacsora egy jellegzetes albán étteremben.

Éj Shkodrában

2. nap/. Shkodra - Albán-Alpok - Lezha

Indulás 08.00 órakor az Albán-Alpok Theth Nemzeti Park területére, rálátással a 2500 m magas hegyvidékre.Koplikot követően a Dedaj és a jégkorszak vájta Boga-völgy mentén haladunk a kacskaringós utakon. A Kanun-tornyok, ill. menedéklakok adta otthon akár évtizedekig a vérbosszú elől menekülők számára. Közülük a Ngujimités a Theth lesz megtekinthető a vízesés és a Grunas-canyon látnivalóival. A vendégházban elfogyasztott ebédet követően térünk vissza Lezhaba. Vacsora a szállodában.

Éj Lezhaban

3. nap/. Lezha - Kruje – Tirana

A reggelit követően utunkat Lezhaba folytatjuk. A település neve összefonódott Szkander bég (Kasztrióta György) nevével, aki 1444-ben itt hozta létre a törökellenes Albán Ligát, és halála után itt temették el.Kruje nevezetességeivel ismerkedünk: a Szkander bég Múzeum, mely a régi vár alapjain lett újjáépítve, s büszkén hirdeti az itt született vezér, Hunyadi János fegyvertársa, hírnevét, katonai, politikai nagyságát. A hegyoldalba épült város és a vár méltán viseli az „Adria erkélye”  címet. Délutáni érkezés Tiranába, Albánia fővárosába. A Szkander bég nevét viselő főtér körül összpontosulnak a város látnivalói, a Nemzeti Múzeum, az Opera, az Ethem Bej mecset és a Szahat Kula, az Óratorony. Vacsora Durresben.

Éj Durresben

4. nap/. Durres

Városnézés és történelmi séta DurresbenVelencei-torony, ókori romterület. Ebédet követően pihenés, fürdés a tengerparton. Vacsora a szállodában.

Éj Durresben

5. nap/. Durres – Bécs – Hazaérkezés

Délelőtt pihenés, fürdés, napozás. Korai ebédet követően indulás a repülőtérre. Érkezés Bécsbe 16.45-kor.

http://www.albanianphotography.net/hu/nopcsa.html