SVÁJC – AUSZTRIASzállás típusa: Program szerint
Ellátás módja: Teljes ellátás
Utazás módja: Busz
Időtartam: 5 nap / 4 éj


Utazás:

autóbusszal

Szállás:

svájci és tiroli jellegű panziókban

Ellátás:

teljes panzió

Program:

1.nap:

Kiállás 5.30-kor. Indulás 06-kor, utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át (ebéd Ansfelden Landzeit étteremben) Érkezés a szálláshelyre Innsbruck mellé, jellegzetes osztrák hegyi faluba – Seppl in Mutters - kora este. Áttekintő séta a középkori hangulatot árasztó „Habsburg” belvárosban. Vacsora a szállodában.

2.nap:

Reggeli a szállodában, indulás 8 órakor. Utazás az Arlberg alagúton át Svájcba, ahol fényképezés a festői Walen-see partján, ahol 2000méteres hegyek csaknem függőlegesen szakadnak a tóba. Utazás Svájc őskantonjainak területén, Schwyz érintésével a híres Axenstrassén (a Wierwaldstatti-és Urner-see partján) a Tell Vilmos legenda nyomában Altdorf-ig. Ebéd Altdorf-ban, Tell Vilmos városában. Ismerkedés Svájc születésének legendájával és valós történelmi tényeivel. Délután továbbutazás a tó D-i partvidékén Luzern-be. Városnézés a "legészakibb olasz hangulatot árasztó" városban, az óváros, a reneszánsz városháza, a középkori Musegg-falak, a katedrális megtekintése, fényképezés a Gleccserkertben és a Löwendenkmal-nál. A szállás elfoglalása az EMMENTAL-ban, (ENTLEBUCH, WOLHUSEN KÖRZETÉBEN). Vacsora a szállodában.

3.nap:

Reggeli után utazás Svájc és Európa egyik legjelentősebb kereskedelmi csomópontjához, a Gotthard-hágóhoz. Szép idő esetén utazás a régi úton, fényképezéssel a különleges magashegyi tájban, rossz idő esetén utazás az autópálya alagúton. Átkelés a hágón, majd a Rhóne felső völgyében, festői, 3000métert meghaladó hegyek között utazás a Rhóne gleccserig. Eisgrotte/Furkapass 3.-€/fő. Ebéd a gleccser tőszomszédságában emelkedő szállodában/Gletscher Restaurant. A különlegesen kék gleccserjég megtekintése, séta a jégen, majd visszaút, érkezés a szállásra kora este. Vacsora a szállodában/Hotel Hünigen. Bowling a közelben igény szerint.

4.nap:

Reggeli a szállodában. Indulás reggel 8 órakor, utazás a Bodeni - tó különleges városához, Konstanz-ba. Az egykori zsinati helyszínen látogatás az óvárosban, majd hajókirándulás a Rózsák-szigetére. Ebéd Konstanzban. Továbbutazás délután a Rajna nagy vízeséséhez, Schaffhausenbe.

A különleges természeti képződmény megtekintése, majd utazás Liechtenstein Nagyhercegségébe. Fényképezés a Nagyhercegi Vár lábánál, rövid szabad program Vaduz-ban, a fővárosban. Esti érkezés Innsbruckba a szállásra Thaurba (8km Innsbrucktól) vacsorára.

5.nap:

Reggeli a szállodában. Továbbutazás és ebéd Ausztriában autópálya melletti Rosenberger étteremben St. Pölten körzetében. Érkezés a késő esti órákban.