PRÁGA AZ „ARANYVÁROS” ÉS A SÖRFŐZDÉK VILÁGA



Szállás típusa
Szálloda ****
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Busz
Időtartam
5 nap / 4 éj


Prága – Pozsony – Brüno

Karlovy Vary – Plzen - Cesky Krumlov - Schlosshof

 

Utazás: autóbusszal

Szállások: Prága 2 éj Hotel Ibis Mala Strana

Cesky Krumlov 1 éj Hotel Mlyn****

www.ibishotel.comwww.hotelmlyn.eu

Ellátás: Teljes panzió - menüválasztással

Egyéb szolgáltatás: kötelező helyi idegenvezető

 

Belépők vezetéssel: Pozsony, Prága Szent Vitus, Brüno Kápolna, Pilzen Sörfőzde, Cesky Krumlov Kastély, Schlosshof

 

1.nap.:

Indulás Budapestről 07.00-kor. Utazás a sok vihart megélt és megélő Pozsonyba. Ismerkedés a 907-es pozsonyi ütközettel, melyben Európa akkori leghatalmasabb egyesített hadserege a magyarok teljes elűzését tűzte zászlóira, de amelyben Árpád vezér és fiai vezetésével a magyarság történelmi győzelmet aratott felettük, Városnéző séta kötelező helyi idegenvezetővel az egykori királykoronázó templomunknál a Szt. Márton katedrálisnál, az óvároson át a Városháza épületéig, melyen ismét a magyar történelmi címer ékeskedik, majd a várfalakkal övezett óvárosban az egykori pozsonyi magyar diéta (országgyűlés) épületének és az Óratoronynak a megtekintése. Ebéd 12.00-kor a Prasna Basta étteremben. Továbbutazás rövid pihenőkkel Morvaország „fővárosába”, Brünoban. Városnéző séta a Jezsuiták templomának érintésével a németek templomán át a főtérig, és a város fölé magasodó dombot koronázó gótikus katedrálisáig. Ismerkedés Báró Trenck kalandos életútjával, illetve a kappucinusok hátborzongató csontkápolnájával.  Esti érkezés Prágába. A szállás átvétele este, majd vacsora 20.00 órától a Novoemcky Pivovar étterem-sörözőben.

                                                           Éj Prágában

2.nap: Reggelit követően indulás 08.30-kor autóbusszal a prágai várnegyedbe, kiszállás a Strahovi-kolostornál. Helyi idegenvezetővel városnézés: Prága látképe, a legrégibb sört főző kolostortól, Loreto-templom, Külügyminisztérium épülete, fényképezés a várban, majd a St.Vitus székesegyház megtekintése a kolozsvári testvérek szobrával, majd séta az arany utcácskában. Ebéd 12.30-kor az U-Felkuban. Délután séta a kis-oldalon, majd a híres Károly-hídon át a Tyn - templomig, illetve az órajáték megtekintése a régi városháza oldalában. A városnéző séta a Vencel-téren végződik, itt és a piac mentén szabad program a csoport számára, majd vacsora 19.00-kor a Svejkben. Érkezés a szálláshelyre késő este.

                                                           Éj Prágában

3. nap.: Kirándulás Karlovy Varyba, amely a nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. 1508 óta ez Európa első gyógyhelye. Számos híresség is felkeresi gyógyfürdőit. Karlovy Vary mára a világ egyik leghíresebb gyógyfürdő-városa lett: több mint 300 gyógyvízforrása van. A nemzetközi filmfesztiváljáról, és arról is ismert, hogy itt gyártják a Becherovkát. Ebédet követően kitérő Pilsenbe sörkóstolásra. "A Pilseni Ősforrásból a korsókat megtöltő egykori sörmester bevallotta, hogy hajdan napi négy-öt litert is megivott - persze, szigorúan munkaköri kötelességként. Ha valaki koccintani akar vele, nem tagadhatja meg!  Látnivalók: Szent Bertalan templom, Mze-folyó hídja az Ezüstvárosnál, Bencés Kolostor. A vacsorát és a sörkóstolót követően visszaérkezés Prágába.

                                                           Éj Prágában

4.nap: Utazás 08.00-kor Dél-Csehországba. Érkezés ebédre Cesky Krumlov-ba, az UNESCO világörökség részét képező óvárossal büszkélkedő városába. Ebéd az Eggenberg Étteremben. Gyalogos séta az ódon házak, vízi malmok között, látogatás a várhoz, a medvék barlangjánál, a hatalmas, barokk pompával épített kastélykertben. Érkezés a szállodába kora este. Vacsora 19.30-kor a szálloda egyedi éttermében. Színházi, nyári játékok: Utazás a világ körül műsor megtekintése.

                                                           Éj Cesky Krumlovban

5.nap: Hazautazás a Linz – Bécs – Budapest útvonalon. Útközben kitérő Schlosshofba, Savoyai Jenő egykori birtokára a kastély és a park megtekintésével. Ebéd 12.00-kor a kastély éttermében. Kora esti hazaérkezés.