MÁLTA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
5 nap / 4 éj


Utazás: menetrend szerinti repülővel

Szállás: New Dolmen Hotel 4****

tengerparti hotel tengerre néző szobákkal

 www.dolmen.com.mt

Ellátás: Teljes panzió

 

 

 

Program:

1.nap: Találkozó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A. Terminálján. Elutazás Budapestről 13.55-kor. Érkezés 16.05-kor. Transzfer egy máltai pincészetbe ahol egy borkóstolón vesz részt a csoport majd 17:00 óra körül transzfer a szállodába. Szobák elfoglalása, üdvözlő ital majd 19:30 órakor vacsora a szállodában.

Éj New Dolmen

2.nap: Városnézés Málta Fővarosában, Vallettában: a Felső Barracca Kertet keressük fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Megtekintjük a közeli Szent János Társ Katedrálist és a Nagy Mesterek Palotáját a Parlament épületét, amely egyben a Miniszterelnöki hivatalnak ad otthont. Elhagyjuk a fővárost, ebéd Rabatban. Ezt követően Rabat-ban a St. Pál Katakombában teszünk látogatást. A délutáni órákban Mdina, a volt főváros vár ránk. Megismerkedünk Katedrálisával, majd a városfalhoz érve az egész szigetre nyíló panorámában gyönyörködhetünk. A kézműves központ után visszatérünk a szállodába.

Éj New Dolmen

3.nap: Az egész napos kirándulás a kikötőből helyi komphajóval ( nem bérelt hajó ) Gozora a legendás „Calipso szigetére”. A rövid kompút során szép fotótémát kínálnak Comino és Cominotto szigetei, valamintSzent Pál - szigete, ahol az apostol egykoron hajótörést szenvedett. Megtekintjük a Ġgantija Templomot Xaghraban, a Citadellát Rabatban, a Kék Ablakot Dwejraban. A szigeten a gozoi csipke és a kötészet remekeit találhatjuk, mint a kézművesség kiemelkedő alkotásait. Vacsora a szállodában.

Éj New Dolmen

4.nap: Hajókirándulás ebéddel: 8:30 órakor indulás a kikötőbe ahonnan hajókirándulás (a csoport számára bérelt hajóval) - Comino, Cominottto, Szent Pál szigetei felé a Kék Lagúnához. Fürdési és snoorkeling lehetőségek. A kirándulás alkalmával a hajón vagyunk csak amikor fürdés van kötünk ki. Látogatás a megalitikus építészetéről híres Tarxienben. Ebéd Marsaxlokban a híres luzu-hajók és halászok városában. Vacsora a szállodában.

Éj New Dolmen

5. nap: Reggelit követően transzfer a repülőtérre. Elutazás. Érkezés Budapestre 13.05-kor.