MONTENEGRÓSzállás típusa: Program szerint
Ellátás módja: Program szerint
Utazás módja: Busz
Időtartam: 5 nap / 4 éj


Időpont: júniustól októberig igény és szállodai kapacitás szerint

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

Budva – Becici tengerparti övezetben 3*** Slovenska Plaza szállodában

www.hgbudvanskarivijera.com

Ellátás:

Félpanziós ellátás (érkezés napja ebédtől, hazautazás napja ebédig)

Programajánlat:

1. nap:

Találkozó 07.00-órakor. Indulás 07.30-kor. Utazás az Adriai-tenger partjára.

Éj a horvát tengerparton Trogir/Split övezetében

2. nap:

Pihenővel érkezés Dubrovnikba a reggeli órákban, ahol egy belvárosi sétát teszünk: ismerkedés „Dalmácia ékköve”, a régi Raguza múltjával. Továbbutazás a tengerparton a frissen függetlenné vált Montenegró felé. A határ átlépése, majd utazás és kompátkelés az egyedien festői Kotori-öböl mentén. Érkezés ebédre Budvába, majd a szállásra. Az út fáradalmait követően pihenés a szálloda strandján. Büfé vacsora a szállodában. Igény szerinti esti séta Budvában.

Éj Budva Hotel Slovenska Plaza

3. nap:

Délelőtti pihenés, fürdés, napozás, az előző napi utazás fáradalmait követően.

Kirándulás - a Lovcen Nemzeti Park pazar panorámájával - Cetinjébe, a XIX. századi, független Crna Gora Királyság fővárosába. Az égbe szökő hegyek közé „fészekként telepített” városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Híres kolostora az 1480-as évek óta áll, utcácskái ma is a XIX. századot idézik. Séta a Királyi kápolnánál, majd a Királyi várnál.

A mini állam 1885-1918 között vált függetlenné, erre a korra emlékeztet az egyetlen főutcácska megannyi parányi nagykövetségi épülete. Fotózás a brit, francia nagykövetségnél, illetve az elnöki palotánál. Vacsora 18.00 órától a Konak étteremben a Plantaza Pincészet borkóstoló kínálatával egybekötötten: Chardonnay, Sauvignon, Krstac és Procore, Kabernet fajtákból. Visszatérés Budvába, ahol esti séta a „velencei hangulatot árasztó” óvárosban.

Éj Budva Hotel Slovenska Plaza

4. nap:

Délelőtti indulás a hajókirándulásra a Montenegro Tivat Kikötőből a kotori partszakasz mentén. A Miasszonyunk Temploma megtekintése a kis sziklaszirten. A csodálatos fekvésű Kotor városa – amely az UNESCO világörökségi védelem alatt áll - Bocche di Cattaro néven az Osztrák - Magyar Monarchia déli hadikikötője volt. Ismerkedés a haditengerészet történetével, törekvéseivel, nemzetiségi összetételével, szerepével a háborúkban, és flottán belül szolgáló magyar tengerészekkel (a flotta közel 40%-a magyar nemzetiségű volt.) Séta a hangulatos óvárosban, látogatással az egykori flotta főparancsnokság mára múzeumként berendezett épületében. A szállodába érkezést megelőzően fotószünet Sveti Stefan bejáratánál. A néhai szigeten fekvő halász települést az 1500-as évek eleje óta köti össze egy rózsaszín homokstrand a tengerparttal. Felújított házait a világ legismertebb sztárjai alakították nyaralókká „Sophia Lorentől – Claudia Schifferig”. Búcsúvacsora a belvárosi Porto étteremben.

Éj Budva Hotel Slovenska Plaza

5. nap:

Indulás haza – reggeli hideg-csomagokkal. Útközben kitérő Split óvárosába, amely Dicoletianus császár korszakának köszönheti a legfőbb értékeit. Városnézés után ebéd, és folytatjuk utunkat. Esti érkezés Budapestre.