Baszkföld

Baszkföld varázslatosan szép és semmihez sem fogható: a Pireneusok magasan húzódó hegyvonulatai, izgalmas, sziklákkal tagolt óceánparton megbúvó halászfaluk, érintetlen, zöldellő természet, a modern építészet remekei és a világhírű gasztronómia egyszerre kápráztatja el az ide utazókat!

Baszkföld Spanyolország önálló autonóm közössége, az Ibériai-félsziget északi részén, a Pireneusoktól kissé nyugatra, a Vizcayai-öböl mentén fekszik. Összesen 7 megyéből áll, melyből négy Spanyolországhoz, három pedig Franciaországhoz tartozik. Az egész régióban a spanyol mellett hivatalosan elfogadott a baszk nyelv (euskera), mely igazi kuriózum: eredete ismeretlen és semmilyen más nyelvre nem hasonlít. Egyesek szerint ez a legrégebbi, Európában jelenleg is használt élő nyelv, és ebből kifolyólag a legrégebbi európai kultúrák egyike. Sajátos történetük, nyelvhasználatuk eredményeképpen a baszkok nagyon összetartóak, büszkék egyedülálló nyelvükre - és persze messze-földön híres gasztronómiájukra.



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


1. nap: Bilbao

Reggel elutazás Budapestről közvetlen Ryanair járattal Santanderbe. Érkezés után transzfer a bilbaói központi helyen található szállodába. Szobák átvétele majd gyalogos városnézés. A volt iparvidéken számos modern, futurisztikus épületet találunk, melyek a városkép meghatározójává válnak. A régi és a modern keverékéből kialakuló díszletek között pedig olyan gazdagság, jólét, tisztaság és elegancia található, amelyet a világ kevés táján lát az ember. Bilbao nem kifejezetten a hagyományos látványosságokról szól, annál inkább a folyó menti épületek, a hidak és sétányok felfedezéséről.

Ebéd egy helyi étteremben.

Délután Bilbao első számú látnivalója a Guggenheim Múzeum következik. A világ egyik legkülönlegesebb épülete. Habár a múzeum tárlatai is világszínvonalúak, maga az épület talán még ezeknél is érdekesebb. Először kívülről járjuk körbe az épületet, majd a belső tereket is megcsodáljuk

Este Pintxos vacsora

Éj Bilbaoban


2. nap: San Sebastian

Ma Baszkföld gyöngyszemét, San Sebastiant keressük fel. Az észak-spanyolországi város Baszkföld szíve, és elnyerte Európa Kulturális Fővárosának címét is 2016-ban. San Sebastian varázslatos óvárosával, kagyló alakú, gyönyörű, homokos tengerpartjával, és csekélynek mondható (190 000 fős) népességéhez képest 16 Michelin csillagos éttermével minden utazót elbűvöl.

Útközben megállunk a Getariában, egy hagyományos baszk faluban, hogy folytassuk kulináris túránkat, és megismerjük Baszkföld gasztronómiai csodáit. Borkóstoló a Rezabal pincében, ahol az egész régió legjobb txakoli-t készítik. A régió tipikus itala egy enyhén habzó, nagyon száraz, magas savasságú és alacsony alkoholtartalmú fehérbor. A pincelátogatás után folytatjuk utunkat San Sebastian felé.

14:00 Ebéd egy tradicionális étteremben

Ebéd után elsétálunk a félszigetre épült Parte Viejába, azaz az óvárosba. A zeg-zugos utcákat elegáns házak szegélyezik, amik apró terekhez, a kikötőhöz vagy az óceánhoz vezetnek.

Mielőtt visszaindulunk Bilbao felé, megállunk a Monte Igeldo-ban ahonnan csodálatos a kilátás a városra.

Vacsora a szálloda közelében található helyi étteremben

Éj Bilbaoban


3. nap: La Rioja – Santander

Reggeli után kijelentkezés a szállodából majd egész napos kirándulásra indulunk az Ebro folyó völgyébe, a világhíres La Rioja borvidékre. Itt készülnek a legfinomabb spanyol borok és ez a világ egyik legismertebb vörösbor termelő régiója. Az utakat mindenhol szőlőföldek határolják és egymást érik a borgazdaságok és pincészetek.

Kirándulásunk során két pincészetbe (egy régi és egy modern) látogatunk el, hogy össze tudjuk hasonlítani őket és megismerjük a köztük lévő különbségeket

Ebéd egy hagyományos pincészetben.

Délután utunk Santanderbe vezet, mely város sokak szerint Spanyolország legszebb öblében helyezkedik el, ahonnan a tenger, a természet és a kisváros csodálatos összképet mutat, többek között a híres Magdolna palotájával vagy az óvárosi Pereda sétányával.

Vacsora a szállodában

Éj Santanderben


4. nap

Korai ébresztő és transzfer Santander repülőtérre majd hazautazás.