AZ ELFELEDETT TÖRZSEK VILÁGA - MIANMAR



Szállás típusa
Szálloda ****+
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Repülő
Időtartam
9 nap / 8 éj


Rudyard Kipling száz évvel ezelőtti burmai látogatása során azt tapasztalta, hogy ez az ország merőben eltér az addig ismert országoktól. Az utazók ma már Mianmar néven ismerik ezt az elbűvölő országot. Ázsia egykori legtitokzatosabb országa megváltoztatta nevét, valamint az emberekben a róla kialakult képet, ezzel próbált ugyanis nyitni a külvilág felé. Az itteni páratlan gazdagságú kulturális örökséget elképesztő kitartással védik a helyiek. A mianmari lakosok kedvessége, bája felülemelkedik az időn, a régebbi korokat idézi, az ország természeti szépségei ámulatba ejtőek, történelme pedig rendkívül eseménydús. 

 

Mianmar

Programterv:

1. nap: Elutazás

Elutazás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér B/2-es termináljáról.

Éj a repülőn.

2. nap: Yangon

Délutáni érkezés Yangonba Transzfer a szállodába, bejelentkezés Vacsora a szálloda kertjében.

Éj a Kandawgyi Palace Hotelben.

3. nap: Bagan

Könnyű reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre, majd a kora délelőtti járattal repülés Bagan-ba.

Érkezés Bagan-ba és utazás Minanthu Village-be. Élvezze Bagan régészeti területének lélegzetelállító látványát a Tayoke Pyay templom teraszáról. Látogatás a tipikus mianmari, azon belül bagani áruk készítési helyére. Ebéd a Sunset Garden étteremben. Transzfer a hotelbe, szabadidő. Délután látogatás a nagyszerű építészeti megoldásairól híres Ananda templomhoz. Élvezze a pagodák közötti keskeny homokos úton való lovas kocsikázást. A   napnyugtában és Bagan varázslatos szépségében is gyönyörködhet. Vacsora a szállodában.

Éj a Tharabar Gate Hotelben.

4. nap: Bagan

Reggeli a szállodában. Fakultatív program: Egyedi élmény nyújt a napkeltekor való léggömbös repülés. A Nyaung U helyi piac meglátogatása Utazás Bagan falusi vidékén, ahol egy pálma cukor és pálma alkoholt gyártó házikót nézünk meg. Ebéd a faluban. Transzfer a hotelbe, majd pihenés a medence partján. Délután a régi templomok között , Taungbi falun keresztül biciklis kirándulás. Hajókázás naplementekor az Ayeyarwaddy folyón, koktéllal a kézben. A szállodában a vacsorát burmai báb előadás kíséri.

Éj a Tharabar Gate Hotelben.

5. nap: Heho

Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre, délelőtti járattal indulás Heho-ba. Hehoból buszos transzferrel egy óra alatt eljutunk Nyaung Shwe-be. Út közben megnézzük, hogy hol készítik a Shan papírt és bambusz esernyőt. Érkezés Nyaung Shwe-be, majd hajóval az ebéd helyszínére, az Inthas örökség házba. Látogatás arra a helyre, ahol a hagyományos selyem szövő tevékenységet folytatják. Az Inthas falvak és az úszó kertek megtekintése hajókázás során. Transzfer a szállodába. Vacsora a szállodában.

Éj az Aureum Palace Resortban, Inle-ben.

 

6. nap: Inle tó

Reggeli a szállodában Transzfer az 5napos piacra, a törzsek Inle tó körüli találkozási helyére. Látogatás Alemyaung településre, 45 perces séta a hagyományos turisztikai útvonalaktól távol, a gyönyörű falun keresztül. Betekintünk az helyi óvodába is. 30 perces rövid kirándulás a dombra, a település mögötti zöldség és rizsföldeken át. Ebédként piknikezés a hegy tetején található a Mango ültetvényen, ahonnan pompás kilátás nyílik az Inle tóra. Az ebédet követően, targoncával 10 perces transzfer a mólóra, majd hajózás a Chez Ann teraszra. Lehetőség lesz rágcsálnivalók, rum és jellegzetes koktélok fogyasztására is. Vacsora a szállodában.

Éj az Aureum Palace Resortban, Inle-ben.

7. nap: Inle - Yangon

Reggeli a hotelben. Délelőtt 10-kor buszos utazás a Red Mountain szőlőskertbe, borkóstolás céljából. Ebéd a Red Mountain étteremben. Transzfer a Heho repülőtérre, repülés Yangonba. Érkezés Yangonba, majd transzfer a szállodához. Vacsora a Le Planteur étteremben.

Éj a Kandawgyi Palace Hotelben.

 

8. nap: Yangon

Reggeli a szállodában. Látogatás a híres Shwedagon Pagodába, a lélegzetelállító és békés, a mianmar-i buddhisták által látogatott nevezetességbe. Riksás kirándulás a városban és a gyarmati negyedben. Yangon legnagyobb piacának, a Skót piac „Bogyoke piac” megtekintése után visszatérés a hotelbe. Késői ebéd. Szabadidő, majd transzfer a Yangon nemzetközi repülőtérre. Utazás Bangkokba.

Éj Bangkokban.

9. nap: Indulás

Hazautazás Bangkokból.