BRAZÍLIA, PERU KÖRUTAZÁS



Szállás típusa
Szálloda
Ellátás módja
Félpanzió
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
14 nap / 13 éj


Népek és kultúrák keveredése, fantasztikus növény- és állatvilág, sokszínűség, barátságos emberek, kitűnő konyha és a szamba megszűnni nem akaró ritmusa jellemzi az ezerarcú Brazíliát. Peru pedig az ősi korokból fennmaradt emlékei miatt különleges. A helyi indiánok őseik hagyományai szerint élnek, kultúrájukat megőrízték, így az ideérkező egy élő néprajzi múzeumba toppan be.

 


Utazás: Mentetrend szerinti repülővel és luxus autóbusszal

Szállások: Blue Towers Porta Alegre, Hotel Benidorm Palace Rio de Janeiro, Continental Inn Hotel Iguazu, Casa Andina Classic Lima, Cusco, Puno, Casona de Yucay Urubamba. 

Programterv:

1. nap: Elutazás

Találkozó a Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Átszállás, majd következő nap érkezés Rio de Janeiro-ba.

Éj a repülőn 

2. nap: Rio de Janeiro – Porto Alegre 

Érkezés Rio de Janeiroba. Átszállással érkezés Porto Alegrébe. Transzfer a szállodába. Majd igény szerinti részvétel a szakmai programon. Vacsora a szállodában.

  

Éj Porto Alegrében

3. nap: Porto Alegre

Porto Alegre szakmai program. Vacsora a szállodában.

Éj Porto Alegrében

4. nap: Porto Alegre – Rio de Janeiro

Elutazás Porto Alegréből, érkezés Rioba. Kirándulás a Cukorsüveg hegyre, Rio egyik jelképéhez. Utazás autóbusszal, majd kötélpályán az Urca hegyre, majd onnan további kötélpályával a Cukorsüvegre. Fényképezés a selyemmajmok által belakott hegytetőn, illetve Rio de Janeiro lenyűgöző panorámájánál, a Guanabara-öböl látképénél. Ebéd a Copacabana városrészben. Délután szieszta, és fürdés, pihenés a tetőtéri medencében, vagy a Copacabana arany homokos óceánpartján. Vacsora a szállodában.

Éj Rio de Janeiroban

5. nap: Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. 10 órától kirándulás Rio másik jelképéhez, a Corcovado hegyen a város fölé emelkedő Krisztus-szoborhoz. Utazás autóbusszal, majd a Corcovado-vasúton a különleges trópusi erdőn át a Krisztus szoborig. A lenyűgöző térélmény és panoráma megtekintése, fényképezés. Ebéd Rio Copacabana negyedében. Délután szabad program, pihenés, kikapcsolódás, majd fakultatív látogatás az Amsterdam Sauer geológiai múzeumában, ásványgyűjteményénél és gyémántcsiszoló műhelyében. Ismerkedés Brazília rendkívül ásvány-és drágakő gazdagságával, a legszebb, legritkább darabok megtekintése, a híres brazil ital, a cukornádból készülő caipirinha kóstolása, majd vásárlási lehetőség. Este vacsora a szállodában.

  

Éj Rio de Janeiroban

6. nap: Rio de Janeiro – Sepetiba szigetek – Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás autóbusszal, majd hagyományos brazil szkúnerrel a trópusi szigetekre. A hajón caipirinha koktél, trópusi gyümölcsök kerülnek felszolgálásra, a gránit sziklaszigetek között a hajó egy védett öbölben lehorgonyoz, fürdésre nyílik mód. A hajó tovább halad, majd a Sepetiba-szigeten köt ki. A parányi szigetnek két fehér homokos strandja van, függőágyakkal, papagájok, sétaösvény, kristálytiszta víz és hangulatos kis villaépület teszi komfortossá a pihenést. Az ebédet kis harang megkondítása jelzi a szigeten. Ebéd után pihenés a szigeten, majd  a hajón latin zene és tánc szórakoztatja a vendégeket hazaúton. Érkezés a szállodába vacsorára. A Plataforma zenés-táncos karneváli est megtekintése.

Éj Rio de Janeiroban

7. nap: Rio de Janeiro – Iguazu vízesés

Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás Rioból az Iguazu vízeséshez. Transzfer a szállodába. A szobák átvétele, majd délután séta a világ leghatalmasabb vízesés-komplexumánál a brazil oldalon. Ismerkedés a Quatikkal, a tukán madarakkal, a milliónyi trópusi gyíkkal, és a vízesés brazil oldalának lenyűgöző panorámájával. Vacsora a szállodában.

Éj az Iguazu vízesésnél

8. nap: Iguazu vízesés

Reggeli a szállodában. Kirándulás Argentínába, a vízesés argentin oldalán kialakított nemzeti parkba. Utazás autóbusszal, majd helyi kisvasúttal, végül séta a turistaútvonalakon, a pallókon a több száz vízesés mellett az "ördög torka" vízesés dübörgő katlanáig. Kirándulás a "3 ország sarkába" Argentína, Brazília, Paraguay határpontjához. Majd vásárlási lehetőség helyi árukból. Kiruccanás a világ egyik legnagyobb vízi erőművéhez az Itaipu - gáthoz. Délután visszatérés Brazil oldalra, majd pih  enés.  Este vacsora a szállodában.

Éj az Iguazu-vízesésnél

9. nap: Iguazu vízesésnél - Lima

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás 13 óra 34-kor, érkezés Rioba 15 óra 15-kor. Továbbutazás 17 óra 45-kor. Esti érkezés Limába.

Éj Limában

10. nap: Lima – Cuscoba - Ollantaytambo

Reggelit követően városnézés Limában autóbusszal és gyalogosan: Kormányzói Palota, Inkvizíció Székháza, S. Francisco kolostor, Torre Tagle Palota, Székesegyház, Plaza de Armas, San Marcos Egyetem és az inka emlékeket őrző Aranymúzeum. Repülés Cuscoba Peru ősi fővárosába. Érkezést követően utazás Urubamba Szent Völgyén és Pisacon át a szállásunkra. Pihenő javasolta a nagy magasságkülönbség – 3400 m – miatti átállás céljából. Vacsora a szállodában.

Éj Ollantaytamboban

11. nap: Ollantaytambo – Machu Pichu – Aguas Calientes - Cusco

  

Reggelit követően utazás vonattal az inkák elveszett, kihalt városába a hegyek között található Machu Pichu területére. A 3 és fél órás út során Peru legszebb tájai tárulnak a látogatók szeme elé. Pihenő és ebéd Aguas Calientesben („Meleg Vizek”), majd Machu Picchu megközelítése kisbusszal. A perui tartózkodás csúcspontjának az „Inka Citadellának” a megtekintését követően visszautazás Cuscóba. Vacsora a szállodában. 

 Éj Cuscoban

12. nap: Cusco - Puno

Utazás a Titicaca-tó partjára, a 3800 m magasan fekvő Punóba.  Útközbeni megállókkal és látnivalókkal, helyi kézműves piaccal. Az úszó – lebegő totora nádból készült szigetek őslakóinak a meglátogatása csónakkal. A helyi családi élet, kézműves tárgyak megismerését követően visszautazás Punoba.

Éj Punoban

13. nap: Puno - Chullpas de Sillustani

A Pre-Inka időszakokból származó Hatun Colla törzsfő temetkezési helyének és tornyának meglátogatása Chullpas de Sillustaniban. A programot követően transzfer a repülőtérre. Utazás Limába dél körül, majd átszállás az interkontinentális járatra.

Éj a repülőn

14. nap: Indulás

Érkezés Amszterdamba, majd továbbutazás és érkezés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

 

A programajánlatainkat a felmerült előzetes igények szerint változtatjuk.