SKANDINÁVIA LEGSZEBB FJORDVIDÉKEI ÉS FŐVÁROSAISzállás típusa: Program szerint
Ellátás módja: Program szerint
Utazás módja: Kombinált
Időtartam: 11 nap / 10 éj


„Fjordok és vízesések”


Skandinávia legszebb fjordvidékei és fővárosai


Koppenhága - Stockholm - Oslo - Bergen

Utazás:

autóbusszal vagy repülővel és a helyszínen autóbusszal

Útvonal:

Budapest-Hegyeshalom-Hamburg-Koppenhága-Oslo-Bergen

Szállás:

2-3-4 csillagos szállodákban büfé reggelivel (9éj)


Programajánlat:


1. nap:

Indulás Budapestről. Tranzitszállás Hamburg környékén (1.200 km).

Érkezés, késő este.

2. nap:

Reggel 09.00-kor továbbutazás Puttgardenbe. Behajózás 12.15 órakor Dániába, Rodbybe érkezés 13.30-kor. Roskilde katedrálisa és a dán királyi temetkező helyek megtekintése. Koppenhágába érkezés késő délután, majd városnézés autóbusszal és gyalogosan 21 óráig. – Amalienborg, Christiansborg, Városháza, Tivoli környéke, Kis Hableány szobra és a belváros. Szállás a külvárosban: Quality Hotel Brondby Park vacsorával.

3. nap:

Utunkat folytatjuk a világhírű Öresund-hídon át Skona tartományba, Lund érseki székhelyére a román stílusú katedrálishoz. Dél körül Helsingborg vára és kikötői belvárosa vár ránk. Utazás észak felé a Vettern és Vanern-tavak irányába. Városnézés Vadstenában Szent Birgitt templománál és kolostorromjainál, majd a Királyi kastélynál. Esti érkezés a Stockholm közeli szállásra: Scandic Hotel Taby.

4. nap:

Stockholm a Malar-tó „királynője”: 10.00-kor a Városháza a Nobel-teremmel, Gamla Stan és a Lovagtemplom, az óváros szűk utcái, 12.00-kor Őrségváltás a Királyi Palotánál, Vasa csatahajó. Délután a Királyi Rezidencia megtekintése Drottningholmban. (Csak a múzeum és a park látogatható!) Szállás: Hotel Talby.

5. nap:

Reggeli után elutazás. Uppsala a volt királyi koronázó város és nevezetességei: katedrális, Krisztina királynő palotája, Linné ház és a világhírű Viking Sírhalmok Gamla-Uppsalában az óvárosi skanzen mellett. Továbbutazás és érkezés oda: ahol az út „fjordul” az Olsó-fjord ölelésében lévő norvég fővárosba. Késő délutáni városnézés: a belváros nyüzsgése az Akershus Erőd és környéke. Szállás: Scandik Hotel Hovik.

6. nap:

Osló testközelből: 10.00-kor a világhírű Hajómúzeumok (Fram, Kon-Tiki, Viking Hajók belépői az árban) Királyi Palota kívülről. A Vigeland szoborpark Oslo jelképe és a Holmenkollen sísánc panorámája az Oslo-fjorddal. Fakultatív hajókázás a fjordban a délutáni szabadprogramban. Szállás: Hotel Hovik.

7. nap:

Utazás a Tyrilfjord útiránnyal Honefoss felé, majd a festői Hallingdal völgyében Golba. Hallingskarvet hegyvidékén át érkezünk az Aurlands úton, a fagyott hómezők földjén Flamba.

15.10-kor hajókázás a világ egyik leghosszabb, de mindenképpen a legmélyebb fjordjában a Sognefjordban Flamból Gudvangenbe. A hajóút során vízesések sora vár bennünket. A világ legmeredekebb útján átkelve érkezünk Voss és Dale útvonalán az „esernyők fővárosába” Bergenbe. Szállás a város közelében a Scandic Hotel Bergen Airportban.


8. nap:

08.00-tól: az egykori Hanza város számos, értékes látnivalót kínál: Bryggen a Hanza-házakkal, a katedrálissal és múzeumaival, valamint a halpiacával.


9. nap:

A délelőtti programot követően a Hardangervidda és Hardangenfjord felé tartunk Oystese érintésével Buravrikba. A fjordon komppal kelünk át Brimnesbe. Sorfjord, Odda után pihenőt tartunk a Steinaberg hídnál a Latefossen vízesésnél. A Roldal hegyvidékén érkezünk Telemarkba és a pazar panorámát kínáló Setesdalen völgybe és Kristiansandba.

Szállás: Quality Hotel Kristiansand.

10. nap:

Behajózás Kristiansanból 09.00-kor. Indulás a Color Line hajójával Dániába, Hirtshalsba. Kikötésünket követően pihenőkkel folytatjuk utunkat Dániában.

Tranzitszállás Hamburg-Hannover közelében.

11. nap:

Passau útvonalon éjszakai érkezés.