AZ ALPOK ORSZÁGAI



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Busz
Időtartam
11 nap / 10 éj


 „Havas csúcsok és tófüzérek között”

Észak-Olaszország - Svájc - Ausztria - Bajorország

 

Utazás:

 autóbusszal

Szállás:

3 csillagos szállodák 2 ágyas szobáiban

Ellátás:

Svédasztalos reggeli és menüvacsora, ebédcsomagok

Létszám:

Legalább 40 fő + 2 sofőr + 1 idegenvezető

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 6:00 órakor Hőgyészről. Utazás a Rábafüzes, Gráz útvonalon, útközbeni ebéddel a Rosenberger étteremben. Városnézés Padovában a késő délutáni órákban. Esti érkezés a Garda-tó közeli szállásra, majd vacsora.

Éj a Garda-tó közelében

2.nap: Kirándulás Veneto és Lombardia tartományokban. Városnézés Veronában: Aréna, Scaligeri-sírok, Júlia erkélye. Majd Sirmione belvárosa – vár és Catullus szobor - ahonnét hajóval érkezünk Salóba az egykori rövid életű köztársaság kis városába. A közelben bor és olívaolaj kóstoló.

Éj a Garda-tó közelében

3.nap: Utazás Milánóba: dóm, Utolós Vacsora freskó megtekintése, Sforza várkastély és a belváros. Késő délutáni érkezés Torinóba, Kossuth Lajos száműzetésének a városába.

Éj Torinóban

4.nap: Utazás Svájcba a Genfi-tó partjára: A PROGRAM SORENDJE SVÁJCBAN VÁLTZIK!  Fényképezés a tó keleti-i kapuját őrző Chillon középkori viziváránál, és a közelben magasodó Dent du Midi hófödte csúcsánál. Továbbutazás Valais (Wallis) kantonjában, a Rhóne felső völgyében. Utazás a Furka-hágó szédítő szerpentinjén a Rhóne-gleccserhez. A folyó eredeténél túra a halványkékes színű gleccserjégen, fényképezés a híres jégbarlangokban. Átkelés Andermatt irányában Európa legnagyobb hegységszerkezeti csomópontján, aGotthard-masszívumon (Rhóne-Rajna-Ticino-Reuss folyók eredetvidékén), a Gotthard-alagúto át. Rövid megállás és séta Luganoban.

Éj Genf közelében

5.nap: 8:00 Reggeli a szállodában, majd utazás a Genfi (Léman)-tóhoz. Útközben látogatás Gruyéres festői környezetben található, középkori kisvárosában, ahol az évszázados falakat tekinti meg a csoport, és a híres gruyéres-i lágy sajt kóstolására is mód nyílik. Továbbutazás Montreux-ba, a tó egyik legszebb panorámáját kínáló, elegáns fürdő-és kaszinóvárosába. Az arisztokrácia egyik kedvelt városában városnéző séta, majd utazásGenfbe. Városnézés a „Kálvinista Rómában” (Katedrális, Virágóra, óvárosi utcák, elegáns szállodák, az üzleti élet központjai), majd a szállás átvétele francia területen. Vacsora a szállodában.

Éj Genf közelében

6.nap: 8:00 Reggeli a szállodában, majd utazás Svájc központi tóvidékén, a kantonszövetség szülőföldjén. AzAxenstrasse gyönyörű útján megismerheti a csoport Rütli mezejét, Tell Vilmos történetét, a kantonok lázadását, szövetségét és győzelmeit. Altdorfban fényképezés Tell Vilmos emlékművénél, majd utazás festői, magashegyi környezetben, tófüzérek, havasi legelők között Thun és Interlaken érintésével (többszöri fényképszünettel)Bernbe. Városnézés Svájc „Spártájának” nevezett, UNESCO világörökségi védelem alatt álló városban. Bern azAare-folyó kanyarulatában épült, egységes, szürkés-zöld házairól, medvebarlangjáról és egyedi barokk kútjairól vált világhírűvé. Lépcsőzés a katedrális tornyára, majd pihenés a város gyönyörű panorámájával a „lábunk alatt”.   Esti érkezés a szálláshelyre, vacsora a szállodában.

Éj Emmentalban

7.nap: 8:00 Reggeli a szállodában, majd elutazás a 2963 m magas Zugspitze csoporthozUtazás a Garmisch Partenkirchen mellől induló hegyi kis-vasúton. Délutáni visszatérés Innsbruckba. Városnézés a hegyek által ölelt, különleges fekvésű kereskedővárosban: a Habsburg uralkodókat bemutató „szobor park”, az „Aranyerkély” és az óváros hangulatos utcáinak megtekintése. Vacsora Innsbruckban.

Éj Innsbruckban

8.nap: 8:00 Reggeli a szállodában, majd utazás Bajorországba, Wittelsbach „Őrült” Lajos romantikus kastélyaihoz.Linderhof festői kastélykertjének és parányi, de gyönyörű kastélyának megtekintése, majd utazás a csodálatos hegyek és tavak által ölelt Neuschwannstein és Hohenschwangau kastélyaihoz. Látogatás a Neuschwannstein kastélyban, majd séta a kastély közelében található vízesésnél és tó körül. Továbbutazás Füssen irányában (rövid fényképezés a Lech-folyó menti történelmi városnál), majd a Lech-folyó zúgó vízesésénél, és visszatérés Innsbruckba. Vacsora a szállodában.

Éj Innsbruckban

9.nap: Reggel elutazás Münchenbe, majd városnézés: Bajor királyok kastélya, az egykori birodalmi helyszínek, városháza, óváros. Ebéd és vacsora sörkóstolóval a belvárosban.

Éj Münchenben

10.nap: Elutazás Salzburgba: a belvárosi Mirabelle kert, Mozart szülőháza, Dóm, a Fellegvár erődrendszere. Ebéd a K+K egyedi stílusú éttermében. Délután szabadprogram, majd búcsúvacsora a világhírű „Mozart Ambiente” zenés programjával.

                                                                Éj Salzburgban

11.nap: Hazautazás a Wolfgansee hegyi és tóvilágának az érintésével a Bad Ischl, Salzkammergut, Gmunden útiránnyal.  Pihenő Melk apátságánál és útközbeni ebéd. Esti érkezés Hőgyészre.