NÁPOLY - CAPRI - SORRENTÓ - AMALFI - POMPEI - VEZÚV



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
3 nap / 2 éj


A hajdani óceánközpontú világbirodalom lüktető szíve Lisszabon kikötője volt. A természet által pazar növényzettel, változatos domborzattal és kőzettani felépítéssel, páratlan fekvéssel megáldott területen épültek fel az európai kultúra máig egyedülálló alkotásai. Programunkat ezen kiemelkedő szépségű emberi és természeti alkotásokra, illetve egy metropolisz izgalmas, nyüzsgő életére építettük.

Porto - Fatima - Lisszabon 

Utazás: menetrend szerinti repülővel és 17 fős luxusbusszal a helyszíneken

Program:

1. nap: Elutazás

Elutazás Budapestről a portói repülőtérre. Transzfer a szállodába. Bejelentkezés, majd vacsora a hotelben.

 Éj a hotelben.

2. nap: Porto

  

Reggeli a hotelben. Utazás az Avenida da Boavista sugárúton, a festői folyópart mentén a Castelo do Queijo és Foz felé. Utána a XII. Században a város szívének számító Avenida dos Aliados-ra térünk át. A Róma kori gótikus katedrális megtekintése. A XVIII. századi St Francis templom rendkívül érdekes a maga aranyozott fafaragványaival. Rögtön mellette található a város egyik legjelentősebb épülete a Tőzsdepalota. Ezután séta a Riberiára. Szabadidő, fotózás. 

Tipikus portugál ebéd a Postigo do Carvão étteremben.

   

Az ebédet követően hajókázás a Douro folyón, mialatt a Portora nyíló lenyűgöző kilátást élvezhetik az utasok. 1 óra körül beszállás egy hagyományos Rabelo csónakba, melyet a régi tradicionális csónakok alapján készítettek. Az e fajta vízi járművek régen boros hordókat szállítottak Regua-ból Vila Nova de Gaia-ba. A kirándulás alatt a Douro folyó két partján összekötő 6 hídban is gyönyörködhet a csoport. Később látogatás a Gaia-ban lévő pincészetben, ahol a vendégeknek borkóstolón is lehetőségük lesz részt venni. Vissza a szállásra.

Vacsora a szállodában.

Éj a hotelben

3. nap: Porto – Fátima – Batalha – Nazaré – Óbidos - Lisszabon

Reggeli a szállodában. Elutazás Portóból Fatimába a világhírű zarándokhelyre. Batalhában a világörökség részét képező Santa Maria da Victória kolostor megtekintése, majd Nazaré, a leghíresebb portugál halászfalu következik ebéddel. A domb tetején magasodó Sítio kilátótoronyból fantasztikus kilátás nyílik a tájra, míg az utcákon VII. századi szoknyás viseletet hordó nők figyelhetőek meg. Óbidos egy, a középkori vár töltéseivel a külvilágtól elzárt falvacska, melynek megtekintése után Lisszabonba indulunk. Késő délutáni érkezés a portugál fővárosba. Bejelentkezés a hotelbe.  

Vacsora a szállodában.

Éj a hotelben.

   

4. nap: Lisszabon

Mivel a Jeromos kolostor zárva van hétfőn, ezen a napon a Belém tornyot látogatjuk meg. 

Reggeli a szállodában. Indulás Európa egyik legszebb fővárosába, Lisszabonba! A belvárosban a katedrális, a Szent György vár, az Alfama negyed, a Pombal városrész megtekintése. Irány a Nemzeti Park és az Oceanarium. Ebéd a Brazilian Grill étteremben. Az ebéd elfogyasztása után szabadidő a Nemzeti Parkban, majd visszatérés a hotelbe.

Vacsora a Hotel Fenix Lisboa-ban.

Éj a hotelben.

5. nap: Sintra – Cabo da Roca – Cascais - Estoril

Reggeli a szállodában. Délelőtt látogatás a portugál felfedezőkhöz szorosan kapcsolódó Belém városrészben. Ezután az UNESCO világörökségnek minősített Mánuel stílusú remekmű, a Jeromos kolostor (1501) kívülről-belülről való megtekintése következik. Természetesen a Belém torony (1515) és a Felfedezések emlékműve (1960) sem maradhat ki a napból. Indulás Sintra irányába, ebéd a helyi étteremben.

Az ebéd után városnézés egy varázslatos kis falucskában, Sintrában, mely mikroklímája és természeti szépsége miatt évszázadokon keresztül a portugál királyi család nyaraló helyeként szolgált. Sintra-t jelentős történelmi hátterének és épületeinek köszönhetően az UNESCO világörökséggé nyilvánította. Az óvárosban megnézzük a királyi palotát, majd szabadidő. Indulás Roca fokra, Európa legnyugatibb pontjára. Luis de Camões portugál költő azt írta e különleges helyről: „ez az a hely, ahol a szárazföld véget ér, és az óceán kezdődik”. Utazás a Guincho tengerpart mentén, érkezés a egykori halászfaluba Cascias-ba. Szabadidő a Cascais öbölben. Érkezés a 4 csillagos Hotel Estoril Eden-be. Bejelentkezés.

Vacsora a szállodában.

Éj a hotelben. 

    

6. nap: Szabadidő

Reggeli a szállodában.

Ajánlat: jeep-es vagy katamarános kirándulás.

Ebéd a szállodában.

A BG Bar-ban, a vacsora elfogyasztása közben fantasztikus kilátás tárul elénk. Az időjárástól függően a modern stílusú étterem beltéri és kültéri részét is igénybe lehet venni.  

Éj a hotelben.

7. nap: Indulás

Kora reggel transzfer a Lisszaboni repülőtérre, hazarepülés.