FJORDOK ÉS FŐVÁROSOK



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
8 nap / 7 éj


Koppenhága  – Oslo – Bergen

               

Utazás: luxus autóbusszal vagy repülővel és a helyszínen autóbusszal

Szállás: 2-3-4 csillagos szállodákban büfé reggelivel (7éj)

 

Programajánlat:

1. nap: Indulás 06.00 órakor. Tranzitszállás Németországban. Érkezés, késő este.

2. nap: Reggel 09-kor továbbutazás Puttgeardenbe. Behajózás 12.15 órakor.

Dániába érkezés 13.30 órakor. A Roskilde katedrálisa és a dán királyi temetkező helyek megtekintése.Koppenhágába érkezés késő délután, majd városnézés 21 óráig. – Amalienborg, Christiansborg, Városháza, Tivoli környéke, Kis Hableány szobra és a belváros. Szállás Koppenhága közelében.

3. nap: Utunkat a világhírű Öresund-hídon át folytatjuk Lund érseki székhelyére a román  stílusú katedrálishoz. Kora délután Helsingborg vára és belvárosa vár ránk. A svéd-norvég határon fényképezés az első szép panorámát kínáló Svinesund hídnál.. Esti érkezés Osloba a szállásunkra. 

4. nap:  Osló városnézés: Vigeland Szoborpark, Holmenkollen Sísánc, a belváros nyüzsgése az Akershus Erőd környéke. Hajómúzeumok (Fram, Kon-Tiki, Viking Hajók belépői az árban) Királyi Palota. Éjszaka Olsóban.

5. nap:  Gol fatemploma érintésével, Hallingskarvet hegyvidékén át érkezünk az Aurlands úton Flamba.

Hajókázási 15.10-kor a világ egyik leghosszabb de mindenképpen a legmélyebb fjordjában a Sognefjordban Flamból Gudvangenbe.A hajóút során vízesések sora vár bennünket. A világ legmeredekebb útján átkelve érkezünk Voss és Dale útvonalán Bergen felé az  „esernyők fővárosa közelébe” Szállás a Norladia Martseinen Hotelban.

6. nap: Délelőtt ismerkedés Bergennel a fjordok ölelésében: Hanza Házak, Bryggen, a katedrális és az erőd. Szabadprogramot követően a Hardangervidda és Hardangenfjord felé tartunk Oystese érintésével Buravrikba. A fjordon komppal kelünk át Brimnesbe. Sorfjord, Odda után pihenőt tartunk a Steinaberg hídnál a Latefossenvízesésnél. A Roldal hegyvidékének érintésével érkezünk Telemarkba és a pazar panorámát kínáló Setesdalen völgybe és Kristiansandba a szállásunkra.

7. nap:Reggeli után 9-kor behajózunk Hirtshals felé. Érkezés dél körül. Kikötésünket követően folytatjuk utunkatDániában, ahol pihenőt tartunk Alborg városában. Tranzitszállás Hamburg közelében.

8. nap:  Passau útvonalon éjszakai érkezés.