SZÉKELY GÓBÉK, HAVASOK ÉS SZÁSZFÖLD



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Busz
Időtartam
5 nap / 4 éj


"Ha a Föld Isten kalapja, úgy Erdély bokréta rajta.” 

Erdély, a Tündérkert emlékei


Utazás: 50 fős autóbusszal

Szállás: Küküllő Hotel*** Székelyudvarhely, félpanziós ellátással (svédasztalos reggeli és vacsora), valamint a szauna, a jakuzzi és a wifi internet használat.)

Ellátás: Reggeli és vacsora svédasztalos választékkal.
Az ebédek 3 fogásosak a kirándulások alatt.

 

Program:

1. nap: Budapest -Kolozsvár–Székelyudvarhely

Találkozó 06.00-kor. Indulás 06.30 órakor. Pihenővel és fotószünettel a Bánffyhunyadi református templomnál, majd érkezés Kolozsvárra. Az Agape Étteremben fogyasztott ebédet követően városnézés: Szent Mihály Templom – Mátyás Emlékmű – Bocskai István szülőházának helye – Hunyadi Mátyás szülőháza – Farkas utcai református templom, (Bolyai Egyetemi Negyed) - volt Magyar Opera és Színház. Utazás Székelyföldre a Tordai-hasadékra rálátással. Érkezés vacsorára a szállodába.

Éj Székelyudvarhelyen

2. nap: Farkaslaka - Korond - Székelyudvarhely

Reggelit követően séta 08.30-tól Székelyudvarhely nevezetességei között: Emlékpark Főtér, templomok és a líceum. Tisztelgés Farkaslakán Tamási Áron szülőfalujában: szülőház és emlékmű. Ebéd a Telegdi – házban Parajdon. Délután vásárlás és ismerkedés Korond látnivalóival, kézműveseivel. Délután érkezés Szejkefürdőre,Orbán Balázs emlékművéhez és az egyedi díszítésű székely kapukhoz. Esti érkezés a szálláshelyre, vacsora.

Éj Székelyudvarhelyen

3. nap: Zetelaka - Madarasi Hargita - Ivó

Indulás 08.00-kor Ivó kútjához, ahonnét traktornyergen utazunk a székelyek szent hegyére a Madarasi Hargitára. A menedékháztól gyalogtúra az 1801 m magas csúcsra. Visszaérkezést követően ebéd, majd a  Székely góbé megmérettetés a fenyvesek tövében”: székelykő-”lódítás”, szekerce hajítás, köcsögtörés - hogy a hölgyek se maradjanak örömök nélkül -,  íjászat, ügyességi verseny úrhölgyeknek és lovagoknak. Búcsúvacsora és díjkiosztás, értékelés székely mulatóprogrammal a Parajdi Sóbányában, előtte a hely egyedi nevezetességeinek a megtekintésével.

Éj Székelyudvarhelyen

4. nap: Segesvár – Fehéregyháza – Székelykeresztúr

Kirándulás Szászföldre, vagy Királyföldre. Megemlékezés Fehéregyházán a Petőfi Emlékműnék, majd a költő életútját bemutató múzeumnál. Ebédet megelőzően séta a hangulatos óvárosban az Óratorony, a Diáklépcső és számos nevezetesség között Segesváron. Ebéd a Dracula étteremben. Délután kitérő Székelykeresztúrra „Petőfi körtefájához.” Kedvező időjárás esetén kitérő a Világörökség részét képező Székelyderzsre az unitárius erődtemplomhoz. Késő délutáni érkezés a szállásra, vacsora.

                                                    Éj Székelyudvarhelyen

5. nap Marosvásárhely – Nagyvárad - Balmazújváros
Korai reggeli és indulás 07.00 órakor. Utazás Marosvásárhelyre és ismerkedés a nevezetességeivel: Bólyai Líceum, Kultúrpalota, erődtemplom. Pihenő Kalotaszegen a „kalotaszegi varrottasokat” ajánló vásári kínálattal. A Király-hágón át érkezés ebédre Nagyváradra Pece – Sebes Körös - parti városba. Séta a Püspöki Székesegyháznál: Szent László Herma, Szent László szobor, Püspöki Palota, Kanonok sor. Délután köszönünk el Erdély, ill. Partium területétől. Kora esti érkezés a kiindulási helyre.