A FELVIDÉK FEJEDELMI KÖZPONTJAI ÉS A SZEPESSÉGSzállás típusa: Program szerint
Ellátás módja: Program szerint
Utazás módja: Busz
Időtartam: 4 nap / 3 éj


Kassa – Ólubló – Késmárk – Szepesváralja– Magas-Tátra - Betlér

Utazás:

Atóbusszal

Szállás:

3 éjszaka a Lipovce mellett

Ellátás:

Félpanzió


Program


1. nap:

Reggeli elutazás a Kinizsi u-ból, 7:00 órakor. Rövid pihenőkkel érkezés a szlovák határra Tornyosnémetinél. Látogatás Kassán. Séta a felújított „orsó főtéren”: Fekete Sas fogadó, Dóm, Színház, Konzervatórium. Vezetett túra a Miklós Börtönben (Kassa városi múzeum) és a Rodostó Emlékházban (a II. Rákóczi Ferenc emlékét őrző múzeum a fejedelem rodostói házának másolata: a kiállításon számtalan festmény és személyes tárgy emlékeztet a fejedelemre és a szabadságharcra. A ház ebédlőjét II. Rákóczi Ferenc építette és 1906-ban, a hamvak hazatértekor került Magyarországra. A múzeumban 12 perces eredeti film is látható az 1906-os ünnepségekről. Szabad program. Továbbutazás Lipovcébe. Fakultatív sétalehetőség a szállodát övező erdőkben.

Éj Lipovce mellett

2. nap:

Reggeli utáni séta Szepesváralján. Az óriási vár és a Szent Márton Katedrális köré épült káptalansor egyaránt UNESCO világörökségi helyszín. A Szent Márton Katedrális Szapolyai János király nyughelye. A német lovagok által épített keresztes vár Európa egyik legnagyobb középkori erődítménye. Séta a vár tövénél található fennsíkról, a vár csúcsán elhelyezkedő kilátóig. Továbbutazás a Magas Tátrába. Délutáni séta a Csorba –tó körül.

Éj Lipovce mellett

3. nap:

Utazás Ólublóba. A Tátra lábánál tornyosuló hatalmas vár előtt szépen rendben tartott Skanzen található (A pásztor házak és a fatemplom kívül-belül bejárható). A vár múzeuma látványos áttekintést ad a környék 1000 éves históriájából és az elzálogosított szepesi városok életéről. Rövid séta Szindbád városában, Podolinban. Látogatás Krúdy Gyula líceumánál. Továbbutazás Késmárkra. Késmárk a Thököly család székhelye: Séta a gótikus belvárosban: Öreg piactér, Thököly vár, Szent Kereszt Bazilika. Thököly Imre mauzóleumának megtekintése a neo-bizánci stílusú, vörös téglás új evangélikus templomban. Látogatás a lenyűgöző szépségű evangélikus fatemplomban.

Éj Lipovce mellett

4. nap:

Utazás a Szlovák paradicsom vidékén és az „Andrássy család birtokain” Betlér kastélyához. A kastély történelmi gyűjteménye a középkortól indulóan nyújt szemléletes áttekintést a Felvidék múltjáról, egészen a II. Világháborúig. Rövid pihenőkkel utazás a magyar határra. A határ átlépése Bánrévénél. Esti érkezés Budapestre.