SKANDINÁVIA ÉRINTETLEN TERMÉSZETE

Skandinávia, azaz Dánia, Norvégia és Svédország, Európa északi részén elterülő, vizekben, hegyekben rendkívül gazdag régiót alkot. Általánosan jellemző Skandináviára a jó minőségű utak, a fejlett infrastruktúra megléte. A közös kultúra, a közös történelem, a gazdasági valamint más területeken létrejött együttműködés szorosan összekapcsolja e három országot.Szállás típusa: Szálloda **+
Ellátás módja: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam: 8 nap / 7 éj


Skandinávia legszebb fjordvidékei és fővárosai


Koppenhága – Oslo – Bergen

Programterv:

1. nap: Elutazás


Indulás. Tranzitszállás Németországban. Érkezés, késő este.

Éj Németországban.

2. nap: Puttgearden - Koppenhága


Reggel 09-kor továbbutazás Puttgeardenbe. Behajózás 12.15 órakor.
Dániába érkezés 13.30 órakor. A Roskilde katedrálisa és a dán királyi temetkező helyek megtekintése. Koppenhágába érkezés késő délután, majd városnézés 21 óráig. – Amalienborg, Christiansborg, Városháza, Tivoli környéke, Kis Hableány szobra és a belváros. Szállás Koppenhága közelében.

Éj Koppenhágában.

3. nap: Lund – Helsingborg - Oslo


Utunkat a világhírű Öresund-hídon át folytatjuk Lund érseki székhelyére a román stílusú katedrálishoz. Kora délután Helsingborg vára és belvárosa vár ránk. A svéd-norvég határon fényképezés az első szép panorámát kínáló Svinesund hídnál.. Esti érkezés Osloba a szállásunkra.


Éj Osloban.

4. nap: Oslo


Osló városnézés: Vigeland Szoborpark, Holmenkollen Sísánc, a belváros nyüzsgése az Akershus Erőd környéke. Hajómúzeumok (Fram, Kon-Tiki, Viking Hajók belépői az árban) Királyi Palota.Éj Olsóban.

5. nap: Flam – Gudvangen - Bergen


Gol fatemploma érintésével, Hallingskarvet hegyvidékén át érkezünk az Aurlands úton Flamba.
Hajókázási 15.1O-kor a világ egyik leghosszabb, de mindenképpen a legmélyebb fjordjában a Sognefjordban Flamból Gudvangenbe.A hajóút során vízesések sora vár bennünket. A világ legmeredekebb útján átkelve érkezünk Voss és Dale útvonalán Bergen felé az „esernyők fővárosa közelébe” Szállás a Norladia Martseinen Hotelban.


Éj Bergenben.

6. nap: Bergen – Brimnes - Kristiansand


Délelőtt ismerkedés Bergennel a fjordok ölelésében: Hanza Házak, Bryggen, a katedrális és az erőd. Szabadprogramot követően a Hardangervidda és Hardangenfjord felé tartunk Oystese érintésével Buravrikba. A fjordon komppal kelünk át Brimnesbe. Sorfjord, Odda után pihenőt tartunk a Steinaberg hídnál a Latefossen vízesésnél. A Roldal hegyvidékének érintésével érkezünk Telemarkba és a pazar panorámát kínáló Setesdalen völgybe és Kristiansandba a szállásunkra.


Éj a szállodában.

7. nap: Hirtshal – Alborg - Hamburg


Reggeli után 9-kor behajózunk Hirtshals felé. Érkezés dél körül. Kikötésünket követően folytatjuk utunkat Dániában, ahol pihenőt tartunk Alborg városában. Tranzitszállás Hamburg közelében.


Éj Hamburgban.

8. nap: Passau - Budapest


Passau útvonalon éjszakai érkezés Budapestre.