UTAZÁS AZ EGZOTIKUS JÁVA ÉS BALI SZIGETÉRE



Szállás típusa
Szálloda ****
Ellátás módja
Reggeli
Utazás módja
Repülő
Időtartam
11 nap / 10 éj


Fedezze fel Jáva és Bali szigetének természeti és kultúrális értékeit! A kaland Jakarta világvárosban kezdődik és Balin, az Istenek szigetén ér véget. Jáva Indonézia egyik szigete, melyen az ország fővárosa, Jakarta is található. Ez Indonézia legnépesebb szigete, egyben a világ legsűrűbben lakott területeinek egyike. A Föld tizenharmadik legnagyobb szigete. Bali a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre fekszik.

 

JÁVA és BALI szigete

11nap/ 10 éj

 

1.nap: Indulás Budapestről, este érkezés Jakarta-ba, transzfer és bejelentkezés a szállodába.

2.nap: A reggelit követően egész napos városnézés a program: Nemzeti Múzeum, Nemzeti Emlékmű, Sunda Kelapa régi kikötő, Fatahillah óvárosi tér, Merdeka Palota, Istiqlal mecset és a katedrális megtekintése, majd indulás vissza a hotelbe. Este szabadidő, majd éj a szállodában.

3.nap: Reggeli, majd indulás Bogorba. Érkezés utána látogatás a botanikus kertbe, mely a város központjának látképét nagyban meghatározza. Összesen 87 hektárnyi területet foglal magába. Ezután utazás Puncak-ba, út közben megállunk egy szafari parknál, ahol a vadállatok szabadon mozoghatnak 55 hektárnyi élőhelyükön. Olyan ritka állatok láthatóak itt, mint az anoa vagy a rinocérosz. A teaültetvények felé vezető úton megcsodálhatjuk a Gede és a Pangrango hegyeket, majd megérkezünk Bandungba és bejelentkezünk a szállodába.

4.nap: Reggeli után utazás a Tangkuban Perahu kráterhez. Az odavezető út alatt gazdag mezőgazdasági területek mellett haladunk el. A Tangkuban Perahu Indonézia legkönnyebben megközelíthető krátere, melynek megtekintése után visszatérünk Bandungba. Este transzfer a hegyoldalon élvő The Valley étterembe, ahol csodálatos városra nyíló kilátás mellett fogyaszhatjuk el vacsoránkat. Transzfer, majd éj a hotelben.

  

5.nap: Korai reggeli a szállodában, majd vonattal, légkondícionált kabinban eljutás Jogjakarta városába. Gyönyörű magasföldeken és alföldeken halad keresztül a vasútvonal Indonéziában. Érkezés, majd transzfer a szállodába és bejelentkezés.

6.nap: A reggelit követően egész napos kirándulás következik a Borobudur templomnál és környékén. A Borobudur templom Indonézia legnagyobb emlékműépülete, mely már körülbelül 1200 éves! A világ legnagyobb buddhista emlékművének számít. Az évszázadon alatt nagy részét dzsungel és vulkanikus por lepte el. Utána a hozzá közel lévő Mendut templom megtekintése, majd visszautazás. Jogjakartában városnéző körút: a szultán palotája, "madárpiac", Taman Sari Vízpalota, Kotagede ezüst kézműves helyiség.

7.nap: Reggeli, kis szabadidő, azután kijelentkezés a szállodából. Délután látogatás a lenyűgöző 9. századi Prambanan templomhoz, ahol az évszázados elhanyagoltságot próbálják kijavítani, a műemléket felújítani. Az esti órákban repülővel utazás Denpasarba, Balira. A Ngurah Rai repülőtérre való érkezés után transzfer a hotelbe, ahol az éjszakát töltöjük.

8.nap: Reggeli, majd egész napos szabadidő.

9.nap: A reggelit követően irány Batu Bulan, ahol a jó és rossz örök harcát megjelenítő Barong és Kris táncokat nézhetjük meg. Később az arany és ezüst kézművesség otthonába, Celukba és a művészek otthonába, Ubudba látogatunk. Az Elefánt barlangot, azaz a Goa Gajah-ot, valamint a Tirta Empul templomot is lesz lehetőség megtekinteni. A kirándulás csúcspontja a Batur vulkanikus hegy és a Batur tó lesz. A nap utolsó állomása pedig a Bangli településen található Kehen temploma lesz.

10.nap: Reggeli, egész napos szabadidő, és kora este transzfer a Jimbaran strandra, hogy egy fantasztikus tengeri herkentyű vacsorát fogyasszunk el a gyertyák által megvilágított tengerparton.

11.nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre és indulás haza Budapestre.