KENYA – TANZÁNIA ÉS A KILIMANDZSÁRÓ



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
11 nap / 10 éj


“A hegyen sétálni a bolondok gyönyörűsége - vallja a tibeti közmondás. De nemcsak Tibetben vágynak erre a gyönyörűségre, hanem Afrikában is. Aki állt már hegy tetején, széjjell nézett, és tekintete megpihent a sok ezer méteres hegycsúcsok felett, teleszívta tüdejét, és érezte ezt a semmihez nem hasonlítható szabadságot, határtalanságot, könnyűséget, boldogságot, az nem tartja bolondnak azt, aki a hegycsúcsokra vágyik.”

 

Harcedzett expedíciós, tanzániai mászók vezetésével mászhatjuk Afrika szent hegyét. Az ő vezetésükkel maximális a csúcsesély és a biztonság, hiszen előre felismerik a magashegyi betegség tüneteit és kezelését. Eddig közel 80%-os eredménnyel jutottak fel a kihívást keresők a Kilimandzsáró tetejére, az Uhuru-csúcsra, a magányosan tekeregő ösvényeken, az egyenlítői Afrika köderdőiben.

Legyen Ön is élvezője a nem mindennapi élménynek!

PROGRAM

1. nap: Elutazás Budapestről. Találkozó Ferihegy 2/B Terminálon. Átszállás Isztambulban.

2. nap: Moshi - Ameg Kunyhó
Érkezés Nairobi átszállással 
a Kilimanjaro repülőtérre és utazás Moshi-ba a hotelbe. Ha extra felszerelés bérlésére van szükségük,ezt az első nap kell jelezniük a hotelben. Minden felesleges holmit a hotel széfjében hagyhatnak. Mikor összepakolják a túrához a felszerelésüket, ne feledjék, a súlyhatár 12kg! Tegyenek szemeteszsákokat a csomagjuk külső zsebeibe, és mutassák meg a hordároknak, hogy eső esetén minél gyorsabban befedhessék a csomagjukat! Valamint a magukkal vitt hátizsákba is tegyenek egyet!
Vacsora és éj az Ameg Kunyhóban. (Vacsora).

3. nap - Mandara - Mandara Kunyhó
Reggeli után utazás a  Marangu Kapuhoz – kb. 1.5 órás utazás. Rövid pihenő, míg az idegenvezető elintézi a regisztrációt a parknál, kiosztja a csomagokat a hordároknak. Átlagos túra a csodás esőerdőn át a Mandara Kunyhóhoz (2,700m), mely körülbelül 4 óra gyalogostávolságra van a park bejáratától. A túra alatt minden étkezés biztosított, melyet az idegenvezető és a hordárok készítenek el.

Kérjük ügyeljenek rá, hogy a hordárok által vitt holmi nem lehet nehezebb, mint 12 kg, mivel a hordárok a fejükön cipelik azokat. A napközben használt holmikat  (Főleg esőkabát és víz) mindig tartsák maguknál, mivel a hordárok által cipelt csomagokhoz csak este férnek hozzá ismét. A szállás hálóterem szerű elhelyezéssel megoldott. Nincsen zuhany/fürdő lehetőség a túra folyamán és elvétve akad wc. Minden reggel üvegekben kapnak meleg vizet a mosakodáshoz. Javasoljuk, hogy nyitott ablaknál aludjanak a minnél magasabb oxigén-bevitel érdekében. Néhány száz métereket haladnak magasságban naponta, hogy könnyebben aklimatizálódjanak. A szállásokon vásárolhatnak sört, üditőt, melynek ára azonban emelkedik, minél magasabban lesznek.
Vacsora és éj a Mandara Kunyhóban. (Teljes ellátás)

4. nap - Horombo - Horombo Kunyhó
A túra folytatása a Horombo Kunyhóig, (3,700m). A nedves ösvényen 15 km megtétele kb.5 óra alatt. Minden étkezés biztosított. Ha  "Diamoxot" szeretnének használni, ezen a reggelen, vagy másnap reggel vegyék be! Mellékhatásként ujjzsibbadás, lábujjzsibbadás és gyakori vizelési inger jelentkezik, ezért minimum 2 liter folyadék elfogyasztása ajánlott. A Diamox esti fogyasztása nem ajánlott. Vacsora és éj a Horombo Kunyhóban. (Teljes ellátás)

5. nap - Kibo - Kibo Kunyhó
A túra folytatódik nyugatra, mielőtt észak felé kanyarodik a Middle Red Hill és a Triplet között. Végül nyugatra fordul az utolsó 3 km-re a Kibo Kunyhó elérése előtt. (4,700m).
Vacsora és éj a Kibo Kunyhóban. (Teljes ellátás)

6. nap - Horombo - Horombo Hut
Korai indulás az utolsó hegymászáshoz, kérjük győzödjön meg róla, hogy elemlápája és elemei működnek!  4-5 órás lassú túra alatt elérik a Gillman's Pointot (5,690m). Innen 1-2órás séta a kráter körül az Uhuru Csúcshoz(5,896m). Visszatérés a  Horombo Kunyhóhoz. Minden étkezés biztosított. Ez a program leghosszabb és legfárasztóbb napja. - Vigyenek magukkal sok vizet és az üveget csomagolják be, különben útközben meg fog fagyni. Tartsák fényképezőgépeiket kabátjuk belső zsebében, hogy testmelegüktől ne menjenek tönkre.
Vacsora és éj a Horombo Kunyhóban. (Teljes ellátás)

7. nap - Arusha – Mount Meru Kunyhó
Reggeli után visszatérés a park bejáratához, utazás Arushába, éj a Mount Meru Kunyhóban (Reggeli-vacsora)

8. nap Ngorongoro Természetvédelmi Terület

Utazás a Ngorongoro kráterhez, ami a világ legnagyobb érintetlen kalderája. Varázsa abból fakad, hogy elsöprő szépséggel és bőséges állandó vadállományal rendelkezik. Ebéd a kunyhóban, majd látogatás az Olduvai Gorgerégészeti lelőhelyre, ahol 3.5 millió éves történelmi maradványokat fedeztek fel. Vacsorára visszatérünk a kunyhóba, az éjszakát a Ngorongoro Sopa kunyhóban töltjük. (Teljes ellátás)

9. nap  Ngorongoro Conservation Area

Reggeli után egész napos kirándulás a kráterhez és az egyedülállóan gazdag vadvilág: oroszlán, hiéna, elefánt, gnú, kafferbivaly, zebra, zsiráf, orrszarvú, viziló, antilop   és madarak megfigyelése, fényképezése.Piknik ebéd. Visszatérés a szállásra. Vacsora. Majd éj a Ngorongoro Sopa Kunyhóban (Teljes ellátás)

10. nap  Dr. Nagy Endre Farm és elutazás

Reggeli után utazás Arusha-ba, ebéd, majd látogatás Dr. Nagy Endre Afrika vadász által alapított farmon. Eluatazás a Nairobi repülőtérre és éjszakai hazarepülés. (Reggeli-ebéd)

11. Érkezés menetrend szerint Budapestre.

 

Egészségügyi követelmények:

  • sárgaláz oltás szükséges minimum 10 nappal az indulás előtt
  • máj problémák esetén az út előtt orvossal kell konzultálni
  • malária megelőző gyógyszerek szükségesek

Borravaló:

  • Kötelezőnek tekintendő a résztvevőknek, hiszen hagyománnyá vált. Minden utas hozzon legalább 80 USD-t a 6 napos túrára, amit szétosztunk a csoportban. A régi ruhákat is méltányolják.

Biztosítás:

  • Győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e elegendő orvosi biztosítással a túra idejére, különösen a hegymászásra.