VILÁGÖRÖKSÉGI FELFEDEZÉSEK: SRI LANKA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
10 nap / 9 éj


 

Utazás: menetrend szerinti repülővel

Szállások: Cinnamon Lodge Habarana, Cinnamon Citadel Kandy, Grand Hotel Nuwara Eliya, Safari Hotel Yala, Chaaya Tranz Hikkaduwa all inclusive****

Ellátás: Teljes panzióval és all inclusive pihenéssel a tengerparton

Vízum: 2012. január 1-től vízumkötelezettség van. Előzetes internetes regisztrációt az irodánk végzi az útlevél adatok alapján. Kérjük kedves vendégeink pontos útlevél, szül. hely, lakcím, foglalkozás adatait.

Programajánlat:

1.nap: Elutazás: Találkozó a Liszt Ferenc repülőtér 2/B Terminálján. Elutazás menetrend szerinti járattal.

                                                       Éj a repülőn

2.nap, Seeduwa – Habarana:  Érkezés Colombo-ba a 08.05- órakor a reggeli órákban. Transzfer a Getaway Szállodába reggelire és frissítőkre, ahol igény szerinti zuhanyozási, átöltözési lehetőség van a vendégeink részére fenntartott szobákban. Utazás Habaranába, és ebéd a tóparti hotelben. Kora este elefánt „szafarin” veszünk részt – idomított hátasokkal és a tóparton bejáratott útvonalon! Vacsora a szállodában.

Éj a Cinnamon Lodgeban Hotelban

  3.nap, Habarana - Sigiriya – Pollonaruwa - Habarana : Kirándulás a világhírű Sigiriya-ba az 1982 óta a Világörökség részét képező több, mint 200 m magas lávaömleny tetején épült, világhírű sziklaerődhöz az "Oroszlán-sziklához", annak megmászásával. Kasyapa király (V. sz.) építtette tetején hétemeletes palotáját és uralkodott itt 18 évig. Itt láthatóak a világörökség részét képező "Sigiriya-i asszonyok" freskók, a tükörfal és az Oroszlán terasz. Ebédet követően délután a középkori Ceylon királyságának Pollonaruwának és egyedi épületeinek, óriás szobrainak a megtekintése. Utazás a szállásra és vacsora.

Éj a Cinnamon Lodge Hotelban

4. nap, Habarana – Kandy: Dambulla érintésével utazás Kandy-be – amely 1988. óta a Világörökség része. Látogatás a Gunathilake Bathik Üzemben, a Kandy Művészeti Kézműves és Selyem központban. Ebéd és Fűszerkert látogatás. Kora este zarándoklat a Szent Fog – Dalada Maligawa – templomához. Itt őrzik a Buddha szent fogát. Városnézés Kandy-ben - a "Hegyi Fővárosban" (XVI.-XIX. sz.) Kézműves műhely, Peradeniya-i egyetem, séta a Peradeniya Királyi Botanikus Kertben. Esti folklórprogram és a Kandy templom megtekintése. Vacsora a szállodában.

Éj a Cinnamon Citadel Kandy Hotelben

5.nap, Kandy – Gannoruwa – Nuwara Eliya: Utazás a hegyvidékre a mesés rizs és teaültetvények között az angol gyarmatosítók ceyloni gazdagságát megalapozó Nuwara Eliyába. Érkezés a „kis Anglia” néven ismert teák királyának honába, látogatással és ebéddel a „Kék Mező” teaültetvényen - a sziget legmagasabb hegyének     a Pidurutalagala lábánál. Késő délutáni érkezés az egykori brit kormánypalotából átalakított, nagyon hangulatos és történelmi események sorát felvonultató szállodába. Kora esti „belvárosi” vásárlási lehetőség a Columbia világmárka termékeiből. Vacsora a szálloda dísztermében.

                                               Éj a Grand Hotelben

6. nap, Nuwara Eliya -Yala: Utazás Yalába, útközben tisztelgés a színesen díszített hindu templomnál    Ella Gap megállással és panorámafotózással. Ebéd a Chaaya Wild Hotelben. A nap fő és egyedi programja a délutáni Yala Szafari igazi vadregényes környezetben. A parkban leopárdok, medvék, vaddisznók, őzek, elefántok, krokodilok, pitonok és madarak sokasága várja a „fotóvadász-szerencsével” a látogatókat. Vacsora a szállodában.

Éj a Chaaya Wild szafari házaiban

(Sötétedéstől már vaddisznók és számos egyéb vad jelenlétében tartózkodunk a szálláson. Kérjük a körültekintést, az ajtók és az ablakok zárva tartatását, lefekvés előtt a teljes szoba, és az ágy átvizsgálását! Bármi idegen betolakodót találunk, értesítsük a kísérőnket és a szállodai személyzetet!)

7. nap, Yala - Galle – Hikkaduwa: Elhagyjuk a vadvilágot. Utazás a tengerpartra. Galle portugál gyarmati városának a megtekintése a kikötői erődfal és a világítótorony mentén Ebéd Galléban a Rampath Étteremben. Érkezés a szállásra megállással - az egyedien csak Sri Lankán alkalmazott - „horgászállásokról és horgászaikról” ismert „gólyalábaknál”. Késő délutántól pihenés, fürdés, az all inclusive szolgáltatások élvezetével.

                                   Éj all inclusive ellátással a Chaaya Tranzban

8. nap, Hikkaduwa: Pihenés, fürdés egész nap, az all inclusive szolgáltatások élvezete a fürdő szolgáltatások igénybe vételével. Egyéni „fotószafari” tengeri teknősökre az Indiai – óceán partja mentén a szálloda közelében.

                                   Éj all inclusive ellátással a Chaaya Tranzban

9. nap, Hikkaduwa: Pihenés, fürdés egész nap, az all inclusive szolgáltatások élvezete a fürdő szolgáltatások igénybe vételével. Kijelentkezés délben. Ebéd és vacsora a szállodában. Átöltözésre és a csomagoknak külön szobákat tartunk fenn elutazásig. Bepakolás az autóbuszba és transzfer éjfélkor a repülőtérre, majd hazautazás Doha átszállással.

                                               Éj a repülőtéren és a repülőn

10. nap: Hazautazás

 

A részvételi díj az alábbi belépőket, étkezéseket és szolgáltatásokat tartalmazza teljes ellátással: Vízum díja, Elefánt Szafari, Sigiriya Sziklaerőd, a Fog Temploma, Kandy Tánc, Pollonaruwa, Dambulla Barlangtemplom, Teaültetvény, félnapos Yala Jeep Szafari, késői kijelentkezés az elutazás napján, Chaaya Tranz all inclusive ellátás elutazásig, angol és magyar nyelvű idegenvezetés, valamint a helyi adók és illetékek a kötelező baksissal együtt. A videó és fotó engedélyek a részvételi díjban. A Nemzeti Parkon és a szigeten belüli látogatás az „esetlegesen” felmerülő vadveszély és az „esetleges” trópusi betegség miatt minden utazó egyéni felelőssége.

Ajánlott a Hepatitis, A és B, Tetanusz oltása és szúnyogriasztó hozatala. Öltözetnek kényelmes, nyárias ajánlott!
Az egészségügyi védőoltásról az utazóknak kell gondoskodniuk, jóllehet a szigeten nincsen regisztrált fertőző, ill. fertőzött övezet. Nemzetközi Oltóközpont: információkérés és bejelentkezés a rendelési időn  kívül (reggel: 8-9-ig, du: 14-16-ig).Tel.: (06-1) 476-1364 Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.