SZLOVÉNIA, DOBERDO-FENNSÍK, TRIESZT



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Busz
Időtartam
4 nap / 3 éj


Triglav Nemzeti Park – Bled - Bohinj – Piran

Doberdó - fennsík - Ljubljana - Koper - Trieszt - Lipica

Utazás: 50 fős autóbusszal

Szállás: 3 éj Portorozs, Hotel Vile Park*** vagy Hotel Histrion****, www.bernardingroup.si

Elhelyezés: 2 ágyas szobákban

 

A program tartalmazza az utazás, a szállások, a teljes panziós ellátás (menü ebédek és svédasztalos vacsorák), a városnézések, és az idegenvezetés költségeit.

 

Program:

1. nap:

Találkozó 08.00 órakor. Indulás a Novotel Hotel Alkotás utcai parkolójából 08.30-kor. Ismerkedés Lendvamúltjával, híres szülötteivel és jó boraival. Ebédet követően utazás a Bledi tóhoz. Bled az Osztrák - Magyar Monarchia egyik leghíresebb üdülővárosa már az időszámítás előtti időkben is lakott volt. 1803-tól Habsburg tulajdon, majd 1856-ban itt nyitotta meg a svájci Arnold Rikli, a kezdetben csak koronás főket és arisztokratákat fogadó természetgyógyászati intézményeket. A tó és a város világhírű pontjai a szigeten álló „Szűz Mária a tóban” zarándoktemplom, és a tó fölé magasodó vár fényképezése. Szlovénia legnagyobb tengerszeme a 4,2 km hosszú Bohinji-tó. A 45 m mélységű, kristálytiszta tavat 1300 - 1600 m magasságú hegyek veszik körbe, háttérben a hófödte csúcsokkal. A tópart közelében tisztelgés a hegyek között megbúvó I. Világháborús katonatemető magyar áldozatai előtt a Júliai Alpok legfestőibb völgyében létrehozott emlékhelyen, a Triglav Nemzeti Park keleti oldalán. A 84.805 (!) hektáron elterülő érintetlen területen egyszerre találhatunk mediterrán hatású parkokat, felfrissülést nyújtó hegyi tavakat, tengerszemeket, kristálytiszta gyors folyású folyókat, és gyönyörködhetünk az égbe szökő csúcsok látványában.    Esti érkezés a tengerpartra.                                                         Éj a Hotel Vile Parkban

2. nap:

Reggeli 06.30-tól és indulás 08.00 órakor a Doberdo – fennsík nagy harcainak sokat megélt és elszenvedett helyszínére, az I. Világháborús emlékhelyek meglátogatásával. A megemlékezéseket követően ebéd, majd utazás Triesztbe.

Az ókori római alapítású város 1328-tól állt Habsburg fennhatóság alatt, s az 1860-as évektől a Monarchia egyik leggazdagabb és legelegánsabb kulturális központjává vált. Dualizmus kori utcái, terei könnyed olasz hangulattal teltek, kikötője számos régi emléket rejt. Séta a Piazza dell'Unita d'Italia téren: Palazzo Del Governo (kormányzói palota), Stratti Palota, az eklektikus Városháza, Pitteri: Palota - Trieszt legérdekesebb barokk épülete 1790-ből, Lloyd Triestino Palota. Fényképezés a mólón (Molo Audace), illetve a Nagy Csatornánál (Canale Grande). AMiramare kastély és park megtekintése után visszatérünk a szállásunkra.

Éj a Hotel Vile Parkban

3. nap:

Városnézés Koperben a velenceiek által emelt és népszerűvé tett félszigeten. Ebéd után séta Portorozs ésPiran óvárosában a középkori díszletek között.

Éj a Hotel Vile Parkban

4. nap:

Reggeli 07.00 órakor. Bepakolás az autóbuszba 08.00-kor és indulás 08.30 órakor. Délelőtt kitérőt teszünkLipicára, az 1580-ban alapított, világhírű méneshez. A helyi vezető irányításával ismerkedünk a lovakkal, a múzeummal és ménessel 10.00 órakor. Ebéd Lipicán. Hazautazás rövid pihenővel Ljubljanában, a 300.000 lakosú szlovén szellemi és gazdasági központban. Séta az Óvárosban: Presernov tér, Ferences templom, Ura ház, Háromhíd, Városi tér, Plecnik árkádok, Dóm, Püspöki Palota, Zmajski híd, Városháza, vár, Német lovagok kolostora, Nemzeti Könyvtár. Érkezés kora este Budapestre.