KUTYASZÁNNAL A SARKKÖRÖN AZ ÉSZAKI-FÉNY HAZÁJÁBA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
7 nap / 6 éj


„Husky - túra a Lappföldön”

 

       Helsinki – Rovanniemi – Mikulásfalu

 

Utazás: Menetrend szerinti repülővel

Szállás: 3-4 csillagos szállodában, kétágyas szobákban, szauna használattal

Ellátás: svédasztalos reggeli

 

Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállás 6 éjszakára a Hullu Poro Hotelben (kétágyas szobákban, vagy apartmanban)

  • 6 büféreggeli

  • 6 vacsora a hotel éttermében

  • 3-4 órás motorosszán-szafari egy Husky parkban

  • 3-4 órás motorosszán-szafari egy rénszarvas farmra

  • Szafari ebéddel

  • Transzfer reptértől, és vissza

 

Programajánlat:

 

  1. nap: Elutazás Budapestről Helsinkibe, 9:55-kor. Érkezés: 13:20. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Olimpiai Stadion, Parlament, Sziklatemplom, Dóm, Uszpenszkij Székesegyház, Szenátorok tere, Sibelius emlékmű és a belvárosi piactér megtekintése.

Éj Helsinkiben. Vacsora a szállodában.

  1. nap: Reggel (7:55) indulás Rovanniemibe, érkezés 9:15-kor. Ismerkedés Rovanniemivel és a Mikulás otthonával. Séta a sarkköri faluban és látogatás a szánhúzó kutyáknál. Délután rövid, 2 km sarkköri „gyakorló hajtás” a kutyákkal hajtóként vagy utasként. Utána tájékoztató a hajtás, a versenyek, a szafarik és a kutyák életéről.

Vacsora a szállodában.

  1. nap: Motorosszán szafari, 3-4 órás programban.

Külön felárral: Husky Express (16 500 Ft), amely egy 4 km-es rövidebb hajtást takar, kellemes fáradtsággal az út végén – annak, aki húzta és hajtotta. Kávét, teát, sült kolbászt fogyaszthatunk.

  1. nap: Motorosszán kirándulás egy rénszarvas farmhoz. Fakultatív lehetőség: Husky Út Szafari (28 800 Ft) 8-10 km távon hajtóként vagy utasként. Az élménydús kirándulás közben egy-egy üdítő teát, kávét, illetve sült kolbászt kínálnak.

  2. nap: Szántúra 15 km (39 900 Ft) útszakaszon a természeti szépségek között, az Ounasjoki folyó mentén. A program kb. 2-3 órás hajtást jelent kávé és tea szünettel, kellemes tábortűz mellett, ahol megízlelhetjük kenyerüket, palacsintájukat, lazacukat, mindezt hagyományos lapp mesék, énekek kíséretében.

  3. nap: Motorszánszafari ebéddel, Arctica Múzeum megtekintése, amely utolsó emlékként tárja elénk az ősi lappok életét és az őket körülölelő élővilágot. Búcsúest a lappok tábortüzénél.

  4. nap: Elutazás előtt szabadprogram a Lappok fővárosában, majd transzfer a repülőtérre a déli órákban. Elutazás: 14:00, átszállás: 16:25. Budapestre érkezés 18:40.

 

Figyelem!

A szokatlan hideg miatt ajánlott a saját meleg öltözet hozatal. Igény szerint a finn partnereink ellátnak bennünket meleg ruhákkal, de csak kiegészítőként. A kutyák hűséges társaink a szánhúzások során és ezt ne feledjük „itthonról hozott falatokkal” jutalmazni.

A kutyaszánhajtást mindenki számára nagy élmény, de aki a kutyákkal szorosabban akar foglalkozni, annak nagy türelemmel kell rendelkeznie. A túra során mindig biztonságos, lakott területhez közel tartózkodunk. Finnország a szolgáltatások és az élelmiszerek tekintetében nagyon drága. Ajánljuk az itthonról hozott kiegészítő élelmiszerek és felszerelési cikkek hozatalát.