AZ AMAZONAS-MEDENCE ÉS AZ ESŐERDŐK VILÁGA



Szállás típusa
Szálloda ****
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Repülő+Hajó
Időtartam
10 nap / 9 éj


A dél-amerikai kontinens északi részén, az Egyenlítő mentén terpeszkedő Amazónia a világ leghatalmasabb esőerdeje, Földünk egyik leggazdagabb ökológiai kincsestára. A kedvező körülmények miatt az esőerdőt hihetetlenül gazdag és változatos növény-, illetve állatvilág népesíti be. Itt él többek között a "lebegő drágakőnek" is nevezett kolibri, a hangosan kiáltozó bőgőmajmok és a magányosan vadászó jaguár is. 

 

BRAZÍLIA - AMAZONAS ESŐERDŐK 

Utazás: menetrend szerinti járattal Budapestről
Szállás: 4**** szállodákban, Manausban és Rióban
www.tropicalhotel.com.br,  www.amazonclipper.com.br, www.copacabanamar.com.br 
Hajó: Amazonclipper Premium kiránduló hajón 3 éjszaka teljes ellátással, 2 fős kabinokban
Ellátás: Teljes panzió a repülőjáratok függvényében
 

 

Programterv:

1.nap: Találkozó délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, elutazás Budapestről. A csoportot Magyarországról idegenvezető kíséri. 
Éj a repülőn.

2.nap: Érkezés Rio átszállással Manausba az Amazonas övezet fővárosába a déli órákban. Az ebédet követően pihenés a szállodában. Vacsora szintén a Tropical Manaus Eco Resortban. 

3.nap: Reggelit követően kijelentkezés a szállodából. Délelőtt városnézés: a Sao Sebastiano tér, Rio Negro Palota, úszó kikötő, óratorony, Matriz tér, katedrális, piac, Operaház és a kereskedelmi övezet „turistacsapdáival” ismerkedünk. Egy gyors ebéd következik és behajózunk az Amazonclipper bárkára. Indulás 14.30-kor. A személyzet bemutatkozását követően a Rio Negro trópusi víztömeget szállító folyamterületéhez, a Pagodao folyóhoz hajózunk. Napnyugta előtt kenutúrát teszünk úgy, hogy sötétben érkezzünk vissza, közben megfigyeljük – amelyik engedi! - a pihenni térő állatokat. Vacsora közben már indulás az Acu Creek vidékére. Éj a hajón.

 

4.nap: Napkeltekor már madárlesre evezünk, majd megreggelizünk. Délelőtt helyi szakértővel gyalogtúra alatt ismerkedünk a folyamvidék növényvilágával. Látogatás egy „caboclo” családnál, ahol a helyi őslakók életével ismerkedünk. Ebéd után Piranha horgászat. Délután az Anavilhanason, a világ legnagyobb folyami, édesvizű területén haladunk tovább, 1000 km-re az óceántól. Vacsorát követően kajmán, béka, kígyó és lajhár szemlére megyünk az éjszakai vadonban, amennyiben felfedezzük őket, mert ők bennünket biztosan! Éj a hajón.

5.nap: A Novo Airao falu kézműveseivel és hajóépítő folyami rakpartjával ismerkedünk a reggelit követően. Innét a Praia Grande fehérhomokos partszakaszára navigálunk. Ha a lehetőségek és a természetes környezet engedi, akkor megmártózunk a folyóban, közben lesve, figyelve egymást! és az esőerdőt. Ebéd után kenutúra az Acajatuba tavon. A környező erdőség ad otthont a gumifának, brazil-diónak és számos pálmafának. Vacsora és éj a hajón.

6.nap: A Január-tó környékén teszünk egy kenutúrát, hogy az ébredő esőerdőből mind többet megismerjünk. Elhajózunk a folyamok – Rio Negro és Solimoes- összefolyásához, majd 11.30-kor kikötünk Manausban. Ebédet követően délutáni vásárlási lehetőség és pár órás egyéni szabad séta a folyam mentén. Vacsora után esti transzfer a repülőtérre. Indulás 00.35-kor és reggeli érkezés 05.40-kor Rio de Janeiroba.

7.nap: Érkezést követően transzfer a belvárosba. Reggeli a szállodában. (A csomagokat a szállodában hagyjuk) Indulás a kikötőből 08.45 órakor. Hajókázás a festői Trópusi-szigetek öblébe Sepetiba: halászfalu, brazil szkúnerek és ebéd a festői pálmafák alatt. Ebéd a szigeten. Érkezés Rióba kora este és vacsora a szállodában.

8.nap: Városnézés helyi idegenvezetővel. Cukorsüveg-hegy, Urca és a belváros. A Corcovado hegy a Nemzeti Parkkal és a Krisztus szoborral. Délután pihenés, fürdés, napozás. A világhírű Copacabana strand kínálta szolgáltatások élvezete egyénileg. Grill vacsoraest a szálloda közelében: a Carretao Ipanema BBQ és Táncest megtekintése.

9.nap: Délelőtt egyéni szabadprogram a világ egyik leghíresebb strandja a Copacabana mentén.. Kijelentkezés a szállodából dél körül, majd ebéd és teszünk egy panoráma utat komppal és busszal a Riói-öbölben. Niteroiban megtekintjük a Niemyer Művészeti Múzeumot. Visszautazás a 14 km hosszú Rio-Niteroi hídon. A Porcao da Ilha vacsorát követően transzfer a repülőtérre és hazautazás. Éj a repülőn.

10.nap: Érkezés a délutáni órákban Budapestre.