EGZOTIKUS KALAND - VENEZUELA, ECUADOR, GALAPAGOS



Szállás típusa
Szálloda ****
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Repülő
Időtartam
11 nap / 10 éj


Venezuela egy dél-amerikai, trópusi éghajlattal, változatos környezettel és élővilággal rendelkező ország. Ideális hely kikapcsolódásra és aktív pihenésre is. Természeti szépségekben, hegyekben, folyókban, vízesésekben, esőerdőkben, valamint csodálatos tengerpartokban bővelkedik. A viszonylag kis területű Ecuadorban található a világ területarányosan legváltozatosabb élővilága. A négy egymástól eltérő gazdag régiónak is köszönhető ez: megtalálható itt az Amazonas-vidéki esőerdő, az Andok hegyvidéke, van tengerpart, illetve Ecvuadorhoz tartoznak a híres Galapagos szigetek is. Az ideérkező betekintést nyer, etnikai összetételének, régi történelmének, valamint a lakosok kézműipari ügyességének köszönhetően, egyedülálló gasztronómia és népművészet világába.

 

Programterv:

1. nap: Elutazás

Találkozó a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Elutazás Bp.-ről majd átszállás Frankfurtban és kora esti érkezés Caracasba. Továbbutazás a 2.850 m tengerszint felett lévő ecuadori fővárosba, Quitoba. Az érkezést követően transzfer a belvárosi szállodába.

Éj a szállodában.

2. nap: Galapagos - Baltra

Reggelit követően utazás Galapagosra az „evolúciós elmélet bölcsőjéhez”, ahol évmilliók óta érintetlenül maradt fenn a vadvilág „egyedüli birodalma”.  Az Egyenlítő mentén a nagy kontinenstől 1OOO km-re helyezkedik el és sohasem volt a Dél-Amerikai földrész része! 1835-ben ezek a felfedezések indították el Darwint a világhír felé. Santa Cruzba érkezésünket követően több napos felfedező túrák várnak ránk! Ebéd Puerto Ayoraban.

  

Vulkáni szigetek megtekintése a 2OO éves óriásteknősökkel, pingvinekkel és óriásgyíkokkal. Az 1959-ben megnyitott Nemzeti Park 875 fajával, amiből 228 csak itt található!

Galapagos/Baltra és Dél-Seymour szigetére. Érkezést követően transzfer a szállodába, majd rövid ebéd, hogy még délután megtekinthessük a világon egyedül álló Charles Darwin Kutató Állomást és annak „őslakóit” az óriásteknősöket és a zárt, nevelőterületen élő iguanákat. Baltra szigete a II. Világháborúban fontos szerepet játszott, mint Csendes Óceáni bázis az amerikaiak számára.

Éj a szállodában.

3. nap: Észak-Seymour - Baltra

A tengeralatti lávaformációkra „épült” Észak-Seymour” Playa Bachas szigete ad otthont az óriás fregattmadárnak a sziklák rejtekében, valamint a szuláknak és a fecskefarkú sirályoknak. Ebédként „pic-nic lunch”. Délután a Baltra-szigeten újra kaktuszok, „Szent Pál-fák” és egynyári növények között visz az utunk.

Éj a szállodában.

4. nap: Bartolome

Bartolome szigetén a magasabb pontokról jól belátható a Sullivan-öböl és a James-sziget a szomszédban. Kihűlt lávafolyások, tufarögök és lávaüregek mentén haladunk a holdbéli tájban. A nap során kikapcsolódásra és fürdésre, búvárkodásra – snoorkeling- nyílik lehetőség. Közben figyelemmel kísérhetjük a fel-fel tűnő Galapagos pingvineket szintén „pic-nic” ebédünk fogyasztása közben.

Éj a szállodában

5. nap: Puerto Ayura – El Chato – Teknős öböl

  

A legfontosabb galapagosi település Puerto Ayora megtekintése. Utána következik az El Chato az óriásteknősök birodalma a Santa Cruz Felföld vidékén. (A szigeten több faj található, mint az összes többin Galapagos térségében) A Teknős-öböl lesz a szigettúra legérdekesebb helyszíne. Séta a zöld mangrovek övezte lagúnánál. Itt a védett környezetben él a legtöbb teknős, tengeri tehén, cápa, sirály, halász-szula és fregattmadár.

Éj a szállodában

6. nap: Quito

Visszautazás Quitoba. Szállás a korábbi szállodában. Ebéd után városnézés és kirándulás a „Vulkánok Sugárútjának fővárosában”: Függetlenség tere, La Ronda, a La Compania templom, San Francisco Palota és a környéke. A Panecillo hegyről körbetekintünk Dél-Amerika legrégebbi fővárosának vidékére. Az Egyenlítői Emlékmű meglátogatása színes etnikai közegben. Búcsúvacsora az El Tianguez étteremben, megünnepelve az egyenlítői „bizonyítványosztást”.

Éj a szállodában

7. nap: Caracas

Kora reggel 04.00 órakor transzfer a repülőtérre és elutazás 06.00-kor Caracasba. Transzfer a szállodába. Ebéd a La Terraza étteremben a Hiltonban. Délután ismerkedés a fővárossal. A karibi panoráma megtekintése a Caracas fölötti Avila-hegy drótkötélpálya kilátójáról, ahonnét pazar kilátás nyílik a karibi térségre és a várost ölelő, őserdő borította hegyvidékre. Vacsora a helyiek körében leghíresebb Vistarroyo étteremben.

Éj a szállodában

8. nap: Canaima Nemzeti Park 

  

Reggeli után repülés a Canaima Nemzeti Parkba az Angel vízeséshez, Venezuela legszebb fekvésű szálláshelyére. Hajókázás a Canaima lagúnán. Indián táncos est barbeque vacsorával a kvarchomokos parton, pazar rálátással a tábla-hegy övezte „9 vízesésre”.

Éj a szállodában

9. nap: Sapo vízesés

Félnapos kirándulás a Sapo vízeséshez a Churun Meru, vagyis a világ legmagasabb – 979 m - Angyal-vízesésnek a szomszédságában. Fakultatív repülés, egyedi lehetőséget kínál a tábla-hegy és az Angel fölött, rálátással az Orinoco vízgyűjtő területére az esőerdei vadonnal – 79.-USD/fő a helyszínen!

Éj a szállodában 

10. nap: Caracas - Indulás

Dél körül elutazás a „földi Paradicsomból” Caracasba. Esti indulás Frankfurtba.

Éj a repülőn. 

11. nap: Haza érkezés

A délelőtti érkezésünket követően átszállás, majd indulás Budapestre. Délutáni érkezés a magyar fővárosba.