KENYA & TANZÁNIA: AZ AFRIKA-VADÁSZOK NYOMÁBAN



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Fly & Drive
Időtartam
9 nap / 8 éj


Akit egyszer megérintett Afrika vadvilága, az vissza akar térni. Ráadásul Kenya és Tanzánia rezervátumaiban és nemzeti parkjaiban felejthetetlen élményekkel gazdagodhat!

Programajánlat a KLM járatához igazítottan:

1. nap: Budapest - Nairobi 

Találkozó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, átszállás. Transzfer az Intercontinental szállodába, majd ismerkedés az első afrikai ízekkel, a vacsora alkalmával. Éj Nairobiban

2. nap: Nagy-hasadékvölgy – Maszáj Mara Nemzeti Park a vadállatok tökéletes szabadságával

Nairobiból déli, dél-nyugati kitérővel utazás a 30-100 km közötti szélességben váltakozó Nagy-hasadékvölgy területére – alvó és szunnyadó vulkánok, minigejzírek és fumarolák tarkasága közepette. A Nagy-hasadékvölgyet az afrikai és az ázsiai földkéreglemezek távolodása hozta létre, ami északon 35 millió évvel ezelőtt kezdődött. Kelet-Afrika évmilliók múlva leválik a nagy kontinentális testtől ennek a távolodásnak köszönhetően. 

Érkezés ebédre a Keekorok táborban. Érkezés a vadvilágba: várhatóan leopárd, oroszlán, vízi-bivaly, víziló, orrszarvú, impala, dik-dik, varacskos disznó látványa teszi feledhetetlenné a napot az akáciaerdők árnyékában. Éj a Mara Serena Lodge-ban

3. nap: Maszáj Mara Nemzeti Park a vadállatok tökéletes szabadságával

A „maszájok földje” füves puszta vonzereje az itt élő állatok kiugróan magas száma mellett az öt nagyvad: az oroszlán, a leopárd, az elefánt, a kafferbivaly és az orrszarvú együttes jelenléte. Reggelit követően, kijelentkezés, és találkozó a szafari autók vezetőivel, vadőrökkel és indulás terepjárókon déli irányba a csodálatos tájat elénk táró, az afrikai vadállatoknak otthont adó Maszáj Mara Nemzeti Parkba. Rendkívül sokarcú ez a vidék! Talán ez az egyetlen Kenyában, ahol az őshonos vadállatok száma nem fogyatkozott meg az elmúlt évszázadhoz képest. A legnagyobb létszámban talán a gnúk képviseltetik magukat, akik az októberben beköszöntő nedves időszakig tartózkodnak a gazdag gyepen. Majd amikor az Európából és Ázsiából megérkeznek a költözőmadarak, bennük is a felébredt vándorlási ösztönük hajtja őket a déli síkságra. Ebéd a Keekorok Lodge - ban. Vacsorát megelőzően, a szállásra érkezés előtt vadles, hogy a gepárdokat, hiénákat, sakálokat és lapátfülű kutyákat is megfigyeljük. 

A harciasságukról ismert büszke maszáj népcsoport tagjainak többsége a mai napig nomád körülmények között él. A Masai Mara területén könnyen meg is figyelhetjük az egymást sűrűn követő apró településeiket, ahová turistákat nem igazán engednek be, és többnyire fényképezni sem nagyon engedik magukat,..de keresünk rá alkalmat. Éj a Mara Serena Lodge-ban. 

4. nap: Serengeti Nemzeti Park, az „Öt Nagyvad” társaságában

A reggelit követően indulás a határon fekvő Isebania városába, ahol a szokásos bevándorló és vámellenőrzésre kerül sor – várhatóan félórás időtartamban A határátlépés után átszállás tanzániai járművekre. Útközben piknik ebédet elfogyasztunk. Délután – a szállásra menet – a síkvidék állatvilágának, vadvilágának a megfigyelése zajlik, remélve, nemcsak az Öt Nagyvad megörökítésének a lehetőségével. Érkezés vacsorára a szállásra. Éj a Serengeti Lodge-ban

5. nap: Serengeti Nemzeti Park az „Öt Nagyvad” társaságában

Roppant kiterjedésű, füves síkvidék, ahol a nagy testű állatok sehol sem látható létszámban legelnek. Egész napos vadlesek a Serengeti területén. A harmat még a leveleken lesz, amikor a terveink szerint már – reggelit megelőzően - útra kelünk. Azoknak, akik kíváncsiak az eredeti afrikai tájra, szeretnének betekinteni a vadállatok otthonába, feledhetetlen élményt jelent majd a Serengeti. A térség legnagyobb ragadozója az oroszlán nappal itt is lustálkodik a sziklás kiemelkedések, vagy a füves táj fölé őrszemként magasodó akáciák árnyékában. De nagy „vadászszerencsével” elkaphatunk egy-egy áldozatot becserkésző falkát. Ameddig a szemünk ellát, a civilizáció csak kevés jelével fogunk szembesülni, csak számtalan gnú, zebra és gazella fogja keresztezni az utunkat elefántok, kafferbivalyok, hiénák, sakálok, zsiráfok, társaságában. Étkezések a szálláson. Éj a Serengeti Serena Lodge-ban.

6. nap: Olduvai-szurdok és a Ngorongoro „Paradicsomi” vadvilága

A reggeli után utazás a világ legnagyobb kiterjedésű még épségben lévő vulkáni kráteréhez, a Ngorongoro mesés vadvilágába, melynek a vonzereje lenyűgöző szépségéből és változatos vadvilágából adódik. A nap folyamán útközben látogatás az Olduvai - szurdokhoz, melynek területén rengeteg régészeti értéket fedeztek már fel, többek között 3,5 - 4 millió évvel ezelőtt élt ősemberek nyomait találták itt meg. A szálláson elfogyasztott ebéd után indulás a vadvilágában nagyon gazdag és változatos, félnapos „kráter-túrára”. Állítólag itt élnek az emlős ragadozók Afrikában, a legnagyobb sűrűségben. Ezek közé tartozik a keskeny-szájú orrszarvú és a nílusi víziló is, mely nagyon ritka a környéken, és más patás állatok; mint a gnú, a zebra, a jávorantilop, a gazella. A legsűrűbb oroszlán populáció is itt él, a leopárdok, afrikai elefántok és kafferbivalyok társaságában. Vacsora a szálláson. Éj a Ngorongoro Serena Lodge-ban.

7. nap: Arusha – Dr. Nagy Endre Farm magyar emlékei

Reggelt követően transzfer a Ngorongorótól Arushába – útközben megállással, kézműves tárgyak vásárlásával. Ebéd után utazás a Tanzániában is elismert, népszerű Dr. Nagy Endre által alapított Usa River - ma Intimate Place - farmra, amely különleges, nyugodt környezetet biztosít egy tea vagy kávé elfogyasztására. Vacsora a szálláson. Éj a Serena Mountain Village-ben.

8. nap: Arusha – Kilimandzsáró gyalogtúra - Hazautazás

Reggelit követően kijelentkezés a szállásról, (de 4 szoba rendelkezésre áll, a gyalogtúrát követő felfrissülésre). Indulás 07:30-kor a Kilimandzsáró Nemzeti Park Kapuhoz Maranguba, amely 1 órás utazás. Érkezést követően séta az 2750 m magasan lévő Mandara Menedékházhoz (4 órás program). (Azon vendégek számára, akik a programon nem kívánnak részt venni, lehetőség van csak a menedékház környékét megismerni a Kilimandzsáró ott élő növényi és állatvilágával) A menedékház elérése 11:30-kor várható. A Maundy Kráter innét csak 15-20 perc, pazar rálátással Kenya és Tanzánia párába öltözött területeire. A kráter peremen elfogyasztott piknik ebédet követően 13:30-kor indulás lefelé a Marangu kapu felé (2 órás program), ahonnan transzferrel visszajutunk Arushába. Fürdés, átöltözés és korai vacsora a szálláson, majd transzfer a Kilimanjaro Repülőtérre. Éj a repülőn.

9. nap: Hazaérkezés