Omán



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


Omán

 

  1. nap:

Találkozó 2 órával indulás előtt Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Elutazás menetrend szerint, dohai átszállást követően érkezés Muscatba este. Transzfer a szállodába, szobák átvétele és késői vacsora.

Éj Muscatban

 

  1. nap:

A reggelit követően városnézés Muscat modern városrészében, majd a történelmi rész felé vesszük az irányt. Megtekintjük a főváros legszebb építészeti emlékét, a 200 éves Szultán Qaabos Mecsetet. A királyról elnevezett Nagy Mecset 20 ezer férőhelyes, a világ egyik legnagyobb mecsetje, 100 méter magas minarettel, benne egy 60x70 méteres kézi perzsaszőnyeg, mely a világon a második legnagyobb egybefüggő kézimunka. (Férfiaknak hosszú nadrág, nőknek hosszú szoknya és kendő szükséges.)
Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumban, mely az ország történetéről, hagyományairól, művészetéről ad átfogó képet. Ebéd a városban majd a királyi Operaházat tekintjük meg. Utolsó állomásunk a Muttrah bazár, ahol egy színes forgatagba keveredik az ember.  Visszatérés a szállodába, vacsora.

Éj Muscatban

 

  1. nap:

Egésznapos kirándulás 4 fős terepjáró autókkal. Először Omán egyik érdekes nevezetességéhez, a festői Wadi Arbyeen-hez utazunk. Útközben fotószünet Quriyat halászfalunál. Bár a „wadi” szó arabul kiszáradt folyómedret jelent, ennek a wadinak az az érdekessége, hogy van benne víz. A sivatagi tájak után elbűvöli a turistákat a homokdűnék között megbúvó oázis buja növényzete, a színek sokasága. Ezt követően egy mészkőbe vájt esővízgyűjtő medencét nézünk meg, majd ebéd egy part menti hotel éttermében. Délután rövid megálló a Wadi Shab-nál (fotószünet). Programunkat a Wadi Tiwi-vel zárjuk, melyet datolya-, banán-, papaya- és mangófák öveznek a hegyekből idehozott vízvezetéknek köszönhetően.


Éj Muscatban

  1. nap:

Reggeli után Nakhal felé indulunk. Útközben megállunk a tengerparti kisváros, Barka halpiacán, ahol ha szerencsénk van, láthatjuk, ahogy a helyi vásárlók licitálnak a frissen kifogott halakra.

A Hajar-hegység északi völgyei felé utazunk tovább, ahol megtekintjük az ország egyik legimpozánsabb várát, a Nakhal-erődöt. A környékbeli forrásvizeknek köszönhetően a vár körül hatalmas datolyapálma-liget terül el. Az 1834-ben épült várból csodaszép kilátás nyílik a környező hegyekre, falura és a datolyapálma-ligetre. Ebédet követően a Rustaq-erődöt keressük fel., amely szintén egy híre ománi erőd. Al Rustaq városában, az Al Batinah régióban található és az UNESCO világörökség részét képezi. A 13. században épült hadászati céllal, a tengerpart és a hegyek között helyezkedik el. Omán egyik legnagyobb erődje – négy torony, egy mecset és egy börtön is a részét képezi. Késő délután visszatérés a szállodába, vacsora.

Éj Muscatban

 

  1. nap:

Egésznapos kirándulás 4 fős terepjáró autókkal az ország belsejébe, a Wahiba Dűnékhez, mely az UNESCO Világörökség része. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény- és állatvilággal rendelkezik. Látogatás egy beduin faluban, ahol betekintést nyerhetünk a helyiek életébe. Ezt követően Wadi Bani Khalid felé vesszük az irányt, ami éles kontrasztban áll Wahiba Sands kietlen sivatagos tájával. Hiszen ez a terület egy igazi zöld sziget, kristálytiszta vízű forrásokkal, dús növényzettel teli oázis. Délután visszatérés a szállodába, vacsora.

 

Éj Muscatban

  1. nap:

Pihenés, fürdés, napozás, a szállodai szolgáltatások élvezete napközben.

Vacsora után hajókirándulás Muscat látványos partvidéke mentén hagyományos fából készült arab hajókkal (dhow hajókkal).

Delfinek egész évben gyakori látogatók Muscat partjainál. Többféle fajuk is látható errefelé. Gyakran nem is kell túl messze menni, hogy megfigyelhessük őket ahogy játszanak a vízben, vagy rajokban követik a hajónkat.
A program során kikötünk Khyran-szigeten, ahol lehetőség van megmártózni a tengerben vagy különböző vízisportokat kipróbálni. BBQ ebéd a tengerparton.

 

Éj Muscatban

 

  1. nap:

Pihenés, fürdés, napozás, a szállodai szolgáltatások élvezete kora estig. Ebéd és vacsora a szállodában. Késői kijelentkezés a szobákból majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés Dohába késő este.

  1. nap:

Átszállást követően hazaérkezés Budapestre.