Myanmar



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


MYANMAR

 

 

1. nap: Budapest - Yangon

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren a repülő indulása előtt 2 órával, majd elutazás Budapestről menetrend szerint. Átszállást követően tovább utazás Yangonba

Éj a repülőn

2. nap: Yangon

,,Mingalabar!" Isten hozta Burmában! Érkezés Yangonba, ahol a hotelbe érkezés előtt egy informatív városnézés alatt az óvárost nézzük meg a brit gyarmati stílusú épületeivel.

Éj Yangonban

 

3. nap: Yangon – Inle-tó

Reggeli után megtekintjük a városházát, a Mahar Bandula Parkot a Sule Pagoda közelében. Felkeressük a Scott piacot valamint a Chauk Htut Kyi pagodát. Egy kis séta a nyüzsgő belvárosban, majd a burmai templomépítészet egyik remekét keressük fel, a Kyaukhtatgyi pagodát, amely a 72 méter hosszú fekvő Buddha szobornak ad otthont, Ezután jön a nap fénypontja, a domb tetején épült, világhírű, 40 tonna arannyal gazdagon díszített Shwedagon pagoda, a burmai függetlenség szimbóluma, ahol órákat lehet bolyongani a sok aranypagoda árnyékában. Ebéd egy helyi étteremben majd transzfer a repülőtérre és repülés Shan tartományba, Heho kisvárosba. Bejelentkezés a szállodába, vacsora a szállodában.

Éj az Inle-tónál

4. nap: Inle-tó

Reggeli után hajóra szállunk és felkeressük az úszó piacot. Ezt követően Pa-Oh faluba, Indein-be hajózunk a tó nyugati partjára, és felkeressük a rejtett Indein pagodakomplexumot, amely több száz kisebb, mohával és növényekkel benőtt sztúpából áll. Ebéd után megismerkedünk a falusi emberek mindennapi életével. Helyi ételeket fogyaszthatunk, a nap során megnézzük az arannyal borított Buddha szobrokat őrző Phaung Daw Woo pagodát is. 

Éj az Inle-tónál

5. nap: Inle-tó – Mandalay

Reggeli a szállodában, elutazás a Vörös-hegy vidékére, borkóstolás a Red Mountain Winery pincészetben. Ebédet követően transzfer a repülőtérre és elutazás Mandalayba.
Érkezést követően ismerkedés a királyi Burma utolsó fővárosával. Vacsora a városban.

Éj Mandalayben

6. nap: Mandalay

Reggeli után városnézés az ország egyik legnagyobb városában, valamint kulturális és vallási központjában. A szomszédos Sagaing-ben él az ország szerzeteseinek 60%-a. A Mandalay-i kézművesek is országszerte híresek. A Mandalay-i városnézést a Kuthodaw Paya-val kezdjük, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik. Ez a ,,világ legnagyobb könyve". Majd a Mandalayi Palotával folytatjuk a városnézést. Ez volt az első palota a városban, amit Mindon király építtetett, amikor Mandalay-ba helyezte át a székhelyét. Ebédet követően a Mahamuni Paya pagodájához utazunk. Az ebben a pagodában található Mahamuni kép az egyik legszentebb ábrázolás Myanmarban, amelyet 15 centiméternyi aranylemez borít. A szentségimádók reggelente 4 órakor a képhez sereglenek, hogy megnézzék a különleges arcmosó ceremóniát. Ezen kívük még ellátogatunk egy aranyfüst készítő műhelybe és selyem manufaktúrába valamint Kalaga tapétakészítő műhelybe is. Naplementekor a Mandalay dombra megyünk, könnyű sétával felgyalogolunk a fedett lépcsősoron, hogy fentről tekinthessük meg a gyönyörű naplementét és a panorámát.

Éj Mandalayben

7. nap: Mandalay – Yangon – Ngwe Saung

Reggeli, kijelentkezés a szállodából majd transzfer a repülőtérre és visszarepülés Yangonba. Ebéd a városban majd utazás busszal Ngwe Saung üdülőhelyre, ahol egymást érik a csodálatos fehér homokos strandok. Szobák átvétele és vacsora a szállodában.

Éj Ngwe Saungban

 

 

8. nap: Ngwe Saung

Egész napos pihenés a tengerparton, vagy a hotel szolgáltatásainak egyéni használata.

Éj Ngwe Saungban

9. nap: Hazautazás

Reggeli és ebéd a szállodában, pihenés, fürdés, napozás. Késői kijelentkezés a szobákból és visszautazás a fővárosba. Elrepülés Dubaiba menetrend szerint.

Éj a repülőn

 

10. nap: Hazaérkezés

Átszállást követően hazaérkezés Budapestre.