Madeira



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


Madeira


Az örök tavasz szigete

 

Programajánlat:

 

  1. nap: Budapest – Madeira

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtér 2A terminálon 14:00-kor majd elutazás Budapestről. Lisszaboni átszállást követően érkezés 23:35 órakor Funchalba. Transzfer a szállodába, szobák átvétele.

Éj Funchalban

 

 

 

  1. nap: Funchal - Eira da Serrado - Monte

Reggeli a szállodában majd városnézés a sziget fővárosában. A 4-5 csillagos hotelzóna után a gyönyörű panorámájú városi park megtekintése (különleges növényekkel), majd érkezés az óvárosba. Fényképezés a portugál koloniális stílusú erődnél, katedrálisnál, a városházánál, és az egzotikus piacon: arany banán, „blackfish”, különleges trópusi gyümölcsök, manióka, potatos, orchideák, különleges virágok pazar pompája és sok más kápráztatja el a látogatót. A Hímzés gyárát is megtekintjük, ahol a tervezési és alkotási folyamatokba is betekintést nyerünk. Ebéd a kikötőben, mely után kirándulás Funchaltól ászakra, a Eira da Serrado kilátópontjáig. Az 1088m magas kilátópontról Madeira egyik legszebb látnivalójának a megtekintése: a sziget hatalmas, szétrobbant központi kráterébe betekintést nyer a csoport. A csaknem 1000 méteres függőlegesen leszakadó, szubtrópusi növényzettel borított sziklafalak, csonka kráterperem és a kráter mélyén meghúzódó kis fehér házakból álló faluval a táj döbbenetes térélményt és panorámát kínál. Tovább utazás a Funchal fölötti Monte-be, ahol a gyönyörű fekvésű barokk templomot, azt abban nyugvó utolsó magyar király síremlékét, IV. Habsburg Károlyt tekinti meg a csoport, és fényképezésre nyílik mód Funchal gyönyörű panorámájánál. Fényképezés után utazás 4 km hosszan a hajdan a madeirai borok szállítására használt, ma turistalátványosságként szolgáló fa szánkókon (Toboggan), ahol a meredek utcákon egy kísérővel száguldanak le az utasok szánkóstól.
Késő délután látogatás egy madeirai édes bort készítő helyi „pincészetben”, ahol a madeira borok karakterével, készítési módjával, az Európában megszokottól eltérő tárolási, érlelési eljárásaival ismerkedik a csoport, kóstolóval, vásárlási lehetőséggel. Este vacsora a szállodában.

Éj Funchalban

 

  1. nap: Pico Aireiro - Ribeiro Frio – Santana


Reggeli a szállodában. Kirándulás a sziget Keleti partvidékére. Utazás autóbusszal fantasztikus lávagerinceken, és a magassággal együtt övezetesen változó növényzettel fedett, levadákkal (csatornahálózat) átszőtt hegyóriásokon át. Szép idő esetén séta és a lenyűgöző körpanoráma megtekintése a „sziget tetejéről” (Pico Aireiro, 1818m). Ribeiro Frio-ban, a nemzeti parkban pisztráng telepre látogatunk, majd ebéd Faial nevű településen.  Ebéd után utazás Santana világszerte ismert háromszögletű házaihoz, a kis „skanzenfalut” megtekintése. Déután visszaindulunk Funchalba. Útközben 670 m magasból (Portela) gyönyörködhetünk az északi part sziklaképződményeiben, majd Machico településen át - (ahol az első felfedezők szálltak partra) térünk vissza Funchalba. Vacsora a szállodában.

Éj Funchalban

 

  1. nap: Katamarán hajókirándulás

Reggeli után kis pihenés, majd 10.30-tól hajókirándulást teszünk egy katamarán hajón a Funchal előtti óceánon, remélhetőleg delfinek társaságában. Ebéd a szállodában. Délután pihenés, fürdés, egyéni szabadprogram. Este hagyományos vacsora vár bennünket: a helyi ételt, az Espetadát nyárson készítik el marhahúsból és gyógynövényekből. A vacsora alatt néptáncosok szórakoztatják a vendégeket.

Éj Funchalban

 

 

  1. nap: Hazautazás

Korai ébresztő és kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerint lisszaboni átszálással.