Dél-Korea



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


Dél-Korea



Jing és jang: Dél-Korea zászlójában a piros és a kék nem csak a Koreai-félsziget kettéosztottságát szimbolizálja, de azt is, hogy itt jól megférnek egymással a modern világ és a keleti hagyományok. Ez az ország az ősi kultúra és a modern világ különleges elegye. A koreai háborút követően az ország néhány évtized alatt vált a világ egyik vezető gazdasági hatalmává, a világ egyik legfejlettebb infrastruktúrájával, de közben sikerült megőriznie ezeréves kultúrájának hagyományait.



1. nap: Budapest - Szöul

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren a repülő indulása előtt 2 órával, majd elutazás Budapestről. Átszállást követően tovább utazás Dél-Koreába.

Éj a repülőn


2. nap: Szöul

A délutáni órákban megérkezés Szöul Incheon repülőterére. Transzfer a szállodánkba, szobák átvétele. Vacsora a szálloda közelében.

Éj Szöulban


3. nap: Gyeongbokgung Palota – Insadong – Gwangjang – N Torony

서울타워3경복궁4서울타워3









Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézésre indulunk Szöulban.  Elsőként a város öt palotája közül az első és legnagyobb Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, ahol tanúja lehetünk egy királyi őrségváltást is. Valamint a palotában lévő Nemzeti Folklór Múzeum kitűnő adottságokkal rendelkező kiállítást is megtekintjük. Innen a palota előtti hatalmas térre, a Gwanghwamunra sétálunk át, ahol megismerkedhetünk az ország történetének kiemelkedő alakjaival.  

A következő állomásunk Insadong, a hagyományos koreai művészet és régiségek központja. A főutcában és sikátorokban számos bolt kínálja régiségeit, keleti művészet alkotásait, valamint a modern koreai művészet különböző típusú, stílusú termékeit is. Ezután Szöul egyik legnagyobb és leghíresebb piaca, a város központjában található Gwangjang következik. Ez volt az első, amely rengeteg külföldi látogatót csábított be területére.  Ízletes utcai ételeiről ismert, ilyen például a buchimgae, a zöldséges palacsinta, és mini kimbap (a zöldséges makitekercsre hasonlít), amelyre annyira rá lehet szokni, hogy az emberek „kábítószeres” kimbapnak kezdték hívni. Végül kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas N Szöul toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére.

Éj Szöulban


4. nap: Demilitarizált Övezet – Nanta show

전쟁기념관1DMZ2








1DMZ2Reggelit követően egy nem mindennapi, igazán izgalmas kirándulásra indulunk az Észak-Koreai határ mentén húzódó Demilitarizált Övezetbe (DMZ). 1953-ban, a koreai háború után az ország kettészakadt, és a határ mentén fekvő 4 km széles, katonailag rendkívül szigorúan ellenőrzött sávot azzal a céllal alakították ki, hogy a fegyveres incidenseket, illetve a két ország közti fizikai kapcsolatot minél inkább lecsökkentsék. Egész napos kirándulásunk során a háborúval és utóhatásaival foglakozó emlékhelyeket látogatunk meg, mint például az Imjingak Park, a Dorasan Observatory kilátó, ahonnan távcsövekkel kémlelhetjük az északi oldalt, valamint a Koreai Háború Emléke nevű múzeum.
Ebédre egy helyi étteremben majd betekintést nyerhetünk a több, mint 1,5 km hosszú „Hármas számú alagútba”, melyet még a háború alatt az északi katonák ástak, hogy észrevétlenül juthassanak át Dél-Koreába.
Délután visszatérünk a fővárosba és vacsora előtt megtekintjük a legnépszerűbb koreai show műsort, a Nanta-t.

Éj Szöulban

 
5. nap: Gyeongju - Bulguksa templom - Seokguram barlang - Busan

불국사석굴암







Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd elindulunk Gyeongju városa felé. Dél körül érkezünk meg az ország dél-keleti részén fekvő városba, az egykori Silla királyság fővárosa volt, és maga az élő történelem, tele számtalan Silla-kori kinccsel. Mára szinte az egész város UNESCO világörökségi helyszín, ami főként egykori paloták romjait, templomokat, királysírokat és más emlékhelyeket foglal magába. Programunk során elsőként a részben felújított Donggung királyi palota romjaihoz látogatunk, ahol a hozzá tartozó, festői környezetű Wolji-tóban gyönyörködhetünk. Innen a koreai buddhista művészet aranykorának mesterműveként számon tartott Bulguksa templomot, valamint a közeli Seokguram barlang híres buddha szobrát tekintjük meg. A templomegyüttes rengeteg fontos nemzeti kincset őriz, és szintén szerepel a világörökségi helyszínek listáján.  Este búcsút intünk a történelemnek, és indulunk tovább Korea modern és nyüzsgő valóságába, Busan városába. Busan Dél-Korea második legfontosabb városa, és elhelyezkedésének köszönhetően legfőbb kikötője.


Éj Busanban


6. nap: Dongbaekseom-félsziget – Busan Akvárium - Yongungsa templom

누리마루해동용궁사







Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézésre indulunk Busan városában. A délelőtti órákat az ország legfelkapottabb tengerpartján, a sztárok által is gyakran látogatott Haeundae Beach-en és környékén töltjük. Itt található az elsősorban városi parkként funkcionáló Dongbaekseom félsziget is. Megtekintjük a Busan Akváriumot ahol több mint 35000 fajta halat, algát, hüllőt és kétéltűeket figyelhetünk meg.  Innen a várostól északra fekvő Haedong Yongungsa templomhoz látogatunk, amelyet 1376-ban a Koryo dinasztia idején alapítottak, és legfőbb jellegzetessége, hogy közvetlenül a tengerparti sziklákra épült. A város felé visszaúton, amennyiben időnk engedi, megállunk a Sinsegae Centum City-nél, ami a Guinness rekordok könyvében nem kisebb címszó alatt szerepel, mint a „Világ legnagyobb bevásárló komplexuma”.


Éj Busanban


7. BIFFnap: Yongdusan Park - Jalgachi halpiac és Gukje piac

국제시장태종대BIFF







Reggelit követően meglátogatjuk a Yongdusan Parkban álló Busan-tornyot. A belvárosban található Yongdusan, egyike a város 3 legismertebb hegyének. Sárkányfejre emlékeztető alakja miatt a helyiek  spirituális erőt tulajdonítanak neki, mely megvédi őket az ellenségeiktől. Ezután kirándulás a Taejongdae természeti parkban, ahol Yeongo-gu félszigetének legdélebbi csücskén pompás szirtek néznek a tengerre.  Délután az évente megrendezett Busan-i Nemzetközi Filmfesztiválokról elnevezett BIFF térre látogatunk, majd innen a közeli Jalgachi halpiac és a Gukje hagyományos piac végeláthatatlan sorait járjuk be, ami Busan egyik legöregebb piaca. Szabadidő vásárlásra, majd visszatérünk a szállodába. Búcsúvacsora a városban.


Éj Busanban


8. nap: Hazautazás

Reggeli után kijelentkezés a szállodából és transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerint.