USA Nyugati-part és nemzeti parkok



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


 

 

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK

 

 

 

 

San Francisco – Yosemite Nemezeti Park – Los Angeles - Las Vegas – Grand Canyon – Monument Valley – Bryce Canyon Nemzeti Park – Zion Nemzeti Park

 

 

Programajánlat

 

1. nap: Budapest – San Francisco

Találkozó Ferihegy 2/A terminálon a repülő foglalásának megfelelően az indulás előtt 2 órával. Átszállást követően megérkezés San Franciscoba, a legeurópaibb amerikai városba. Transzfer a szállodába szobák átvétele, vacsora a hotel közelében.

 

Éj San Franciscoban

 

 

2. nap: San Francisco

 

 

Városnézés a sokak szerint leghangulatosabb amerikai nagyvárosban, San Francisco-ban: Union Square, Civic Center, Lombard Street (a világ legkanyargósabb utcája), a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, Kínai negyed, Golden Gate híd.

Az öbölben hajóra szállunk és megtekintjük Al Capone és társai egykori fegyintézetét, az Alcatrazt.

Visszatérés a hotelbe, vacsora a városban.

 

Éj San Franciscoban
 

3. nap: San Francisco – Sonoma – Yosemite Nemzeti Park

 

 

Reggeli után kijelentkezés a szállodából és a Sonoma-völgybe utazunk, ahol Haraszty Ágosoton alapozta meg 300 európai szőlőfajtával a kaliforniai borkultúrát. 1862-ben létrehozta a Buena Vista Szőlőkultúra Társaságot és boraival elismerést aratott. Ez volt a legnagyobb és legnívósabb borászat Kaliforniában (és talán az Egyesül Államokban is). Borkóstoló a Bartholomew Park Winery pincészetben, majd a'la carte ebéd Sonoma városában. Délután utazás a Yosemite Nemzeti Parkhoz. Szállás átvétele és vacsora.

Éj Yosemite Nemzeti Parknál



 

4. nap: Yosemite Nemzeti Park

 

Egésznapos látogatás a Sierra Nevada legnagyobb attrakciójánál a Yosemite Nemzeti Parkban (Amerika egyik leglátogatottabb nemzeti parkja). A park meglátogatása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas szikla alakzatok emelkednek, több helyen gyönyörű vízesések zúdulnak le a mélybe. A látogatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható eredeti indián kunyhókkal és rituális épületekkel.

Éj Yosemite Nemzeti Parknál

 

5. nap: Yosemite Nemzeti Park - Los Angeles

 

Utazás az „Angyalok városába” Los Angelesbe, útközben rövidebb megállásokkal.

Érkezés késő délután, a szállás elfoglalása előtt buszos túra keretében ízelőtő a város hangulatából.  

 

Éj Los Angelesben

 

6. nap: Los Angeles

 

Városnézés a Nyugati-Part legnagyobb metropoliszában: a belváros felhőkarcolói, az óváros mexikói stílusú épületei, Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood, Mann's Chinese Theatre a sztárok kéz és láblenyomataival, Walk of Fame.

Délután látogatás a Universal filmstúdiókba: betekintés a filmkészítés világába, látható King Kong 4D-ben, a Cápa, a Múmia, a Jurassic Park kulisszái.

Éj Los Angelesben

 

7. nap: Los Angeles – Calico – Las Vegas

 

 

Reggeli után elutazás Calico érintésével a Mojave Sivatagon keresztül Las Vegasba.

A sivatag a nevét a mojave indián törzsről kapta. Legmagasabb pontja a Charleston Peak (3633 m), a legalacsonyabb a Death Valley, (Death Valley Nemzeti Park) 86 méterrel a tengerszint alatt.

A sivatagot körbeveszik a Tehachapi-, San Gabriel- és San Bernardino-hegységek, valamit a Szent András-törésvonal és a Garlock-törésvonal.

Késő délután érkezés Las Vegasba, szállás átvéte, vacsora. Esti séta a városban, kaszinólátogatás.

 

Éj Las Vegasban

 

 

 

8. nap: Las Vegas - Grand Canyon

 

 

Korai reggeli után utazás a Hoover-gát távoli érintésével Kingman városába, majd rátérés a Route 66 festői főút arizonai szakaszára. Fényképszünetek a legszebb pontokon.

Délután bejelentkezés a szállodába, majd rövid felkészülés után indulás a kanyon déli partjára.

A világ legnagyobb és leghíresebb kanyonját 6 millió év alatt mélyítette ki a Colorado folyó. A kanyon hossza 446 km, szélessége 7-24 km között váltakozik. A kanyon legmélyebb pontja 1.700m-rel a perem alatt található (!). A déli oldalon 40 km hosszan követhető a kanyon, megannyi elképesztő kilátást kínáló peremszakasszal: Anya Pont, Nagykilátás Pont, Őrült Pont, Tusayan Indián Romok, Kilátótorony.

Éj a Grand Canyon mellett

 

9. nap: Grand Canyon -  Navajo ország

Kora reggeli belépés a Navajo Rezervátumba. Ismerkedés a navajo nép múltjával, háborúival és jelenlegi életével. Fényképezés a Painted Desert (Festett sivatag) legszebb pontjain, majd utazás a Black Mesa északi peremén Kayentáig, a rezervátum egyik legnagyobb városáig. Megérkezés a festői Monument Valley-be. A csodálatos völgy az indián hatóságok kezelésében áll. A védett területen 25 km hosszú autós túra tehető a legelképesztőbb szikla formációkhoz.

 

Utazás a nemzeti park járművein, a Mittens és a Merrick Butte fényképezése. Elhaladás az Elephant Butte és a Camel Butte előtt. A szabadon legelésző lovak, esetleg nyájak fényképezése. Fotószünet a Three Sisters, Raingod Mesa és Yei Bi Chei szikláknál. Vásárlási lehetőség az indián kézművesek termékeiből, hímzéseiből, ékszereiből, illetve az itt forgatott western filmek relikviáiból.

 

Éj a Monument Valley Nemzeti Parknál





 

10. nap: Monument Valley – Bryce Canyon Nemzeti Park

Reggeli után először a Patkó-kanyart (Horseshoe Bend) tekintjük meg Page városa mellett. A patkó alakú folyókanyarulat a Colorado folyó egyik jól ismert látványossága. Tovább utazás a népszerű Bryce Canyon Nemzeti Parkba, mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakítottak ezeket a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak.

Éj a Bryce Canyon Nemzeti Parknál

11. nap: Bryce – Zion Nemzeti Park - Las Vegas

Délelőtt egy másik lenyűgöző nemzeti parkba látogatunk el, a Zion Nemzeti Parkba. Megcsodáljuk a szél, a víz és az idő által kivájt masszív sziklaformációkat és a Virgin folyót. Délután Las Vegasba, a világ szórakoztató fővárosába érkezünk visza, ahol az éjjel-nappal nyitva tartó üzletek, az éjszakai show műsorok és a fogadások biztosítják a felejthetetlen szórakozást.

Éj Las Vegasban

12. nap: Hazautazás

 

 

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és hazautazás.

 

Éj a repülőn

 

 

13. nap: Átszállást követően hazaérkezés Budapestre menetrend szerint