MEXIKÓ: AZ ELVESZETT MAYA VÁROSOK, AZ ŐSERDŐK ÉS A KORALLZÁTONYOK BIRODALMA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
8 nap / 7 éj


                                      Cancún – Chichen Itza – Tulum - Xel-Ha - Cozumel

 

Ajánlott utazási időszak: októbertől áprilisig

Utazás: Menetrend szerinti járattal

Szállás: 4 csillagos szállodában a Yucatán – félszigeten Cancúnban

   

Az utazási csomag tartalmazza a következő szolgáltatásokat:

Menetrend szerinti repülőjegy Budapestről átszállással Cancúnba és vissza - illetékkel, reptéri transzferek, 7 éjszaka 5 csillagos szálloda 2 ágyas szobáiban, reggelivel, Cancún városlátogatás és a Chichen Itza egész napos kirándulás ebéddel, folklórműsorral és a búcsúvacsora egy helyi jellegzetes étteremben, vagy a szállodában, ill. a mexikói szállodai szolgáltatók által megszabott, a személyzetnek juttatandó kötelező baksist.

A kirándulások, mint Tulum romváros, Xel-Ha vagy X-Caret víziparkja, Cozumel szigeti hajózás és dzsungel szafari, Islas Mujeres szigete, Chiczen Itza romváros, Cobá őserdei ásatás a résztvevők egyéni megrendelése és befizetése alapján történik.

 

Programajánlat:

1. nap: Találkozó a 2/A Terminálon. Esti megérkezés Cancúnba. Cancún 23 km hosszú L alakú szigete a trópusi világ egyik legismertebb hotel zónája. Strandjai (Playa Linda, Playa Langosta, Playa Tortugas) a nap szerelmeseinek zarándokhelyei. A kivilágított nyaralóváros számtalan szórakozást nyújt a kevéssé fáradt érdeklődőknek. Transzfer a szállodába. Egyéni igény szerint vacsora rendelhető a szállodában.

                                                           Éj Cancúnban

2. nap: Pihenés, fürdés, napozás. Ismerkedés Cancún pazar üdülőövezetével. Ajánlott a közeli helyi kézműves piac megtekintése. A városka a mexikói Karib-tenger egyik gyöngyszeme. 1-2 emeletes, színes szállodái, hangulatos utcácskái és éttermei a cancúni forgatagot kerülni kívánó vendégeknek ajánlott. Fehér homokos tengerpartja a világ legkellemesebb strandjainak egyike. Vagy pihenés, fürdés, napozás...vagy,...fakultatív kirándulás búvárkodással egybekötötten Cozumel-szigeténél, amely valamikor a kalózok, és ma a turisták birodalma. (Kezdőknek is ajánlott a búvárkodás, hogy megismerjék a Karib-tenger élővilágát) Egyéni igény szerint vacsora rendelhető a szállodában.

                                               Éj Cancúnban

3. Nap: Pihenés, fürdés, napozás helyett!...kirándulás a legismertebb maya városállamba busszal. Chichen Itza és látnivalói: Piramis Templom, áldozati oltárok, Labdajáték tér, Áldozati Kút, Harcosok Temploma. Büfé ebéd, mexikói folklór zenével. Visszaérkezés a szállásra a kora esti órákban. Egyéni igény szerint vacsora rendelhető a szállodában.

                       Éj Cancúnban

4.nap: Pihenés, fürdés, napozás,.. vagy,...Fakultatív kirándulás Xcaretba a trópusi Vízi-és Meglepetés - Paradicsomba: az égövre jellemző flóra és fauna (papagájok, jaguárok, leguánok megtekintése pihenéssel és étkezéssel egybekötötten) Esti visszaérkezés a szállásra. Egyéni igény szerint vacsora rendelhető a szállodában.

                       Éj Cancúnban

5. nap: Fakultatív kirándulási lehetőség a tengerparti maya romvárosba, Tulumba. Kikapcsolódás és fürdés a gyönyörű tengerparti övezetben, Xel-Ha paradicsomi világában.

Egyéni igény szerint vacsora rendelhető a szállodában.

                       Éj Cancúnban

6. nap: Pihenés, fürdés, napozás, vagy Egész napos kirándulás Cobá őserdei romvárosának ásatásához. Egyéni igény szerint vacsora rendelhető a szállodában.

                                                           Éj Cancúnban

7. nap: Pihenés, fürdés, napozás, vagy dzsungeltúra jeepekkel a Yucatán-félsziget mangrove erdei mentén. Búcsúvacsora a szállodában vagy egy helyi jellegzetes étteremben.

                       Éj Cancúnban

8. nap: Délelőtt pihenés, fürdés, napozás, majd – igény szerinti ebédet követően – délutáni transzfer a repülőtérre Cancúnba. Elutazás a kora esti órákban.

                       Éj a repülőn

9. nap: Érkezés a reggeli vagy délelőtti órákban, majd hazautazás Budapestre.

   


Az alábbi fakultatív programok előre megrendelhetők és irodánkban Ft-ban befizethetőek.

Kirándulások:

1. CHICHENITZA EBÉDDEL EGYÜTT, A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA. A MAYA VÁROSÁLLAMOK, A MEXIKÓI INDIÁNKULTÚRÁK ÉS A SPANYOL GYARMATOSÍTÁS TÖRTÉNETE. INDULÁS REGGEL 08:00-KOR A YUCATÁN-FÉLSZIGET LEGSZEBBEN MEGŐRZÖTT, UNESCO VÉDELEM ALATT ÁLLÓ MAYA NAGYVÁROSÁBA, CHICHÉN ITZÁBA, AZ ÚJ VILÁGCSODÁK EGYIKÉBE. A XI. SZÁZADI VÁROS, EGYKOR 35.000 VÁROSLAKÓ OTTHONA VOLT, ÉPÜLETEI A LEGISMERTEBB INDIÁN MONOLIT EMLÉKEK: KUKULCAN PIRAMIS, (EL CASTILLO KÖZPONTI PIRAMIS), HARCOSOK TEMPLOMA, CSILLAGVIZSGÁLÓ, LABDAJÁTÉK TÉR (168 M HOSSZÚ!), ZIP NUP SZENT KÚT. EBÉD A CHICHEN HACIENDÁN. TOVÁBBUTAZÁS A FÉLSZIGET NYUGATI KÖZPONTJÁBA, MERIDÁBA. AZ 1542-BEN ALAPÍTOTT GYARMATI KÖZPONTOT, A HISPÁN – RÓMAI VÁROSRÓL NEVEZTÉK EL. AZ IMPOZÁNS FŐTÉR MÁIG IS A XVI. SZÁZAD HANGULATÁT ŐRZI, A FŐTÉREN ÖSSZEFUTÓ UTCÁK SZÁMOS TRÓPUSI PARKOT ÉS VILLANEGYEDED REJTENEK. SÉTA A TÖRTÉNELMI BELVÁROSBAN: PLAZA GRANDE, PALACIO MUNICIPAL, CASA MONTEJO (A SPANYOL KORMÁNYZÓ PALOTÁJA), KATEDRÁLIS, ARCO DE SAN JUAN (A VÁROSMAG HÍRES 8 HARAGTORNYOS KAPUJA KÖZÖTT IS A LEGSZEBB), JOSÉ PEÓN SZÍNHÁZ. ESTI SZABADPROGRAM A BELVÁROSBAN CANCÚNBAN.

 

2. Xcaret ökopark ebéddel és 2 ital fogyasztással:

Indulás 08.30-kor. Búvárkodás és úszás X-Caret növényi és állatvilággal tarkított paradicsomi lagúna vidéke Xcaret egy olyan hely, ami tele van a Yucatán-félszigeten őshonos faunával és flórával.


Délutáni programként a maya labdajáték megtekintése, majd folklórműsor és a misztikus maya est.  (A lovasbemutató fél 17-30-kor, az esti show pedig este 18-kor kezdődik.) Visszaérkezés a szállodába 21.00 órakor.
A műsor kb. 2-2óra 15 perces: az első részben maja harcosok előadnak labdajátékot és tüzes labdajátékot. Illetve előadják 1 órában a történelmüket: a spanyolok bevonulásával együtt, toltékok, olmékok és a többi ősi törzs. A labdajátékban a kő körökbe bele kell lőni a labdát, de kézzel nem lehet hozzáérni csupán csípővel.) A részvételi díj tartalmazza a snoorkeling, a törülköző és egy biztonsági széf költségeit is.

 

3. Cozumel szigete katamaránnal, ebéddel és itallal

Reggeli indulás 07.30-kor a festői Cozumel szigetére Playa del Carmenből. Kb 40 perc utazás hajóval. A szigeten séta, búvárprogramokkal és strandolással. Úszás San Miguel repülőgéproncsához (a repülő hollétéről a helyszínen kérhető információ). Látogatás a Chankanaab Tengeri Parkban (A park korall zátonyai közvetlenül a tengerparton találhatók. A vízbelépőket színes trópusi halak ezrei veszik körbe. A snoorkelinget a részvételi díj tartalmazza. Gyalogtúra ajánlott az északi világítótoronyhoz. Kora esti hajóút a szárazföldre. (Hajóutazás előtt az érzékenyebb szervezetű résztvevők számára tengeri betegség elleni tabletta bevétele ajánlott.) Visszaérkezés a szállodába 19.00 órakor.

 

4. Islas Mujeres katamaránnal + snorkeling, ebéd és italok:  

Indulás reggel 08:30-kor. A sziget valamikor a kalózoké volt és ma a turisták birodalma. (Kezdőknek is ajánlott a búvárkodás, hogy megismerjék a Karib-tenger élővilágát)

(Hajóutazás előtt az érzékenyebb szervezetű résztvevők számára tengeri betegség elleni tabletta bevétele ajánlott.)

 

5. Cobá egész nap:

Kirándulás Cobá őserdei romvárosának ásatásához. Az őserdei város 20%-e került feltárásra: Nohocmul Piramis (a 42 m magas piramisról egyedi kilátás nyílik, a hegyként kiemelkedő őserdei piramisokra), Labdajáték Csarnok, aktív ásatások. Aktív látogatási 2-3 óra.

 

6. Xel-Ha all inclusive ellátás, ételek, italok, snoorkeling.

      

Indulás 08.30-kor. Érkezés a szállásra 21.00 órakor.

 

7. Tulum:

Indulás 09.00-kor a mesebeli maya kikötőváros megtekintésére. Visszaérkezés 17.30-kor.

8. Kenu-túra 2-3 órán át a mangrove erdőben:

Indulás 07.30-kor és visszaérkezés 17.00 órakor. Az óriási karib-tengeri rezervátum és a tengerparti korallzátony által övezett mocsaraiban és mangrove erdeiben 360 trópusi madárfaj fészkel. Trópusi őserdőiben ma is megfigyelhető a pókmajom és bőgőmajom, a nehezen megközelíthető vadonban még ma láthatóak tapírok, pekarik és a puma.

A vízi világ legismertebb képviselői a tengeri tehenek, krokodilok és óriás tengeri teknősök és láthatóak szerencsés esetben.