MIANMAR - VIETNAM - KAMBODZSA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
15 nap / 14 éj


Délkelet-Ázsia legszebb országai” 

 

 

     Yangon - Bagan - Mandalay

Saigon – Mekong-delta – Hanoi – Ha Long karszthegyek

Siem Riep - Koh Ker - Angkor

 

Utazás: Budapest – Qatar- Yangon – Saigon – Hanoi – Siem Riep – Bangkok - Qatar - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, és belső járatokkal átszállással.

A helyszíni kirándulásokon autóbusszal.

Szállások: 4* / 5*-os szállodákban – igény szerint

 

Az útlevélnek 6 hónapig érvényesnek kell lenni a hazautazástól számítottan.
Mianmar, Vietnam és Kambodzsa belépésekhez vízum szükséges, aminek a költsége: 120.-USD

A vízumot – minden személyi adattal - a kormányzati honlapjukon igényeljük, de a túlterheltség miatti sikertelensége esetén a repülőtéren kapjuk kézhez.

Legkevesebb induló létszám 10-12 fő.

Programajánlat:

 

1. nap. Budapest - Doha

Találkozó a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2/B terminálján. Doha átszállással repülés Yangonba. Étkezések a repülőn.

Éj a repülőn.

2. nap. Doha - Yangon

Érkezés 06.25-kor, majd városnézéssel kezdődik a programunk Yangonban, ahol megtekintjük a városházát, a gyarmatosító időszak épületeit, a Mahar Bandula Parkot a Sule Pagoda közelében. A Bogyoke piac kínálatait és a Chauk Htut Kyi Buddha arcmását követően napnyugtában gyönyörködhetünk talán a világ egyik leghíresebb buddhista zarándokhelyén a 2600 éves Shwedagon pagodánál, amely a világ leggazdagabban díszített arany sztúpája, a világ egyik legszebb építménye. A 98 méter magas és 2500 éves arany kupolát mintegy 60 tonna tiszta arany borítja és számtalan drágakő (jáde, rubint, zafír, gyémánt) ékesíti. A sztúpa csúcsára és Buddha gyönyörűségére 76 karátos gyémántot helyeztek. Burma Délkelet-Ázsia egyik legszebb országa, ahol a trópusi kúpkarsztoktól a deltavidékeken és a rizsföldeken keresztül az ötezer méteres hegyekig sokféle természeti látnivaló megtalálható. Legalább ilyen jelentősek Myanmar több ezer éves kulturális emlékei; emellett persze itt is megtapasztaljuk a délkelet-ázsiai emberekre oly jellemző túláradó kedvességet és vendégszeretetet. Yangon (Rangoon) a gyarmatosító angolok uralkodása óta az ország fővárosa, mely az ország déli részén, az Irrawaddy-deltában, a Yangon folyó mentén épült. A brit gyarmati múlt nyomait még ma is felfedezhetjük a koloniális épületeken.

Éj Yangonban

3. nap. Yangon - Bagan

Mianmari tartózkodásunk nem létezhet Bagan megtekintése nélkül, ahol a négyezer templomának felfedezése következik, természetesen csak külső, ránézéssel történő ismerkedéssel. Bagan egy 10. században épült ősi város, az egyik legjelentősebb régészeti lelőhely egész Ázsiában, jelentősége a kambodzsai Angkorral vetekszik. Hajnali elutazás, hogy minél többet láthassunk az értékekből. Repülés 06.05-kor, és érkezés 07.25-kor. A repülőtérről a rögtön a romváros felfedezésére indulunk. Nincs könnyű dolgunk, hiszen a hatalmas területen mintegy 2000-3000 kisebb-nagyobb épület található. A rendelkezésünkre álló időben az épen maradt és leglátványosabb templomokat keressük fel. A belülről megtekintett templomokba csak mezítláb szabad belépni. Az ezeréves templomok közé tartoznak: Shwezigon pagoda, Gubyaukgy pagoda, Ananda templom, és az Oakkyaung. Ebéd után a lakkozott műremekek munkafolyamatával ismerkedünk meg, este pedig a kézműves ipar világába Myin Kabarban.

    Éj Baganban

4. nap. Bagan - Mandalay

Indulás 06.30-kor, felszállás 08.25-kor, érkezés 08.55-kor. Délelőtti érkezés Mandalayba az egykori királyi székhelyre. Látogatás a Mahamuni Buddhánál. Ebédet követően a világ legnagyobb könyvét őrző Kuthodaw Palota, az Aranykolostor, a Nagy Buddha Képe megtekintése következnek. Az egyedi élményt nyújtó napnyugta fényképezése a kétezer éves U Bein’s Fahídnál, majd vacsora a belvárosban.

Éj Mandalayban

5. nap. Yangon - Saigon

Kijelentkezés a szállodából, és transzfer a repülőtérre. Indulás 09.10-kor, érkezés 11.05-kor, Yangon nemzetközi átszállással és 14.25-kor indulással, érkezés 17.15-kor Saigonba, a minden modernizációt – főleg az amerikai behatást - magán viselő, egykori vietnami fővárosba.

Éj Saigonban

6. nap. Saigon

Délelőtt a 200 méter hosszú Cu Chi alagutak megtekintésével kezdjük a napot, hogy megtudjuk hogyan harcoltak és hogyan élték túl a vietnami gerillák a szabadságharcot. Az ebédet követően az Újraegyesítés Palota, a Notre Dame katedrális, a Háború Múzeum megtekintésével folytatjuk az ismerkedést.

Éj Saigonban

7. nap. Mekong – delta – Long Hai

Reggel 8 órakor indulás Ben Tre-be, majd Cai Be városába, hogy megismerkedjünk a világ tíz legjelentősebb vízvidéke közül a 7. helyen található Mekong – delta nyüzsgő világával. Innen egy fél napos hajókázás veszi kezdetét, amelynek első állomása Cai Be, annak is élettel teli úszópiaca. A csónakokon mindenki saját portékáit, zöldségeket, gyümölcsöket és még sok minden mást árul. A hajóút alatt fantasztikus természeti környezetet, és a Mekong deltáját jellemző vidéket is megfigyelhetik az utasok. A Mekong folyam örökzöld szigetein még mindig vannak az ember által érintetlen területek. Visszatérés a fedélzetre, majd utazás a tengerparti pihenésünkre a Long Hai Beach üdülőövezetébe.

Éj Long Haiban

8. nap. Long Hai

Pihenés, fürdés, napozás.

Éj Long Haiban

9. nap. Long Hai - Hanoi

Pihenés, fürdés, napozás ebédig. Délután kijelentkezés a szállodából, és repülés 16.00-kor, majd érkezés 18.05-kor a fővárosba, Hanoiba. Informatív városnéző körúttal érkezünk a szállásunkra: Hoan-Kiem tó (Kard tó), Teknős torony, Napsugár híd.

Éj Hanoiban

10. nap. Hanoi – Ha Long

A Tonkin - öböl egykor vietnami és kínai kalózok kedvelt helye volt. A Halong – öböl, vagyis a Leszálló Sárkány-öble - romantikus hangulata még mindig megmaradt, fantasztikus földrajzi adottságokkal rendelkezik:3000 mészkő és dolomit sziget található 1500 km2-nyi területen. Reggeli után indulás a Halong öbölbe. A három-négy órás út alatt betérés a Bat Trang kerámiai faluba. Az utazás közben egyedi tájban gyönyörködhetünk.. A kikötőbe érkezés után hajókázás a közeli vizeken. A lenyűgöző látványt a tengeri mészkő szigetek biztosítják, mint a Coc sziget, a Cap De sziget és a Bo Cau sziget képződményei.

Éj hajókabinokban

11. nap. Ha Long - Hanoi

A napfelkelte után indulás Vong Vieng halászfaluba a helyi életmód felfedezésére. Csónakkal végighaladás a falun, az iskola megtekintése. 10:30 körül hajózunk a szárazföldre és a kézművesek kínálta vásárlással egybekötötten visszatérünk Hanoiba.

Éj Hanoiban

 

 

12. nap. Hanoi – Siem Riep

A kijelentkezésünket követően városnézés: Egyoszlopos Pagoda, Ho Chi Min háza, Ba Ding , Bia Hoi. A korai ebéd után transzfer a repülőtérre. Indulás 15.30-kor, Érkezés 17.10-kor Siem Ripebe, Kambodzsába.

Éj Siem Riepben

13. nap. Siem Riep – Koh Ker

Siem Reapbe, mely közvetlenül az egykori khmer birodalom fővárosa, Angkor mellett található. Nevének jelentése: „Sziám (a mai Thaiföld) megsemmisítése”, amely a khmerek és a sziámiak közötti ősi ellentétre utal. Reggelit követően utazás Koh Kerbe. Útközben megálló az 1000 éves hídnál, melyet 2006-ban helyreállítottak, így még a mai napig használják. Utunk rizsföldek mellett vezet Beng Mealea templomáig, mely egy dzsungelben elveszett templom hatását kelti, mivel teljesen benőtte a növényzet. Megérkezés Chok Gargyarba, vagyis Koh Kerbe, amely fővárosi ranggal bírt IV. Jayavarman uralkodó időszakában 928 és 942 között. A 30 nagyobb, és a 100 kisebb építmény lenyűgöző hatást tesz a látogatókra. Késő délutáni visszaérkezés Siem Ripebe.

Éj Siem Riepben

14. nap. Siem Riep - Angkor - hazautazás

Reggel megkezdjük az ősi khmer birodalom központjának, Angkornak a felfedezését. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, amelynek hídját a Tejóceánt köpülő aszurák és dévák szobrai szegélyezik, melyek Angkor Thom kincseire, a Bayon és Baphuontemplomokra, valamint az Elefántok és a Leprás király teraszára hivatottak vigyázni. Megismerjük ezeket a lenyűgöző szentélyeket, palotákat és atitkos tudást rejtő, mosolygó Buddha arcokat. Folytatjuk túránkat, hogy tanulmányozzuk a pompás építészetet és féldomborműveket. Ebéd után visszatérünk Siem Ripebe, és felkészülés a hazautazásra.

Elutazás 19.30-kor Bangkok átszállással Dohába. Étkezések a repülőn.

Éj a repülőn

15. nap. Hazaérkezés

Hajnali átszállással érkezés 11.15-kor Budapestre.