ŐSI KULTÚRÁK NYOMÁBAN: PERU



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
10 nap / 9 éj


Lima – Arequipa – Titicaca-tó – Machu Picchu - Cusco

Utazás: menetrend szerinti repülővel

Szállások: 4* / 5* -os szállodákban

Ellátás: teljes panzió

Programajánlat:

1.nap. Budapest - Lima

Elutazás Budapestről. Esti érkezés Limába, transzfer a szállásra, és vacsora.


Éj Limában

2.nap. Lima – Arany Múzeum – belváros - Arequipa

Limát az örök tavasz városának is szokás nevezni, köszönhetően a tavaszias hőmérsékletnek és a sűrű csapadéknak. A város hiába fantasztikus, bizony időről időre egy szörnyű természeti csapás sújt le, mégpedig a földrengés. Nem egyszer volt már példa kisebb-nagyobb lökésekre, rengésekre. Bár meg kell hagyni, hogy ilyen sajnálatos történés az utóbbi évtizedekben elhanyagolta a várost. Történelme több ezer évre nyúlik vissza, hiszen az inka uralom előtt is léteztek különböző kultúrák. Lima városnézés: Arany Múzeum, Mochika ősi indián kultúrát bemutató kiállítás, San Francisco templom, ebéd, Katakombák, Larco Mar modern és Miralfores negyede a  koloniális belvárossal. Elutazás délután repülővel Arequipa-ba.

Éj Arequipa-ban

3.nap. Arequipa – Puno

Városnézés a hegyek közötti “fehér városban”. Városnézés ebédet követően: Santa Catalina Monostor,, Plaza de Armas, La Compañia, La Casona Tristan del Pozo, Barrio de Yanahuara, Yanahuara, Paucarpata (hagyományőrző falu) Tingo-tó, Sachaca–kilátó, Eiffel-híd.
Délután elutazás autóbusszal Punoba, a 3900 m magasan fekvő Titicaca-tóhoz. Érkezés után ismerkedés a várossal és az indián piaccal.

Éj Punóban

4.nap. Puno / Titicaca-tó

Egész napos hajós program földünk legmagasabban fekvő hajózható taván. Felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. A tó gyönyörű látványt nyújt: háttérben havas hegyvonulatok, előtérben a tó sima víztükre.
A program során felkeressük az indiánoknak otthont adó nádból kialakított úszó szigeteket, majd a Taquile sziget jellegzetes kultúrájával ismerkedünk meg. A szigeten házias ebéd, visszautazás Punóba,

Éj Punóban

5.nap. Puno - Cusco

Reggel elutazás autóbusszal a kb. 400 km-re lévő Cusco városába. Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: az Andahuaylillas templom, a Raqchi templom, a La Raya hágó és a Pukara komplexum. A hágó 4335 m magasságban található, szemet gyönyörködtető látképéhez hozzátartoznak a Peruban őshonos vikunyák, amelyek az alpakkákkal ellentétben vadon élő állatok és gyakran látni, ahogy a fennsíkon legelésznek. Napközben ebéd Sicuaniban.

Éj Cuscóban

6.nap. Cusco – Inka Szent Völgy - Ollantaytambo

Utazás az Inkák Szent Völgyébe – híres Inka Ösvény útvonala alatt - Urubambába. A Szent Völgyön át érkezés Pisac hegyoldalba épített inka romvárosához. Az alatta húzódó színes piacot - és ebédet - követően a nagysága ellenére évszázadokig rejtve maradt Ollantaytambo erődjének a  megtekintésével folytatódik a napunk.

                                                           Éj Ollantaytamboban

7.nap. Szent Völgy – Machu Picchu – Aguas Calientes - Cuzco

Reggelit követően utazás vonattal az inkák elveszett, kihalt városába a hegyek között található és talán az egész utazásunk legjobban várt „csodájához” a Machu Picchu időnként felhőbe bújt, de inkább napsütötte és legendás, misztikumokkal ékesített felleg-városához. A 3 és fél órás út során Peru legszebb tájai tárulnak a látogatók szeme elé. Ebéd Aguas Calientesben. A perui tartózkodás csúcspontjának az „Inka Fellegvárnak” a megtekintését követően utazás Cuscóba. Rövid pihenő, a nagy magasságkülönbség – 3400 m – miatti átállás szükséges. Ajánlott a kokatea folyamatos – csak délig tartó fogyasztása. (A tea drogmentes, de a ne próbáljuk hazahozni, mert az már büntetendő!) Vacsora Cuscóban.

Éj Cuscóban

8.nap. Cuzco

Reggelit követően ismerkedés az egykori, ősi kultúrára épült várossal, az inka alapokra épített lakóházakkal, a Quenko és a Tambo Machay, Fegyverek – tere és az impozáns Koricancha temploma, a Kenko és a Pacapucara.

Éj Cuscóban

9.nap. Cuzco – Lima - hazautazás

A kiadós pihenést, majd a reggelit követően ismerkedés a városon kívüli inka archeológiai parkkal: Sacsayhuaman, Ebédet követően indulás a repülőtérre, ahonnét Limába utazunk. Átsétálunk a nemzetközi járatokhoz. Check in, majd repülés Amszterdamba.

                                                                       Éj a repülőn

 10.nap. Átszállással esti érkezés Budapestre.