KANADA - VANCOUVER



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
7 nap / 6 éj


   

Program:

1. nap: Érkezés Vancouverbe                                                                                              
Érkezés Vancouverbe a nemzetközi repülőtérre. Buszos transzfer a repülőtérről a szállodáig. Az oda-út körülbelül 20 percet vesz igénybe, a forgalomtól függően. A szállodába érkezéskor saját szobájukban vagy például a teraszon, a tetőn, az udvaron, stb. welcome koktél elfogyasztására kerül sor.

Lehetőség nyílik majd a lovasokkal néhány szót váltani, illetve fotózkodni.

Itt az idő a felfrissülésre és feltöltődésre az este előtt.

2. nap: Vancouver

Reggeli a szállodában. A délelőtt folyamán Vancouveri városnéző túrán veszünk részt. Megismerjük majd a Stanley Park-ot, a Granville szigetet, a történelmi óvárost, a kínai negyedet, a Robson utcát, az Angol öblöt, a Lions Gate hidat, de az 1986-os kanadai Expo helyszínére is ellátogatunk.

Ebéd a Stanley parkban található Teaház Étteremben.

Kirándulás Észak-Vancouverben

Átkelés a Capilano Supension hídon.

Fedezze fel a természetet, a kultúrát, legyen részese a kalandnak. A pulzusa biztosan felmegy, amint a híd himbálódzó deszkáira lép. A Capilano Suspensin híd bevezet az esőerdő sűrűjébe, majd az örökzöldek között elvezet az egyedülálló kilátást nyújtó Treetops Adventure-hoz, melynek segítségével az ember a fák lombkoronáinak magasságában sétálhat.

A túrát a Grouse hegyen folytatjuk, melynek csúcsára felvonóval megyünk fel.

Ahogy egyre feljebb érünk annál több dolog tárul a szemünk elé: Vancouver városa, a csillogó Csendes óceán, a Gulf szigetek, és a havas hegycsúcsok bontakoznak ki.

A csoport tagjai önállóan is tehetnek sétát a hegy erdeiben, melynek során megismerkedhetnek Brit Columbia természetes erőforrásaival. A séta közben egyedülálló, a hegy alpesi vadonjában élő állat- és növényvilág mutatkozik be. Vegye szemügyre a helyi fafajtákat, és a hiwus házak által képviselt hagyományos „Első Nemzetek” építészetét.

Képzeljen el egy védett vadont, ahol a veszélyeztetett állatokat biztonságban tudhatják. Ezt és még többet láthat a Grouse hegy tetején lévő, a veszélyeztetett vadvilág számára menedékként szolgáló területen. A „The Refuge for Endangered Wildlife” a hegycsúcson két árva Grizzly medvének, a hegy lábánál pedig egy szürke farkasnak ad otthont.

Választható: Ziplines hegy

Ezt a kirándulást egy, a Kék Grouse tó körüli fantasztikus túrával kezdjük, majd 80 km/h-s csúcssebességgel végig süvítünk a Grouse és a Dam hegy tetején. A kanyonon való átkeléssel barátainak is büszkélkedhet.

Ez az útvonal elképesztő kilátást nyújt a Kék Grouse tó vidékéről, Brit Kolumbia őserdeiről, izgalomban tehát egészen biztosan nem lesz hiány. Az út alatt megismerheti az őshonos állat és növényvilágot, továbbá azok jelentőségét a helyi emberekre nézve.

Visszatérés a szállodába, pihenés.

Vacsora a Coast étteremben. / Éjszaka Vancouverben.

3. nap: Vancouver – Victoria – Vancouver

Reggeli a szállodában.

Hidroplánnal Vancouverből Victoriába utazás.

Az érkezést követően buszos városnézés Victoriában.

Kanada legcivilizáltabb városát nyugalmas utcák és varázslatos kertek alkotják. Megtekintjük a történelmi Empress Hotelt, az Inner kikötőt, az országgyűlés lenyűgöző épületeit, a Beacon Hill parkot, a Thunderbird parkot, a totemerdők sokaságát és a Kanadát átszelő autópálya 0 mérföldkövét.

Ebéd a Fairmont Empress Hotelben

Ebéd után bálna-les.

A bálnales sokak számára felejthetetlen élményt jelent. Az e fajta kirándulásokhoz, akár Victoria-ban, akár a gyönyörű Vancouver szigeten történtek, a látogatók mindig a Brit Kolumbiához fűződő legcsodálatosabb pillanatokat fűzik.

A Vancouver sziget déli része rendkívül gazdag és változatos tengeri élővilágáról híres. A pompás gyilkos bálnák mindig hatással vannak az emberre. Hozza magával kameráját és lelkesedését, hiszen olyan utazásban lesz része, melyre örök életére emlékezni fog!

A tenger vadvilágát itt olyan élőlények alkotják, mint a gyilkos bálna, a hosszúszárnyú bálna, a szürke bálna, a csukabálna, a barna delfin, stb. De úszólábúakat is, mint a kaliforniai oroszlánfóka, az északi oroszlánfóka, az elefántfóka és a borjúfóka, mindig öröm látni. Fehérfejű rétisasok jóval a tenger felett, a tengeri madarak pedig a vízfelszínhez közel, zsákmány után kutatva, repkednek. Ezek azonban csak példák a sok fantasztikus emlős és madár közül, melyek az óceánban és a szigeten élnek.

Ezek után autóbusszal a Swartz öböl hajóállomásához, ahonnan pedig Tsawwassen-be utazunk. Az érkezést követően bejelentkezés a hotelbe.

Vacsora Seasons in the Park étteremben /  Éjszaka Vancouverben.

     

 

4. nap: Vancouver – Banff

Reggeli a szállodában.

Autóbusz visz el a Vancouveri Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan Calgaryba repülünk.

Városnéző séta Calgaryban. A Sziklás-hegységtől nyugatra, a nagy síkságtól keletre fekvő Calgary két izgalmas világot kínál látogatóinak – egyesíti a nagyvárosi életet és a vadonban való kalandozást. Nevezetességek: Stampede park, Calgary torony, Glenbow Múzeum, Stephen sugárút sétánya, Olimpia park, Városháza, Calgary erőd, Devonian kertek.

Ebéd a Calgary toronyban – a Sky 360 étteremben.

Folytatjuk az utat Banff-ba. Helikopteres utazás a Sziklás-hegység felett.

Cline gleccser-t felfedező túra (20 perc)

Wilson jégmező felfedezése (25 perc)

Vacsora a Maple Leaf Grill and Lounge-ban, Banff-ban./Éjszaka Banff-ban.

5.nap: Banff / Louise tó

Reggeli a szállodában

Banff-i városnézés és a Louise tónál való kirándulás a mai program.

Banff üdülőövezete a Rundle, Tunnel, Cascade és a Norquay hegyek között található. Látogassa meg a Tunnel hegyen lévő Surprise Corner kilátót, ami egyben a felvonó kiinduló pontja is. Másik kiemelkedő látnivaló a Bow vízesés: a mészköveken lezúduló víz elképesztő hangot és látványt produkál. Érdemes meglátogatni az itt található barlangot, mely a kanadai nemzeti parkok szülőhelyének számít, valamint az elhagyatott szénbányász kisvárost, Bankhead-et is.

Sulphur hegyi libegő

A kanadai Sziklás-hegység szívében található Banff Nemzeti Park látogatójának több hegy látványában lesz része, mint másnak egész életében! Menjen fel a Sulphur hegy csúcsára, hogy madártávlatból élvezhesse a 6 hegységre nyíló kilátást.

Louise tó

A Bow völgyön keresztül haladva a park leggazdagabb vadvilágát magáénak tudható területekre jut el az ember. Itt mindig nagy esély van arra, hogy jávorszarvast, őzet, esetleg medvéket pillantsunk meg.

Ebéd a Chateau Lake Louise-ban.

Vacsora a Wild Bill’s Legendary szalonban. / Éjszaka Banffban.

      

6.nap: Banff

Reggeli a szállodában.  A mai piknikezésre csomagolt ebéd biztosított.

Meleg vizes források

Tapasztalja meg a lenyűgöző hegyvidéki környezetben lévő, természetesen meleg vizű, ásványi anyagokban gazdag forrásfürdő jótékony hatását.

A vendégek kényelme minden szempontból biztosított ebben a pompás, történelmi jelentőségű fürdőintézményben, mely a város elsődleges vonzerejét adja.

Vadvízi evezés

Felső és közép kanyon - 20 km

  • evezőtúra lassú tempóval kezdődik, hogy a kezdők is hozzászokjanak a csónakhoz, a lapát használatához. Ezalatt  a vezetők utasításokat adnak a résztvevőknek. A folyó felső szakaszát elhagyva elérkezünk a közép-kanyon hatalmas zúgóihoz. Ahogy a kanyon szűkül, a hullámok egyre magasabbra hágnak. A túra addig tart, míg a folyás irányával megegyező irányba a csónak 20 km-t tesz meg!

Élvezze ki a 2- 2 és fél órás evezést, mielőtt visszatérne a rafting bázishoz, hogy elfogyassza grillezett ebédjét és megnézze a raftingolásról készült képeit!

Ez a kirándulás tökéletes első alkalom arra, hogy kipróbáljuk a vadvízi evezést. Korábbi tapasztalatok nem szükségesek.

A túra ára tartalmazza a teljes felszerelést (búvárruha, mentőmellény, neoprén cipő, és sisak), a grill ebédet, az italokat, a desszertet és az eligazítást is. A résztvevőknek csak fürdőruhát és törölközőt kell hozniuk.

Terepjárós túra (A Banff Nemzeti Parkban nem engednek be motoros járművet)

A kanadai Sziklás hegység peremén zajlik ez a túra. Az itt található több százezer kilométernyi úton lebonyolítandó terepjárós kirándulásokon, a kezdőtől a profiig, életkortól függően bárki részt vehet.

Terepjárós túra – hegycsúcsok, 2 órás

Terepjárós túra – Félnapos

 

Willow Stream fürdő a The Fairmont Banff Springsben

Este 30 perces utazással Kelet-Banffba érkezés, ahol a Rafter Six Ranch-ban emlékezetes True Alberta Rockies búcsúestet rendeznek a csoport számára.

A vendégek egy igazi Prime Alberta Beef cowboy lakomán vehetnek részt, melyet vadnyugati környezetben fogyaszthatnak el.

Fakultatív programok az estére:

Lovagló kirándulás idegenvezetővel

Rodeo nézés

Késő este vissza Banff-ba. /Éjszaka Banff-ban.

7.nap: Banff – Nemzetközi Repülőtér- Indulás

Reggeli a szállodában.

Buszos transzfer a Calgary Repülőtérre, ahonnan a hazafelé induló repülőjárat indul.