NYUGATI-PARTI NEMZETI PARKOK FELFEDEZÉSE



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
21 nap / 20 éj


1. nap: Budapest > Los Angeles

Találkozó Ferihegy 2/B terminálon a repülő foglalásának megfelelően az indulás előtt 3 órával. Átszállást követően megérkezés Los Angelesbe. Transzfer a szállodába, szobák átvétele.

Éj Los Angelesben

2.nap: Los Angeles

Városnézés a Nyugati-Part legnagyobb metropoliszában: a belváros felhőkarcolói, az óváros mexikói stílusú épületei, Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood, Mann's Chinese Theatre a sztárok kéz és láblenyomataival, Walk of Fame.

Délután látogatás a Universal filmstúdiókba: betekintés a filmkészítés világába, látható King Kong 4D-ben, a Cápa, a Múmia, a Jurassic Park kulisszái.

Éj Los Angelesben

3.nap: Los Angeles > Phoenix/Scottsdale (644 km)

Utazás a Mojave-sivatagon keresztül a nyüzsgő belvárosáról és makulátlannak tartott golfpályáiról híres Palm Springsen, Hollywood felső rétegének ”téli játszóterét” érintve. A szélerőművek tengere jelzi, hogy a sivatagi oázis kapujához érkezünk. Majd átkelés a Colorado folyón és belépés Arizona államba, késő délután érkezés az állam legnagyobb városába, Phoenixbe.

Éj Phoenixben

4.nap: Phoenix/Scottsdale > Sedona > Grand Canyon (381 km)

Keresztül utazunk a Sonora-sivatagon, amely a leggazdagabb, biológiailag legszínesebb sivatagi ökoszisztémája az Egyesült Államoknak. Látogatás Montezuma kastélyban majd utunkat folytatva Sedona-ba érünk, a város egy egyedülálló geológiai területen fekszik, jellegzetes vörös szikla monolitokkal körülvéve, mint a Cathedral és Coffee Pot (Katedrális és Kávéskanna). Továbbutazás a lélegzetelállítóan szép Oak Creek Canyonba, mielőtt megérkeznének a Grand Canyon Nemzeti Parkba. A méltóságteljes Grand Canyon Nemzeti Park a világ hét természeti csodájának egyike.

Éj a Grand Canyon Nemzeti Parkban

5.nap: Grand Canyon > Monument Valley > Canyonlands > Moab (515 km)

Reggel indulás a Grand Canyon déli pereme mentén a Navajo Indián Rezervátumba. Továbbhaladva a Painted Desert-en (Festett Sivatagon) megérkezünk Monument Valley-be, a területre, ami megtestesíti az egyik legikonikusabb képét az Amerikai vadnyugatnak. Már messziről feltűnnek az útról a reklámfilmekből ismerős hatalmas és különleges formájú, lángoló vörös sziklatömbök. A Moab felé vezető úton egy újabb csodálatos nemzeti parkot pillanthatunk meg Dél-Utah-ban, a Canyonlandsot.

Éj Moabban

6.nap: Moab > Arches > Flaming Gorge > Rock Springs (462 km)

Az Arches Nemzeti Parkban döbbenetes látványban lesz részünk, mert itt található a világon a legtöbb természetes homokkő boltív. Túránk során megcsodáljuk a 80 sziklaképződmény legmegkapóbb példányait. Landscape Arch, Delicate Arch, Windows Section stb. Késő délután érkezünk Rock Springs városába.

Éj Rock Springsben

7.nap: Rock Springs > Grand Teton > Jackson Hole (382 km)

Korai reggeli indulás a Grand Teton Nemzeti Parkba, ami Wyoming egyik legfőbb turistalátványossága, mely évente mintegy 6 millió látogatót vonz változatos tájaival, növény- és állatvilágával. A buja erdők otthont adnak többek közt antilopoknak, rénszarvasoknak, észak-amerikai mókusoknak és kék szajkóknak. Délután a festői Jackson Hole-ba érkezünk, amely az igazi vadnyugat megtestesítője.

Éj Jackson Hole-ban

8.nap: Jackson Hole > Yellowstone (172 km)

Az egész napot a világ első nemzeti parkjának felfedezésével töltjük, melyet 1872-ben hoztak létre Yellowstone Nemzeti Park néven. A hatalmas (közel 9000 négyzetkilométernyi) területen fekvő park az itt látható, ezer színben pompázó gejzírjeiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről ismert leginkább, pedig nem csupán ezen látványosságok jellemzik. A terület ugyanis bővelkedik meseszép virágos rétekben, vízesésekben, tiszta vízű patakokban, és nem utolsó sorban az itt élő állatvilág – bölények, grizzlyk, jávorszarvasok, farkasok, pumák -  is rendkívül gazdag.

Éj a Yellowstone Nemzeti Park közelében

9.nap: Yellowstone > Salt Lake City (517 km)

Utazás délre Utah állam fővárosába, Salt Lake City-be, a Mormonok hazájába. Városnézés a nevezetességek megtekintésével: Parlament, Temple Square, Mormon székesegyház.

Éj Salt Lake Cityben

10.nap: Salt Lake City > Bryce (454 km)

Elutazás Salt Lake City-ből. a népszerű Bryce Canyon Nemzeti Parkba, mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakítottak ezeket a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak.

Éj a Bryce Canyon Nemzeti Park közelében

11.nap: Bryce > Zion > Las Vegas (381 km)

Délelőtt egy másik lenyűgöző nemzeti parkba látogatunk el, a Zion Nemzeti Parkba. Megcsodáljuk a szél, a víz és az idő által kivájt masszív sziklaformációkat és a Virgin folyót. Délután Las Vegasba, a világ szórakoztató fővárosába” érkezünk, ahol az éjjel-nappal nyitva tartó üzletek, az éjszakai show műsorok és a fogadások biztosítják a felejthetetlen szórakozást.

Éj Las Vegasban

12.nap: Las Vegas

Egésznapos szabadprogram. Kaszinók, show-műsorok, éttermek, bárok. Vásárlás és séta a híres Strip-en, a látványos szállodák között.

Éj Las Vegasban

13.nap: Las Vegas > Mammoth Lakes (670 km)

A mai napon átutazunk a Mojave-sivatagon, mely nevét a mojave indián törzsről kapta, majd a High Sierras területén található Mammoth-tavakhoz érkezünk. Mammoth-tavak egy igazi kis ékszerdoboz Sierra-Nevada hegyei által körülvéve, ami minden évszakban más arcát mutatja. Aktív hőforrások és kristálytiszta tavak mellett, egy geológiai remekműnek is otthont ad. A megkövült bazaltömlést Devil’s Postpile névre keresztelték, és tiz percnyi sétával könnyen megközelíthető, mi több meg is mászható.

Éj Mammoth Lakes közelében

14.nap: Mammoth Lakes > Yosemite Area (175 km)

Egy rövid utazás során megérkezünk a Sierra Nevada legnagyobb attrakciójához a Yosemite Nemzeti Parkhoz (Amerika egyik leglátogatottabb nemzeti parkja). A park meglátogatása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas szikla alakzatok emelkednek, több helyen gyönyörű vízesések zúdulnak le a mélybe. A látogatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható eredeti indián kunyhókkal és rituális épületekkel.

Éj a Yosemite Nemzeti Parknál

15.nap: Yosemite area/Mariposa > San Francisco (268 km)

Elhagyjuk Yosemite területet és a Sierra Nevada lábánál haladva érünk el San Franciscoba. Érkezés után városnézés az államok sokak szerint legszebb városárban: Union Square, Civic Center, Lombard Street (a világ legkanyargósabb utcája), a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, Golden Gate híd.

Éj San Franciscoban

17.nap: San Francisco

Egésznapos szabadprogram, lehetőség a híres piros kábelvillamos kipróbálására.

Éj San Franciscoban

18.nap: San Francisco > Monterey/Carmel > Santa Maria area (490 km)

Elutazunk San Franciscoból a Csendes óceán mentén a Monterey–félszigetre. A John Steinbeck regényből ismert Cannery Row meglátogatása után folytatjuk utunkat az egyik legszebb panoráma úton, a 17-Mile Drive-on. Megcsodáljuk az óceánpart lélegzetelállító panorámáját, csodás öblöket és sziklaformációkat. Carmel művészeti galériáinak és antik kereskedéseinek felfedezése után tovább utazunk Santa Maria-ba.

Éj Santa Maria-ban

19.nap: Santa Maria area > Los Angeles (255 km)

Úton Los Angelesbe felfedezzük Santa Barbara-t, ahol bepillantás nyerünk Kalifornia spanyol múltjába. Valamint megtapasztaljuk a Baywatch filmsorozat hangulatát élőben. Délután visszatérés az Angyalok városába.

Éj Los Angelesben

20.nap: Los Angeles > Budapest

Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás

Éj a repülőn

21.nap: Átszállást követően hazaérkezés Budapestre