SEYCHELLE-SZIGETEK



Szállás típusa
Szálloda
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
8 nap / 7 éj


Seychelle-szigetek

 

Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülőhely jelenik meg, ha trópusi szigetekről álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyörű tájai ámulatba ejtik a turistákat.

A ciklonmentes övezetben egész évben kiegyensúlyozott időjárásra lehet számítani. A levegő hőmérséklete ritkán esik 24-25 fok alá, vagy emelkedik 32 fok fölé, az óceán hőmérséklete pedig 26 és 31 fok között mozog.

A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van. A Seychelles szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik.

 

Mahé

Az ország legnagyobb szigete, bár mindössze 154 km2. Hosszában 27 km a legnagyobb távolság, míg kelet-nyugati irányban 8 km-re van a két legtávolabbi pont. Az ország lakosságának közel 90 százaléka él itt. A sziget közepe magasabb (a legmagasabb pont sem éri el az 1000 m-es tengerszint feletti magasságot), csapadékosabb, az élet főként a tengerparti területeken folyik. A legtöbb strand a déli és az északnyugati részen található, ez utóbbi régió a legkedveltebb a turisták körében. A reptér mindössze 11 km-re délkeletre van a fővárostól.

 

Praslin

Praslin szigete még nyugodtabb, mint Mahé. Itt a tengerszínek színválasztéka még varázslatosabb, a strandok álomszerűen szépek. Már önmagában a tengeri kókusz (coco de mer) nevű őshonos pálma miatt is érdemes ide látogatni. Elképesztő magasak és óriásiak a levelei. Szenzációs látvány. A világon csak itt nőnek természetes környezetben.

Mindössze 38 km2-nyi területével a szigetcsoport második legnagyobb szigete. Mahétól 44 km-re fekszik északkeletre. Belső repülőjárattal 15 perc alatt elérhető, de komppal is csak néhány óra.

 

La Digue

A legkisebb a legnagyobb szigetek között. Igazi eldugott világ kis forgalommal, szép természeti környezettel. 30 percre van Praslin-től komppal, elszigeteltsége és autentikussága nehéz megközelíthetőségének is köszönhető. Kerékpárral minden sarka elérhető. Autót errefelé alig látni, ellenben szekeret sokat, ami a sziget hivatalos tömegközlekedési eszköze. Különleges a faunája, olyan fajok is élnek itt, mint a kínai bölömbika, zebrapinty, fekete papagáj vagy a teknősbékák két ritka faja. A flórája sem kevésbé gazdag, különleges orchideákat, vaníliát, indiai mandulát és takamaka fákat látni arrafelé.

 

Időpont:          2018. január 03 – 11. (7 éjszaka a szállodákban és 1 éjszaka a repülőn odaúton)

Létszám:         12 fő (magyar idegenvezető nem kiséri a csoportot)

Utazás:            Közvetlen Austrian Airlines járattal Bécsből

03.01.2018 – 21:05 Vienna >> 04.01.2018 – 09:00 Mahé

11.01.2018 – 11:10 Mahé >> 11.01.2018 – 17:30 Vienna

 

Részvételi díj irányára kétágyas szobában:     659.600 HUF / fő

(földi csomag, repülőjegy nélkül)

 

Egyéni repülőjegy irányára illetékkel turista osztályon:    328.000 HUF / fő         

 

Egyéni BBP biztosítás (70 éves korig):    10.125 HUF / fő

 

Fontos megjegyzések:

- Étkezések alkalmával az italok árát nem tartalmazza a részvételi díj

- Az árak 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek

- A részvételi díj legalább 12 fő utas esetén érvényes

- Foglalás (repülőjegy, földi csomag) nem készült, árak a szabad helyek függvényében változhatnak!

- A repülőjegy foglaláshoz az útlevélben szereplő pontos teljes névre és születési dátumra van szükség

- A részvételi díj nem tartalmazza: repülőjegy, utasbiztosítás, stornó biztosítás

- A részvételi díj (island hopping csomag) tartalmazza:

- Szállás megadott szobatípusban

- Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)

- Reptéri transzfer oda-vissza

- Hajó és sziget transzferek

 

 

Island Hopping csomag (8 nap / 7 éj) 3 szigeten

 

2018.01.04 – 07. (3 éj): Praslin-sziget - Le Duc De Praslin Hotel****

 

 

A Hotel Le Duc de Praslin egy mindössze 2 perces sétára fekszik a Cote D'or fehér, homokos strandjától. A szálloda trópusi kerttel, terápiás wellnessmedencével és 2 étteremmel várja vendégeit.

Az elegánsan berendezett szobák, lakosztályok és apartmanok légkondicionálóval, síkképernyős TV-vel, valamint tea- és kávéfőzési lehetőséggel rendelkeznek. A szobákhoz terasz vagy erkély tartozik.

A strand mellett található Café des Arts étteremben friss tengeri ételeket kínálnak. A Le Dauphine, a szálloda fő étterme, kreol és nemzetközi ételekkel várja a vendégeket. A bárban koktélokat és frissítőket szolgálnak fel.

 

Szobatípus:      Double Superior Room

Ellátás:            félpanzió

 

2018.01.07 – 09. (2 éj): La Digue-sziget - La Digue Island Lodge****

 

 

A La Digue Island Lodge saját búvárközponttal és wellnessközponttal várja vendégeit, az Anse Reunion strandon. A szálláshely bárral ellátott medencéje melletti napozóterasz az óceánra néz. A kreol stílusban berendezett szobák a trópusi kert különböző pontjain helyezkednek el.

A tágas, nádtetős faházak az Indiai-óceánra vagy a kertre néznek. A La Digue szobáihoz erkély vagy terasz tartozik, kilátással a fehérhomokos strandra.

A reggelit a homokos padlóval rendelkező fő étteremben szolgálják fel. A vacsora kreol és tengeri ételeket tartalmaz. A medence éttermében snackek, a bárban pedig koktélok fogyaszthatók. Csomagolt ebéd is megszervezhető.

 

Szobatípus:      Double Beach Chalet

Ellátás:            félpanzió

 

2018.01.09 – 11. (2 éj): Mahé-sziget - Constance Ephelia Resort****

 

 

A Constance Ephélia fehérhomokos strandok és dombok között fekszik, Mahé szigetén. Fényűző lakosztályaiból és villáiból az Indiai-óceánra nyílik kilátás. A szálláshelyen 5 étterem, 6 bár, 5 medence és butikok várják a vendégeket.

A Constance Ephelia Resort szállásegységeihez saját kert rész tartozik. Az egységek síkképernyős TV-vel ellátott ülősarokkal rendelkeznek. Saját luxus fürdőszobájukban kád és zuhanyzó található, és néhány villából a hegyekre vagy az óceánra nyílik kilátás.

A szálláshely számos étteremében a vendégek helyi ételek és svédasztalos reggeli, medence melletti snackbár, vagy Mahé-stílusú vacsora közül választhatnak. A Constance Ephelia Resort bárjaiban koktélokat és helyi trópusi gyümölcsleveket szolgálnak fel.

A sportolni vágyó vendégeket tenisz, squash, valamint a privát strandon úszás és búvárkodás várja. Az edzőteremben és a wellnessközpontban többféle kezelés, fürdőrészleg és szauna alálható.

Szoba típus:     Double Junior Suite

Ellátás:            félpanzió

 

Felejthetetlen élményeket kíván a Planet Travel!