AZ ARANY HÁROMSZÖG ÉS A HIMALÁJA ORSZÁGAI



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
11 nap / 10 éj


INDIA – NEPÁL

 

India, ahol egykoron elindult a Tan kereke.  Az Európa méretű ország tele van égbekiáltó ellentmondásokkal. A történelme és múltja rendkívül szövevényes. A ma már területileg egységes állam csak a 19. század közepétől létezik. Az önálló fejedelemségek a brit hódítás nyomán tömörültek egy hatalmas országgá. Megismerkedünk az indoárják betelepülésével, a kasztok rejtelmeivel, a szent királyi vérből származó Krisnával és a másik legnépszerűbb istenséggel Sivával. A buddhizmus alapítójának a „felébredt” Buddhának a tanai Indiára és Nepálra is hatással vannak: „az élet csak káprázat”, mondja a száműzetésben élő Dalai Láma. Tisztelgünk Darjeelingben Kőrösi Csoma Sándor sírjánál. Az Élő Istennő országának fővárosa Katmandu csak egy „karnyújtásnyira” van, ahol a Himalája „nyolcezreseiben” gyönyörködhetünk.

 

Utazás:           menetrend szerinti repülővel

Szállás:           4 csillagos szállodákban

Ellátás:           teljes panzió

 

1.nap: Elutazás Nepálba,  az „Élő Istennők Országába”. Találkozó Ferihegy 2/B Terminálon. Repülés Qatarba. Dohai átszállással utazás Katmanduba. Étkezések a repülőn.

Éj a repülőn

2.nap: Érkezés Katmanduba. A repülőtérről Bhaktapur felé indulunk el. Ebéd a Café Nyatapola étteremben Bhaktapurban. Ezt követően városnézés ( Nyatapolo és Datta Draya – templomok )  , majd Nagarkot régióbanfolytatódik a program rálátással a Kelet-Himalája vonulatára napnyugtakor: Mt Everest (tiszta időben látható), Manasulu, Ganesh Himal, Langtang, Choba Bhamre, Gauri Shanker és a Numbur hegycsúcsaival.Visszautazás Katmanduba

Éj Katmanduban

3.nap:  Reggeli után városnézés Katmanduban: a Nepáli Királyság  Élő Istennőjének a temploma, a Durbar Térés a belváros a Hanuman Dhoka Palotával. Swoyambhunath a kétezer éves Buddha Stupával, mozaikokkal és a Pagodával kápráztatnak el bennünket. Utazás a hegyek felé Pashupatinatba a legszentebb pagoda stílusúHindu Templomba a Shiva Mindenhatóhoz, amely a Bagmati folyó partján épült. A belépés csak hindu hívőknek adatik meg, így mi a folyópartról szemléljük meg. A zarándokhely februárban és márciusban fogadja a látogatókat a világ minden részéről.

                                                           Éj Katmanduban

4.nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre , elutazás Delhin keresztül Bagdograba. Majd onnan továbbutazás közúton Darjeelingbe, a szállás elfoglalása, majd pihenés.

                                                           Éj Darjeelingben

5.nap: Kőrösi Csoma Sándor  nyelvész, valamint  a Tea és Darjeeling gazdagsága. Délelőtt tisztelgés Kőrösi Csoma Sándor sírjánál, majd a Himalája Hegymászó Intézet megtekintése, a Zoológiai Park  és a Tibeti Menekült Centrum meglátogatása.  Ebéd. Délután egy teaültetvény felkeresése.  Teakóstolás.

                                                           Éj Darjeelingben

6.nap: Reggeli után transzfer Bagdograba a repülőtérre, elutazás Calcutta-ba. Ebéd, majd délután városnézés:St Pál Székesegyház, India Múzeum, Viktória emlékmű.   Vacsora

           Éj Calcuttaban

7.nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre , elutazás Mumbai-on  keresztül Cochin-ba. Majd onnan továbbutazás közúton Kumarakum-ba.
                                                          A tervek szerint  szállás egy hajón.

8.nap: Városnézés Cochinban. Este Kathakali Dance Show.                                             

                                                           Éj a hajón

9.nap: Elutazás Cochinból  Mumbaiba.   Városnézés, pihenés. Ebéd, vacsora.

                                                           Éj Mumbaiban.

10.nap: Hazautazás Mumbaiból Dohán keresztül.

11.nap: Hazaérkezés  Budapestre