VIETNAM



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
8 nap / 7 éj


Hanoi – Saigon – Sárkány-öböl karszthegyei – Dél-kínai tenger

 

Utazás: Menetrend szerinti repülőjárattal, belső járatokkal átszállással. A helyszíni kirándulásokon autóbusszal.

Szállodák: Ha Noi – Pan Pacific www.panpacific.com/hanoi

Ha Long - Bhaya Cruise www.bhayacruise.com

Saigon – Grand Hotel  www.grandhotel.vn

Vung Tau – Imperial Hotel www.imperialhotel.vn  

Az útlevél 6 hónapig érvényes kell, hogy legyen. Vietnam belépéshez vízum szükséges. A vízumot – minden személyi adattal - Vietnam kormányzati honlapján igényeljük, de az előforduló túlterheltség miatti sikertelensége esetén, a repülőtéren kapjuk kézhez.


Programajánlat:
1. nap/. Budapest - Dubai

Találkozó a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. Dubai átszállással repülés Hanoiba. Étkezések a repülőn.

Éj a repülőn.

2. nap/. Dubai - Hanoi

Érkezést követően városnézés Hanoiban 15.00 órától: Egyoszlopos Pagoda, Irodalom Temploma, Ho Chi Min Mauzóleum, Kard tó, Teknős torony, Napsugár híd, a riksa vietnami változatával egy óra riksával a régi városrészben, a régmúltat idéző „36 utca” megtekintésével. Vacsora a belvárosban.

Éj Hanoiban

3. nap/. Hanoi – Ha Long - öböl

Indulás 08.00 órakor a pár órai távolságra található Sárkány-öbölbe. Az utazás közben egyedi tájban gyönyörködhetünk. A Tonkin - öböl egykor vietnami és kínai kalózok kedvelt helye volt. A Ha Long – öböl, vagyis pontos fordításban a Leszálló Sárkány-öble - romantikus hangulata még mindig megmaradt, fantasztikus földrajzi adottságokkal rendelkezik. Közel 3000 mészkő és dolomit sziget található 1500 km2-nyi területen. A kikötőbe érkezés után ebéd a fedélzeten, majd hajókázás a közeli vizeken. A lenyűgöző látványt a tengeri mészkő szigetek biztosítják, mint a Coc sziget, a Cap De sziget és a Bo Cau sziget képződményei.

Éj hajókabinokban

4. nap/. Ha Long – Hanoi - Saigon

A napfelkelte után indulás Vong Vieng halászfaluba a helyi életmód felfedezésére. Csónakkal végighaladás a falun, majd10.30-11.00. körül kihajózunk a szárazföldre. Egy könnyű ebéd és a kézművesek kínálta vásárlással egybekötötten visszatérünk Hanoiba a repülőtérre. Elutazás Saigonba a délutáni órákban. Érkezés kora este a belvárosi szállodába. Igény szerinti esti „csavargás” a nyüzsgő belvárosban.

Éj Saigonban

5. nap/. Saigon – Cu Chi alagutak

Délelőtt a 200 méter hosszú Cu Chi alagutak megtekintésével kezdjük a napot 08.00 órától, hogy megtudjuk hogyan harcoltak és hogyan élték túl a Vietkongok a szabadságharcot. Az ebédet követően az Újraegyesítés Palota, a Notre Dame katedrális, a Háború Múzeum megtekintésével folytatjuk az ismerkedést. Vacsora után a „csavargás folytatódik.”

Éj Saigonban

6. nap/. Saigon – Vung Tau

Indulás a tengerpartra 09.00 órakor. Délelőtti városnézés: a gigantikus Krisztus szobor, a Nirvána Meditációs Központ, Buddhista szentély és a franciák által épített világítótorony megtekintése. Ebéd után a szállások átvétele, majd pihenés, fürdés, kikapcsolódás. Vacsora a szállodában.

Éj Vung Tauban

7. nap/. Vung Tau – pihenés

Pihenés, fürdés, kikapcsolódás egész nap. Vacsora után transzfer a repülőtérre.

Éj a repülőn

8. nap/. Vung Tau – Saigon – Hazautazás - Hazaérkezés