TANZÁNIA, ZANZIBÁR



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Repülő
Időtartam
10 nap / 9 éj


     

Utazás: menterend szerinti repülővel és autóbusszal

Útvonal: Bécs – Zürich -  Dar-Es-Salaam – Bécs

Szállás: 4 csillagos szállodákban és szafari házakban

Migunga Forest  Camp (www.moivaro.com)

Ngorongoro (www.tanganyikawildernesscamps.com

Tarangire Sopa Lodge - www.sopalodges.com 

 

A részvételi díj tartalmazza a teljes programot a szállásokkal és teljes ellátással, a kirándulásokkal, transzferekkel, a vadlesekkel 4x4 terepjárókon, a krátertúrát, vadlest az itatóknál, az angol és magyar nyelvű idegenvezetést, napi 1 L ásványvizet a szafarin, a nemzeti parkok belépőjét, a belföldi 2 repülőjáratot és illetékeit, a komptranszfer járatát, a vízum 50.-USD/fő, a kilépési illeték 33.-USD/fő és a BBP biztosítás alapdíját és az afrikai  ajándékcsomagot.

 

Programajánlat:

1.nap, Budpest-Bécs-Zürich-Dar-Es-Salaam

Találkozó 03.15-kor és elutazás 03.30-kor autóbusszal Bécsbe. Felszállási lehetőségek az M1 autópálya mentén. Check-in 05.30-tól és elutazás 06.55-kor Zürich átszállással. Étkezések a repülőn. A repülőtérre való érkezéskor az Africa Safari képviselője fogad bennünket Transzfer a repülőtérhez közeli Southern Sun Hotelban, majd vacsora. Dar-Es-Salaamban.

 

2. nap, Ngorongoro Természetvédelmi Terület

Reggeli a szálláson. Repülés Arushába 09.00 órakor, majd 11.00-től utazás a Karatu Vadőr-házhoz. Érkezéskor ebéd, majd délutáni vadlesre utazás a park híres fára mászó oroszlánjai és számos egyéb vadja közé: gnú, bölény, gazella, zebra és a ragadozók - fekete sörényű oroszlán, leopárd, hiéna - és elefántok. Ezután utazás aNgorongoro Kráterhez, amely a világ legnagyobb épségben maradt krátere. Vacsora a Tarangire Vadőr-házban.

 

3. nap, Ngorongoro Természetvédelmi Terület

Reggeli a szálláson. Utazás a Ngorongoro kráterhez - amely a világ legnagyobb kalderájaként ismert - majd avadles-túrával visszatérés a szállásra az ebéd elfogyasztására. Késő délután pihenés. Vacsora és éj a Ngorongor Vadőr-házban.

 

4. nap, Manyara-tóvidék Nemzeti Park

Reggelit követően egész nap vadles: elefántok, vízilovak és számos más az itatókhoz vándorló állat megfigyelése. Szállás a Ngorongor Vadőr-házban.

 

5. nap, Tarangire Nemzeti Park

Reggeli a szálláson, majd utazás a Ngorongoro Kráterhez a Tarangire Nemzeti Parkba, amely nevét a Tarangire – folyóról kapta és amely Tanzánia Fennsíkjáról ered. A folyó partján vadak ezreit láthatjuk. Ebéd a szálláson.Délután vadles a parkban. Vacsora és éjszaka a Migunga Lodge-ban.

 

6. nap, Zanzibár

Reggeli a szálláson. Utazás az Arusha Repülőtérre a zanzibári 12.15-ös járathoz. Leszállás 13.40-kor. Picnic-ebéd. A zanzibári repülőtérre érkezéskor a helyi képviselő várja és kíséri csoportunkat a hotelbe. A délután hátralévő részében pihenés Afrika „Édenkertjében”. Éj a  Hurumzi Házban.

 

7. nap, Zanzibár

Egész napos városnézés az egykori Ománi Szultanátus gyarmatán Stone Town-ban:

Dr. Livingstone ház (1860-ban Majid szultán építette), anglikán templom, városháza, British Club (Afrika Ház), Jamituri kert, Régi Erőd, Szultán Palotája, Csodák Háza,  és a  keleti part. Hajókirándulás a Fűszer Szigetre, ebéddel. Reggeli és vacsora éj az Ocean Paradiseban.

 

8. nap, Zanzibár

Reggeli a szálláson, majd pihenés, fürdés napozás. Étkezések és éj az Ocean Paradiseban.

 

9. nap, Elutazás Dar-Es-Salaamból.

Reggeli a szálláson. Kijelentkezés és komptranszfer Dar-Es-Salaamba: városnézés, majd vacsora és transzfer a nemzetközi járathoz. Indulás 22.15-kor.

 

10. nap, Érkezés Zürich és Bécs átszállással Budapestre 11.30 körül.

 

Szállásinformációk:

A szafarik alkalmával egy típusú szállás adott és nem szállodai kategóriába sorolt!!!

 

Migunga Forest Camp

A nagyon szép és kénylemes szállás 5 precre található a Manyara-tóvidéktől a Nagy-hasadékvölgyben a Migunga fák árnyékában.

 

Ngorongoro Farmház

Oldukában egy 500 holdas kávéfarmon exkluzív faházak szemben az Oldeani Vulkánnal mindössze 4km-re a Ngorongoro Természetvédelmi Terület Lolduare kapujától.

A Ngorongoro Farmház régmúltat idéző hangulatával emlékezetes élményt nyújt. 10 bungalowja 20 vendégnek tud szállást nyújtani. A bungalow-k gyarmati farmház stílusban épültek, rusztikusan díszítettek helyi anyagokkal. Minden bungalow 80m2-es, gyönyörű  kilátású saját verandával rendelkeznek , valamint saját fürdőszobával (WC, zuhanyzó).

A Ngorongoro Farmház kitűnő megálló helye bármely Észak Tanzániai szafarinak és kiemelten jó az elhelyezkedése, ahonnan könnyedén meglátogatható a kráter, vagy a  helyi vadászó-gyűjtögető törzs és sétatávolságra van a Természetvédelmi Terület.

 

Tarangire Sopa Faház

A Tarangirét úgy ismerik, mint az északi terület legjobb nemzeti parkja a látogatók számára elefántokkal és ideális elhelyezkedésű fantasztikus parkjával, melyet baobab fák tarkítanak.

A Tarangire Sopa  márvány padlós recepciójával, és jeges narancslével üdvözli vendégeit. A csodás kertben hatalmas körmedence található, poolbárral.

A faház szobái rendkívül kényelmesek, afrikai stílusban épültek, saját balkonnal rendelkeznek.

Ocean Paradise Hotel Zanzibar

A pazar fekvésű, gyönyörű szálloda az Indiai-Óceán észak-keleti partján található a Mnemb szigettel szemben, minden kényelemmel, éttermekkel és vízi szolgáltatásokkal felszerelten.

 

Nemzeti Park Információ

Ngorongoro Természetvédelmi Terület és a Kilimanjaro távolról

A Ngorongoro Kráter a Nagy Hasadék Völgyében fekszik, a természet egyik csodája. A vulkán ma már nem működik, körülbelül 25 millió éve aludt ki helyet adva a legnagyobb afrikai vadon számára. A központi medencében, a kalderában egy 10 mérföld átmérőjű fennsík fekszik, melyet egy 1,950 láb magas szegély vesz körül. A kráter falai erdősítve vannak, de négykerekű járművek segítségével lejuthatunk az erdőség, a tó, a folyó, mocsár és a síkság ősi paradicsomába, mely közel 20000 állatfajnak nyújt menedéket: legelő állatoknak (gnú, bölény, gazella, zebra), ragadozóknak (fekete sörényű oroszlán, leopárd, hiéna), és elefántoknak.

Amikor a vízszint alacsony valamerre, az állatok elvándorolnak a mocsárhoz friss vízért és élelemért. Az elefánt elefántfűvel táplálkozik, a víziló pedig a pocsolyákban hentereg. A Fever Tree erdő majmokat, kacsákat, és néhány fekete orrszarvút rejt magában. A tó a ragadozók kedvelt helye, hiszen itt a vízi madarak (beleértve a flamingókat) jelentenek élelmet számukra. Nem hiába nevezik a Ngorongoro Krátert az Éden Kertjének.

A természetvédelmi területet számos vulkán veszi körül, melyek közül az Oldonyo Lengai még ma is működik. A terület egyik legelbűvölőbb látványossága az Olduvai Gorge, ahol egy idős folyó mossa a köveket, rétegről rétegre felfedve a vulkanikus talajt. Ez az a hely, ahol Dr Louis és Mary Leakey rátalált a „Diótörő Ember” és a „Szerszámkészítő Ember” maradványaira. Az „Emberiség Bölcsője” ma rendelkezik egy látogató központtal, ahol rövid előadást hallhatunk Dr. Louis és Mary Leakey munkásságáról és utódaikról, valamint találhatunk egy a felfedezéseikből összeállított kis múzeumot.

A hatalmas középső síkság földjét a Ngorongoro hegyvidék vulkánjainak hamuja tette termékennyé. A szavannán fenséges termesz dombok és kőképződmények (kopje) terülnek el, melyek előnyös helyzetet nyújtanak a ragadozók számára. Több mint 500 madárfaj él erre. Lehetséges, hogy az egyik legjobb mód a Serengeti megtekintésére egy hőlégballonút.