NAMÍBIA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Repülő
Időtartam
8 nap / 7 éj


Namíbia varázsát a szomszédos Dél-Afrikában jól ismerik, ám a kívülállók még csak most kezdik felfedezni sivatagjait, tengerpartját, bozótjait és az itt megtapasztalható határtalan szabadságot. Namíbia 1990-ben vált függetlenné, addig német, majd dél-afrikai gyarmat volt. Természeti kincsekben gazdag területével, modern infrastruktúrájával és tradicionális kultúrájával Namíbia elbűvöli az idelátogatókat. A Namíbiai-sivatagról azt állítják, hogy a világ legkorábban kialakult sivatagja.

 

Utazás: repülővel

Ellátás: teljes panzió

Szállás: színvonalas afrikai stílusú szafari házakban teljes kényelemmel

 

Programtervezet:

1.nap: Budapest - Kalahari

Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, majd utazás Namíbiába. A Windhoek-be való érkezést követően transzfer a repülőtérről Kalahari-ba (kb. 300 km, 3 óra).

Az élőhely sokszínűségének köszönhetően az állat és növényvilág is rendkívül változatos errefelé. Nedves, széles-levelű fás, de száraz szavannák is találhatóak itt, amelyek a világ egyik legritkábban lakott területét ölelik fel. A kisebb országok méretével vetekedő nagyságú magángazdaságok kivételesen gazdag vadállat és madár populációnak adnak otthont. A zöld akácosokban, sárga fűben, vörös homokdűnékben pompázó Kalahári több száz kilométeren át húzódik az afrikai kontinens déli részén. Élnek itt többek között gazellák, nyársas antilopok, struccok, és sakálok is.

 

Érkezés a Kalahari Anib Lodge-ba, bejelentkezés.

 

2.nap: Kalahari - Sossusvlei

Reggeli után kijelentkezés, majd utazás Sossusvlei-be, az egyik legnépszerűbb úticélhoz Namíbián belül. Több mint 300 méter magas, csillag alakú homokdűnéket is láthatunk, ha a szél éppen úgy rendezi őket. A különböző formákat öltő homokrengeteg kiváló témájául szolgál a művészeknek, fotográfusoknak.

Érkezés Sossusvlei-be és bejelentkezés a szállásra.

 

3.nap: Sossusvlei - Swakopmund

Korai kelés után reggeli, majd indulás Swakopmund-ba. Körülbelül 60 km megtételét követően átszállás egy 4x4 kerékmeghajtású autókba, utazás tovább. Útközben a “Dead Vlei”, azaz „Holtláp” megtekintése, amely csak hosszan tartó heves esőzések után telik meg és válik fantasztikus türkizkék vizű tóvá. A Sossusvlei-i kirándulás fénypontja a dűnék tetejéről a szemünk elé táruló kilátás, a magasabb homokhegyekről ugyanis mérföldekkel távolabb is ellátni. Ezen kívül érdemes megfigyelni a dűnék élővilágát, amelyről Namíbia oly ismert. A geológusok állítják: a Namíbiai Naukluft Nemzeti park által felölelt terület a világ legrégebben kialakult sivatagja. A Sossusvlei kirándulást követően indulás egy tengerparti városba, Swakopmund-ba.

Az állandó változások sivatagát elhagyva az érkezés az óceánparthoz. Végighaladunk Solitaire-n, a különösen felépített házak településén. Swakopmund városa régies bája és nyugodt légköre miatt kedvelt célpont az utazók számára. A romantikát és a gazdag kultúrát, a történelmet, a régi és új dolgokat olvasztja egybe ez a helység. A város lakossága eklektikus keveréke cseh és bajor, valamint német telepesek, vadőrök, bányászok és halászok leszármazottainak. Swakopmundot gyalog is fel lehet fedezni vagy akár bevásárló körútra menni. Az itt található múzeumok betekintést engednek a namíbiai ökoszisztémába, a sivatag és óceán jelenlétének kontrasztjába, továbbá régészeti és rovartani kiállítások is megtekinthetők. Sőt, a város kígyó parkkal is rendelkezik, ahol számos, Afrika e részén őshonos kígyó-, és kétéltűfajt ismerhetnek meg a látogatók.

Érkezés és bejelentkezés a hotelbe.

 

4.nap: Swakopmund

Reggeli a szállodában. Hajós kirándulás a Walvis öbölbe, majd a “Pelican Point”-hoz. A hajókat sokszor delfinek kísérik végig útjukon. Visszafordulás előtt a látogatás a “Kids Haven Project”-hez az öböl menti településre. Az afrikai kontinensen sok gyermek él szegénységben, szenved hiányt alapvető dolgokból. Nem csupán az éhezés vagy a vízhiány okozhat komoly gondokat. A “Kids Haven Project” munkatársai árva és bántalmazott gyermekeken segítenek. Ez után a látogatás után mindenki látni fogja, hogy milyen súlyos problémákkal kell itt a fiatal generációnak megküzdenie és mennyit tehet akár egy ember is érdekükben.

Ha valaki szeretne hozzájárulni egy gyermek életkörülményeknek javításához – ajándékozzon akár könyvet, tollat, bármit – felvesszük a kapcsolatot a szervezet képviselőivel és továbbítjuk az adományokat.

Késő délután utazás vissza Swakopmund-ba.

 

5.nap: Swakopmund - Etosha

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából és indulás Etosha-ba. Az itt található Nemzeti park Afrika egyik legismertebb védett területe, hiszen sok film is készült már róla. „A száraz víz parkja” 114 emlős és nagyjából 340 madárfaj élőhelyét jelenti, ahol az emberektől távol, zavartalanul, harmóniában élnek. A természetvédelmi terület belsejét elfoglaló hatalmas, 5000 km2 kiterjedésű sómedence nyaranta kiszárad, majd ismét megtelik vízzel. Olyan emlősök élnek itt, mint az oroszlán, a hiéna, az elefánt, a rinocérosz, a zebra, impala vagy a nagy kudu.

Érkezés és bejelentkezés a szálláshelyre.

 

6.nap: Etosha

Reggeli a szálláson, indulás az Etosha Nemzeti parkba, ahol elefántok fürdenek kicsinyeikkel, zebra csordák kelnek át a csorgó patakokon, és oroszlánok pihennek az árnyékban. Figyelje meg őket a vadonban! Afrikában itt találhatóak a legmagasabb elefántok, akár a 4 métert is elérhetik.

Vacsora a szálláson.

 

7.nap: Etjo hegy

A reggeli után utazás az Etjo hegy környékére, ahol elfoglaljuk a szállást.

„Háláld meg a természetnek, amit tőle kapsz” – vallja a Mount Etjo Safari Lodge. Egy nagy tó mellé épült, ahol a vadállatok rendszeresen isznak, különösen a vízilovak töltenek el itt sok időt.  Nyugodt környezet, luxus, kényelem, lélegzetelállító kilátás, ezek mind fokozzák a látogatók utazásának színvonalát és megragadnak emlékezetükben.

Vacsora a szálláson.

 

8.nap: Elutazás

Transzfer a windhoek-i repülőtérre (201 km, 3 óra), majd hazautazás. Érkezés Budapestre.