EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK ÉS OMÁN



Szállás típusa
Szálloda ****
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
9 nap / 8 éj


Dubai - Abu Dhabi - Muscat

  

Utazás: menetrend szerinti repülővel

Szállás: 4 csillagos szállodákban – Amwaj Rotana Dubai & Shangri-la Waha Muscat

Ellátás: a programban írtak szerint

A részvételi díj tartalmazza a szállásokat svédasztalos reggelivel, a Burj Al Arab ebéd, a Khalifa Torony, a Ferrari World, és az Atlantis Aquaword alap belépős egész napos látogatását – ebéd nélkül - a transzfereket és kirándulásokat, mint a Dubai, Abu Dhabi, Muscat városnézéseket belépőkkel, a Nakhl oázis megtekintését, a programok során a felsorolt múzeumok belépőjét és napközbeni hajójegyet Dubaiban, a magyar és kötelező helyi angol nyelvű idegenvezető díjazását. Az Atlantis napi program és a Dubai Muscat sivatagi és hegyi átkelés kivételével az érkezés másnapjától az étkezés teljes panziós ellátás. A transzfer napon haladástól és oázistól függően lehet étkezni.

Vízumok díjai (tájékozttaó jellegű): Emirátusok: 91.-USD egyszeri belépésre! Oman: 15.-USD egyszeri belépésre!

Az útelvélnek legalább 3 hónapig még érvényesnek kell lennie. Szükséges 3 db színes útlevélkép és 3 db színes útlevél belső oldal másolat. Legkésőbb 30 nappal a beutazás előtt meg kell küldeni e-mailen. A vízumhoz, amit a repülőtéren kapunk kézhez utazás előtt legkésőbb 10 nappal kell leadni a neveket és minden személyes adatot címmel, munkahellyel együtt. (Bárminemű vízumkötelezettség vagy változás esetén azt az adott hatályos törvények szerint utasaink tudomására hozzuk.)

 

Programajánlat:

1.nap: Találkozó Budapesten a Liszt Ferenc 2A Terminálon 09.30-kor és Bécs repülőterén a menetrendnek megfelelően az indulást megelőzően 2 órával. Étkezések a repülőn.

 

2. nap: Reggelit követően Dubai városnézés fotószünetekkel tarkítottan: Burj Al Arab, Jumeirah, a Dubai-Khalifa-torony világrekord magasságával, a város palota üzleti negyede, Jumeirah Mecset, Sheikh Saeed a korábbi uralkodói rezidencia, Al Bastakiya, avagy az óváros, majd az Al Fahidi Erőd. Abra-val vagyis vízi-taxival átkelés a piacra és az arany piac megtekintése. Ebéd az óváros és az az újváros megtekintése közötti időpontban. Dhow folyami vacsora a – Rustar étteremben egy jellegzetes fahajón.

 

3. nap: Délelőtt pihenés, fürdés, kikpacsolódás. Ebéd a világ egyik legpazarabb és legdrágább helyén a Burj Al Arab éttermében a Jansuriban, vagy az Al Iwanban.

Jeep safari délutántól.  Vacsora a safari után közösen egy sivatagi sátortáborban.

 

4. nap: Az Emirátusok fővárosának Abu-Dhabinak a felfedezése: a világ legnagyobb mesterségesen építette kikötője a Jebel Ali, Al Husn Palota a főváros legrégibb épülete a 18. századból és a kulturális örökség gyűjteményének a megtekintése. Fotószünet a Dhow dokknál, ahol a fából készült hagyományos hajókat készítik. Az Al Ain Múzeum és a Zayed sejk Régi Palotájának a megtekintése, majd látogatás a női kézműves központban. Ebédet követően a Ferrari Versenyistálló világába tekintünk be. Kora esti érkezés a szállodába Dubaiba, majd vacsora.

 

5.nap: Pihenés, fürdés luxus „álom” körülmények között az Atlantis Aquaword-ben egész nap, ahol a plusz szolgáltatások külön fizetendők igények szerint. Ebéd a la carte lehetséges. Vacsora a szállodában.

 

6. nap: Dubaiból a Sohar, Thowarah-források és Rustaq erőd útvonalon érkezés Omán és a világ egyik legegyedibb fővárosába Qabos szultán büszkeségébe, Muscatba. Az útközbeni és a városi látogatások alkalmával a mecsetek az imák miatt zárva tartanak, így azok kívülről tekinthetők meg. Érkezés a hegyeken és a sivatagi tájakon át késő délután. Arabos ebéd lehetőség csak útközben adott a megállók alakalmával. Vacsora a szállodában.

 

7. nap: Pihenés, fürdés egész nap Shangri-la Al Waha tengerpartján teljes panziós ellátással.

 

8. nap: Muscat városnézés hosszú nadrágban és/vagy szoknyában: Qaboos szultán Nagymecsetje és palotája  az óváros és a diplomata negyed érintésével. Az egykori portugál erődök: Jalali, Mirani, Qasr Al Alam. A Bait Al Zubair Múzeum megtekintése az ománi skanzennel. Látogatás Muttrahba Muscat különleges negyedébe. Séta a hal- és ezüstpiacon. Ebéd a szállodában. Délutántól pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton. Vacsorát követően kijelentkezés, transzfer 20.00 órakor a repülőtérre.

 

9. nap: Hazérkezés Frankfurt átszállással Budapestre 08.50-kor.