ÁLOMUTAZÁS - EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK ÉS OMÁN



Szállás típusa
Szálloda ****
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Repülő
Időtartam
9 nap / 8 éj


Az Egyesült Arab Emirátusokban számtalan látnivaló és érdekesség vár, és fantasztikus utazásban lehet részünk, ha tudjuk, hogyan is közelítsünk hozzá. Egy csodát láthatunk, mire képes a pénz és egy jó vezető, akinek a népe felemelkedése fontosabb volt a saját jóléténél. Ez a vezető Sheik Zayed volt, aki a fiával kisétált a tengerpartra és magasba növő felhőkarcolókról álmodott, és a pénzt szétoszotta népének, hogy felemlkedjenek. Ha oda utazunk és csillogó várost szemléljük, képzeljük el a kietlen sivatagot, ami 40-50 éve borította azt a helyet, ahol most tavacskák, szökőkutak, pálmaligetek és szebbnél szebb toronyházak állnak.

“Álomutazás az újjászületett Atlantis és Qabos szultán ománi birodalmába”

Dubai – Abu Dhabi - Muscat

Utazás: Austrian és Lufthansa menetrend szerinti járataival
Szállás: 4 csillagos szállodákban – Amwaj Rotana Dubai & Shangri-la Waha Muscat

Programterv:

1.    nap: Elutazás
Indulás Budapestről, érkezés Dubai lélegzetelállító városába.

Éj Dubaiban.

2.    nap
Reggelit követően Dubai városnézés fotószünetekkel tarkítottan: Burj Al Arab, Jumeirah, a Dubai-Khalifa-torony világrekord magasságával, a város palota üzleti negyede, Jumeirah Mecset, Sheikh Saeed a korábbi uralkodói rezidencia, Al Bastakiya, avagy az óváros, majd az Al Fahidi Erőd. Abra-val vagyis vízi-taxival átkelés a piacra és az arany piac megtekintése. Ebéd az óváros és az az újváros megtekintése közötti időpontban. Dhow folyami vacsora a – Rustar étteremben egy jellegzetes fahajón.

Éj Dubaiban.

3.    nap
Délelőtt pihenés, fürdés, kikpacsolódás. Ebéd a világ egyik legpazarabb és legdrágább helyén a Burj Al Arab éttermében a Jansuriban, vagy az Al Iwanban.
Jeep safari délutántól.  Vacsora a safari után közösen egy sivatagi sátortáborban.

Éj Dubaiban.


 

4.    nap
Az Emirátusok fővárosának Abu-Dhabinak a felfedezése: a világ legnagyobb mesterségesen építette kikötője a Jebel Ali, Al Husn Palota a főváros legrégibb épülete a 18. századból és a kulturális örökség gyűjteményének a megtekintése. Fotószünet a Dhow dokknál, ahol a fából készült hagyományos hajókat készítik. Az Al Ain Múzeum és a Zayed sejk Régi Palotájának a megtekintése, majd látogatás a női kézműves központban. Ebédet követően a Ferrari Versenyistálló világába tekintünk be. Kora esti érkezés a szállodába, Dubaiba, majd vacsora.

Éj Dubaiban.

5.    nap
Pihenés, fürdés luxus „álom” körülmények között az Atlantis Aquaword-ben egész nap, ahol a plusz szolgáltatások külön fizetendők igények szerint. Ebéd a la carte lehetséges. Vacsora a szállodában.

Éj Dubaiban.

  
 

6.    nap
Dubaiból a Sohar, Thowarah-források és Rustaq erőd útvonalon érkezés Omán és a világ egyik legegyedibb fővárosába Qabos szultán büszkeségébe, Muscatba. Az útközbeni és a városi látogatások alkalmával a mecsetek az imák miatt zárva tartanak, így azok kívülről tekinthetők meg. Érkezés a hegyeken és a sivatagi tájakon át késő délután. Arabos ebéd lehetőség csak útközben adott a megállók alakalmával. Vacsora a szállodában.

Éj Muscatban.


7.    nap
Pihenés, fürdés egész nap Shangri-la Al Waha tengerpartján teljes panziós ellátással.

Éj Muscatban.


 

8.    nap
Muscat városnézés hosszú nadrágban és/vagy szoknyában: Qaboos szultán Nagymecsetje és palotája  az óváros és a diplomata negyed érintésével. Az egykori portugál erődök: Jalali, Mirani, Qasr Al Alam. A Bait Al Zubair Múzeum megtekintése az ománi skanzennel. Látogatás Muttrahba Muscat különleges negyedébe. Séta a hal- és ezüstpiacon. Ebéd a szállodában. Délutántól pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton. Vacsorát követően kijelentkezés, transzfer 20.00 órakor a repülőtérre.

  • Hajókázás Dubaiban
  • Arab kávé - üdvözlőital
  • gazdag büfé vacsora
  • üdítők fogyasztása
  • Henna és arcfestés Shisha (vízipipa)
  • Zenés est és egyptomi Tanura tánc

 
Délutáni sivatagi jeep szafari és tevegelési lehetőseég hastáncos vacsorával (4WD)

Éj Muscatban.

9.    nap: Indulás, transzfer a repülőtérre. Haza érkezés.