BALI - FLORES - KOMODO - LOMBOK - BALI



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
12 nap / 11 éj


 

Utazás: menetrend szerinti repülővel, a helyszínen autóbusszal

Szállás: 4*-os szállodákban

Program:

1.nap: Érkezés Denpasarba, Balira

Érkezés a Ngurah Rai Repülőtérre, Denpasarban - Bali. Találkozó és transzfer a Risata Resortba (4*) vagy  hasonló szállásra. Szabadprogram.

2.nap: Denpasar - Ende - Moni (Reggeli, Vacsora)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és repülés Endébe (járat: MZ 6029 10:05-12:10). Érkezés után transzfer Moniba. Érkezéstől függően (járat késés előfordulhat) Jopu meglátogatása, ami a tradicionális woven sarong készítésének helye. Folytatjuk utunkat Moniba, ahonnan ellátogatunk Kelimutuba. Vacsora és szállás a Flores Sare Hotelben (nincs besorolása) vagy hasonló szálláshelyre.

3. nap: Moni – Kelimutu – Riung (Reggeli,Ebéd,Vacsora)

Korai reggeli után (05.30) utazás a Kelimutu vulkánhoz, hogy megtekinthessék a három színes tavat. Érkezéskor 1,5 km-es séta, majd 228 lépéses túra a csúcsig, ahonnan szemük elé tárulnak Kelimutu zöld, kék, fekete tavai. Egy holland geológus fedezte fel Kelimutut 1914-ben, abban az időben a tavak színe vörös, fehér  és kék volt. Útjukat gyönyörű völgyeken át folytatják Riung felé, amely Flores északi partjainál található.  Flores vidékeinek sokszínűsége lenyűgöző. Riung egy kis halászfalu, ami örömmel fogadja a túristákat, egyedülálló élmény. Szállás és étkezések a Bintang Wisata Riung (besorolás nélküli) vagy hasonló szálláshelyen.

4.nap: Riung – Bajawa (Reggeli,Ebéd,Vacsora)

Reggeli után hajókirándulás a 17 sziget szemet gyönyörködtető szigetvilágában, puha és kemény korallokkal és megannyi színes hallal. Fehér homokú partjaik ideálisak úszásra és búvárkodásra egyaránt. Visszatérés a szállásra, ebéd. Utazás Bajawába, amely egy vulkánokkal körülvett kisfalu, körülbelül 1200m-en.  Hozzanak magukkal meleg holmit, mert az éjszakák nagyon hűvösek lehetnek. Szállás és vacsora a  Bintang Wisata Bajawában (nincs besorolása) vagy hasonló szálláshelyen.

5.nap: Bajawa – Labuan Bajo (Reggeli, Ebéd, Vacsora)

Reggeli a hotelben. Pihenőkkel megszakítva. Kora reggel utazás Benába, amely az egyik legszebb falu Bajawához közel. Ezután Rutengbe utazunk, a Labuan Bajoba. Útközben a helyiek életének megtekintése, ha az idő engedi Puu in Ruteng település meglátogatása, amely a Manggarai-terület fővárosa, gyönyörű rizsföldekkel körülvéve, amelyet Lingkonak neveznek. Az út Labuan Bajo felé Flores egyik lezöldebb területén át vezet. Érkezés Labuan Bajoba, szállás és vacsora a Bintang Flores Hotelben (3*) vagy hasonló szálláson.

6.nap: Labuhan Bajo – Komodo – Rinca - Labuhan Bajo (Reggeli, Ebéd, Vacsora)

Kora reggel transzfer a kikötőbe, hajóraszállás, utazás Rincába. A komodoi sárkánygyíkok megtekintése eredeti élőhelyükön Rincán, majd utazás Komodo szigetre. Ebéd a hajón. Délután túra Banunggulungba a Komodo szigeten. Majd úszási és snorkelezési  lehetőség a Pink partnál a Labuan Bajoba való visszatérés előtt. Vacsora egy helyi étteremben, majd visszatérés a hotelbe.

7.nap: Labuhan Bajo – Denpasar - Mataram (Reggeli, Ebéd)

Reggeli a hotelben. Transzfer a repülőtérre, utazás Denpasarba, Balira (járat: JT 1831 08:30-09:50), majd átszállás a matarami járatra, Lombokra (járat: JT 1850 11:40-12:10). Érkezés Selaparang Repülőtérre,   majd transzfer a Jayakarta Hotel Lombokba (4*) vagy hasonló szállodába. Szabad program.

8-9. nap: Lombok (Reggeli)

Egész napos szabad program.

Fakultatív kirándulás: 2nap/1 éj túrázás a Mount Rinjanihoz

10.nap: Mataram – Denpasar  (Reggeli, Ebéd)

Reggeli után transzfer a repülőtérre, kora reggeli járat Denpasarba (járat: MZ 6601 07:00-07:40). Érkezés  a Ngurah Rai Repülőtérre Denpasarban - Balin, utazás Batubulan településre, a hagyományos balinéz otthon megtekintése. Továbbutazás Ubud központjába, a piac megtekintése, szabad idő, majd továbbutazás egy művészeti galériába, ahol balinéz festőktől tanulhatnak a műremekek készítéséről. Ezután utazás Tegalangba, mely rizsteraszairól ismert. A majomerdő meglátogatása Ubudban, majd Kutába utazás. Szobák átvétele a Risata Resortban (4*), vagy hasonló szálláshelyen. 15:00-kor utazás az Uluwatu területre, a Kecak Tánc megtekintése, mely a Ramajana eposzon alapul. Az út folytatása a Jimbaran Beach-re, halvacsora a tengerparton. Éj a hotelben.

11.nap: Bali (Reggeli)

Egész napos szabadprogram.

12.nap: Denpasar - Elutazás (Reggeli)

Reggeli a hotelben. Szabad program, majd transzfer a repülőtérre a járatukhoz. Hazautazás.