A BRITEK ALAPÍTOTTA BOSTON



Szállás típusa
Szálloda
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
5 nap / 4 éj


Boston az Amerikai Egyesült Államok Massachusetts államának fővárosa, New England legnagyobb, és 1630-as alapításával egyben az USA egyik legrégibb városa is. Közel 400 éves történelme az egyik leggazdagabb és az egyik leginkább egyedi városává emelte. Gazdasága a felsőoktatásra, kutatásra, egészségügyre, biztosításra és a biotechnológiára épül.

1.nap: Indulás Budapestről, érkezés a bostoni Logan Repülőtérre délután. Transzfer a szállodába, majd vacsora. Boston az egyik legeurópaibb város az Amerikai Egyesült Államokban, gyönyörű parkokkal, kikötőkkel és híres múzeumokkal kápráztatja el "vendégeit".


Éj Bostonban.


2.nap: Reggeli után városnézés Bostonban, vásárlási lehetőség útközben. Freedom Trail-en végigsétálva minden érdekes látnivalót megtekinthetünk. Boston legszebb épülete a Massachusetts State House azaz a kapitólium épülete. Ez a gyönyörű épület szolgált mintául később a Washingtoni kaptiólium építésekor. A város talán legnagyobb bevásárló negyede a népszerű Downtown Crossing, itt található az ország harmadik legnagyobb kínai negyede a bostoni Chinatown, kínai éttermekkel és üzletekkel. Boston legnagyobb parkja a Boston Common and Public Garden közepén George Washington elnök szobra áll, ezt is mindenképpen érdemes megtekinteni. Egyik elővárosa az úgynevezett Nagy-Boston, ahol a híres Harvard egyetemmel is található. Városnézés közben ebéd az északi részen található "kis Olaszroszágban".

Éj Bostonban.

  


3.nap: Délelőtt utazás hajóval a Nantucket szigetre, melyet szürke épületei és a gyakori ködös idő miatt "Kis szürke hölgynek" is szoktak nevezni. A homokos tengerparton piknik-ebéd elfogyasztása, mellette helyi borok és sörök megkóstolása. Majd visszaszállás a hajóra, vissza  szállásra és vacsora. 

Éj Bostonban.


4.nap: Szabadidő egész nap. Fakultatív programok: horgászat, evezés, vásárlás, golfozás, stb.


Éj Bostonban.


5.nap: Délelőtt bálnales, ebéd a hajó fedélzetén, délután pedig transzfer a repülőtérre, és hazautazás.