NYARALÁS MADAGASZKÁRON, NOSY BE-N, A VILÁG EGYIK LEGSZEBB SZIGETÉN



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
9 nap / 8 éj


Nosy Be szigete nem véletlenül kerül be minden évben a világ 10 legszebb szigete közé a Tripadvisor vezető utazási internetes oldal listáján.

A Madagaszkár északnyugati partjainál található sziget egy igazi paradicsom, ahogyan azt az álmainkban elképzeljük.  Élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik (a csak Madagaszkáron megtalálható lemúrok) nézegetnek minket, fürdőzőket. Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. Ebédünket a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg ?  A növény- és az állatvilág szerelmeseinek kötelező program a gyönyörű Lokobe különleges természetvédelmi terület, ahol a hetedik mennyországban fogják érezni magukat.

Az este elérkeztével a helyi, cukornádból  készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.

...jövőre is visszajövünk !

          

 

RÉSZLETEK :

Időtartam : 9 nap, 8 éjszaka Madagaszkáron

Szoba : franciaágyas/kétágyas szobában

Ellátás : félpanzió

Dátum : 2017

Opciók az odautazásra :

repülés Antananarivoba, Madagaszkár fővárosába és belföldi repülőjárattal (Air Madagascar) továbbutazás Nosy Be-re. (Ez esetben egy éjszakát érdemes a fővárosban tölteni mind az oda, mind a visszaúton, hogy ne kockáztassuk a nemzetközi/belföldi járatok lekésését. Ezalatt a napok alatt a főváros és környéke nevezetességeinek meglátogatását beiktathatjuk az utasok részére.)

Milánóból, Rómából vagy Veronából közvetlen járattal Nosy Be-re (meridiana.it, neosair.it)

Reunion szigetről közvetlen járattal Nosy Be-re (pl. Air Austral, Air Madagascar)

Mauritius-ról csatlakozó járattal Air Madagascar-ral: Mauritius-Antananarivo-Nosy Be
 

 

Útvonal

Szállodák

1.nap

…………. – NOSY BE / ANTANANARIVO

Nosy be Hotel / Royal Palissandre

 2.nap 

NOSY BE

Nosy be Hotel

 3.nap 

NOSY BE

Nosy be Hotel

 4.nap 

NOSY BE

Nosy be Hotel

 5.nap 

NOSY BE

Nosy be Hotel

 6.nap 

NOSY BE

Nosy be Hotel

 7.nap 

NOSY BE

Nosy be Hotel

 8.nap 

NOSY BE vagy NOSY BE - ANTANANARIVO

Nosy be Hotel

 9.nap 

NOSY BE / ANTANANARIVO - .........

Nosy be Hotel

 

PROGRAM

1.nap

BUDAPEST – ...... – NOSY BE vagy ANTANANARIVO                          Tengerentúli repülőjárat

A repülőjárattól függően vagy közvetlenül Nosy Be szigetére érkezünk, vagy először Madagaszkár fővárosába, Antananarivoba és innen belföldi járattal tovább Nosy Be szigetére.

A gyönyörű Nosy Be szigetcsoport, a világ egyik legszebb szigeteivel, Madagaszkár észak-nyugati csücskében található. Érkezéskor autónk már ott vár minket a reptéren, hogy elvigyen bennünket szállodánkba. Elfoglaljuk szállásunkat gyönyörű, exkluzív tengerparti hotelünkben, ahol pihentető, felejthetetlen nyaralásunkat fogjuk eltölteni.

Megjegyzés : amennyiben a repülőjárat későn érkezik a fővárosba, akkor egy éjszakát Antananarivoban töltünk, és másnap indulunk tovább Nosy Be-re az Air Madagascar belföldi repülőjáratával.

Szállás és vacsora, ha Nosy Be-n: Hotel Vanila***sup, vagy Nosy Be Hotel&Spa****, vagy Eden Lodge*****

Szállás és vacsora, ha Antananarivoban: Royal Palissandre Hotel&Spa****

2.nap

NOSY BE   /  ANTANANARIVO – NOSY BE

Reggeli a szállodában.

Szabad program az óceánparton.

Vacsora a szállodában.

3.nap

NOSY BE

Reggeli a szállodában

Szabad program az óceánparton.

Vacsora a szállodában.

4.nap

NOSY BE

Reggeli a szállodában

Szabad program az óceánparton.

Vacsora a szállodában.

5.nap

NOSY BE

Reggeli a szállodában

Szabad program az óceánparton.

Vacsora a szállodában.

6.nap

NOSY BE

Reggeli a szállodában

Szabad program az óceánparton.

Vacsora a szállodában.

7.nap

NOSY BE

Reggeli a szállodában

Szabad program az óceánparton.

Vacsora a szállodában.

8.nap

NOSY BE   / vagy: NOSY BE – ANTANANARIVO

Reggeli a szállodában

Szabad program az óceánparton.

Vacsora a szállodában.

Megjegyzés : amennyiben Antananarivoból indul a nemzetközi járatunk, akkor utazás belföldi repülőjárattal a fővárosba, és egy éjszakát a fővárosban töltünk.

Szállás és vacsora, ha Antananarivoban: Royal Palissandre Hotel&Spa****

9. nap

NOSY BE - hazautazás/ vagy: ANTANANARIVO – hazautazás          Tengerentúli repülőjárat

Transzfer a repülőtérre és hazautazás Nosy Be szigetéről / Antananarivoból.


 

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK LISTÁJA NOSY BE SZIGETÉN

Nosy Be sziget körút

Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének ». Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe.Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.

 

Nosy Komba

Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról!
Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

 

Nosy Tanikely

Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket piknik formájában Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra.

 

Nosy Iranja

Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk.  Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. Lerírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte “kötelező “, kihagyhatatlan programjává vált. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

 

Nosy Sakatia

Nosy Sakatia, az Orchideák szigete,
Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el.

Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és  ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

 

Lokobe Természetvédelmi Terület

   

A LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

 

Kirándulás a majomkenyérfákhoz a Baobab Beach-re

   

„Egyszer régen volt egy fa, amely olyan büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, hogy Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt - a koronája került tehát a földbe és a gyökerek nevetségesen a levegőbe meredeztek.” Ez a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája.

A baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, a baobab forma csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot – akár 1000-1500 évig is él.

Madagaszkár sajátossága, hogy a területén a világ összes fajainak 7-8 faja él. Ez az egyetlen olyan ország, ahol ennyi baobabfaj található, mivel területén 6 baobabfaj endemikus, azaz csak itt megtalálható.

Nosy Be szigetén nem őshonos a baobab: Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Az Ankisomany strand, amelyet „Baobab Beach”-nek is neveznek, az egyetlen hely, ahol Nosy Be szigetén több baobabfát láthatunk: a területén 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfa él (az Andansoniaza, az Andansoniamadagascariensis, és az Andansoniadigitata fajok), melyek közül a legidősebb a 700 évet is eléri...!

 

Lemuria Land

   

A Lemuria Land egy trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátum ahol nem csak 11 lemúrfajtát, de kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatunk. A növényfajok közül is megtekinthetjük Nosy Be sziget tipikus fajait, különböző pálmafajokat, a vaníliát, papajafát, mangófát, kakaófát, bambuszfajokat, stb.

 

Bálnales

 

Amennyiben bálnaszezonban érkezünk, ne hagyjuk ki a bálnales programot: a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel  találkozhatunk, a hosszúszárnyú bálnákkal! Madagaszkár partjaihoz minden évben hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. A kihajózás során motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy minél közelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a fantasztikus élőlényeket : megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött, játékos ugrásaikat, vagy akár a kicsinyek és a mamák intim együttlétét. A csónakút alatt ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.

 

Ár/fő (euro-ban, angol nyelvű idegenvezetéssel)

KIRÁNDULÁS NEVE  2 fő
esetén
 4 fő
esetén
 6 fő
esetén
 8 fő
esetén
Időtartam Ebéd

Lokobe Rezervátum

92 € 46 € 42 € 42 € fél nap benne az árban

Nosy  Iranja

186 € 94 € 73 € 55 € 1 nap benne az árban
Nosy Komba – Nosy Tanikely 138 € 70 € 52 € 55 € 1 nap benne az árban
Nosy Sakatia 110 € 55 € 40 € 36 € 1 nap benne az árban

Szigettúra a Passot heggyel

120€ 60 € 46 € 42 € 1 nap benne az árban

Lemuria Land

83 € 54 € 64 € 54 € fél nap nincs az árban

Baobab Beach

186 € 94 € 73 € 55 € fél nap nincs az árban
 

Bálnales

(a bálnaszezonban, júl-okt. között)

110 € 110 € 110 € 110 € fél nap szendvics

*A kirándulások árai Nosy Be főszigetéről való indulással érvényesek. Amennyiben szállodánk máshol helyezkedik el, az ár emelkedhet. (Pl. Eden Lodge hotel)

 

FAKULTATÍV PROGRAM AJÁNLATOK ANTANANARIVOBAN :
(ha a repülőjárat érkezési/indulási időpontja megengedi)

VÁROSNÉZÉS ANTANANARIVOBAN

Városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az alsó és felső várost, és magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

(A városnézés időtartama : 4 óra.)

Kirándulás ára angol nyelvű idegenvezetéssel: 34 EUR/fő

 

LEMÚR PARK MEGLÁTOGATÁSA

Meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemurok élnek, teljesen szabadon. A látogatók így közelről  megismerkedhetnek a hatalmas madagaszkári sziget néhány jellemző állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk, hiszen a vállunkra ülnek, tenyerünkből esznek, megsimogathatjuk őket ! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.

Kirándulás ára angol nyelvű idegenvezetéssel: 56 EUR/fő

 

A SZÁLLODÁK

EDEN LODGE*****deluxe

  

Az  EDEN LODGE nevéhez méltóan egy paradicsomi környezetben fekvő, csodálatos hotel, Nosy Be szigetén, Madagaszkáron. A hotel 100%-ig környezettudatos, fenntartható módon működik, a szállodát több alkalommal beválasztották a Top 10-be a világ legjobb öko lodge-ainak listáján, 2014-ben a világ legjobb fenntartható hotelévé választották (International Hotel Awards). Egyedülálló elhelyezkedésének köszönhetően a luxusszállások egy új dimenzióját valósította meg Madagaszkáron: a szálloda egy szigorúan védett természeti rezervátum területén épült. Ez az egyetlen hely Madagaszkáron, ahol egy helyen láthatjuk a szigetország három ikonikus csodáját: baobabokat, tengeri teknősöket, és szabadon élő lemúrokat. Az Eden Lodge 8 luxus, közvetlen tengerparti lodge szállást biztosít, amelyek különleges építészeti megoldással egyszerre idézik a hagyományos madagaszkári építészet, és a szabadtéri kempingezés hangulatát. Minden lodge kertjében van saját masszázságy, így a vendégek saját kertjükben is élvezhetik a különböző relaxáló vagy frissítő masszázstípusokat.

 

NOSY BE HOTEL & SPA****




NOSY BE HOTEL&SPA : ez a csodálatos hotel Nosy Be szigetének egyik legszebb óceánparti szállodája. A szállodának 50 szobája és néhány VIP bungalow-ja van, amelyek egy mindig zöldellő egzotikus kertben helyezkednek el. Minden szoba légkondicionált, széffel, telefonnal, ventilátorral, televízióval van felszerelve. A gourmet à la carte étteremben természetesen a frissen fogott tenger gyümölcsei kapják a főszerepet, a séf az aznapi halász-zsákmány szerint kreálja a fogásokat. Ha szeretnénk, ebédünket vagy vacsoránkat a tenger hullámaitól pár méterre fogyasztjuk el...
Egy édesvizű medence, szolárium, Baby-sitting és mosodai szolgáltatás, különböző relaxáló, tradicionális és gyógyító masszázsok és két ajándékbolt szolgálják még kényelmünket és biztosítják a teljes kikapcsolódást.

 

VANILA HOTEL & SPA ***superior

A Nosy Be sziget nyugati oldalán található VANILA HOTEL & SPA a nemzetközi színvonalat nyújtó kényelmet és az autentikus madagaszkári vendégszeretetet kombinálja. A tradicionális építészeti stílusban épült épületek, bungalow-k teljes harmóniában és összhangban vannak a sziget természetével és tájképével. A szálloda szolgáltatásai között találunk egy csodálatos medencét, trópusi kertet, gyerekeknek való szolgátatásokat, spa-t, szuvenírboltot, wifit, stb.

 

ANTANANARIVO – PALISSANDRE HOTEL&SPA ****

A malgas főváros, Antananarivo szívében a domboldalra épült PALISSANDRE HOTEL&SPA elegáns hotel csodás panorámát nyújt a városra és főutcájára, a mindig nyüzsgő Avenue de l’Indépendance-ra.A hotel 46 kényelmes szobájában elektronikus széf, telefon, televízió belföldi és nemzetközi csatornákkal, WIFI, minibár, fürdőkádas fürdőszoba és hajszárító szolgálja a vendégek kényelmét. A spa kényeztető kezelések nagy választékát nyújtja. A természet és a tudomány kombinációja repíti itt el a vendégeket a relaxáció és a testi-lelki felfrissülés világába.  Kóstoljuk meg az Amphore bár koktéljait és különleges « rhum arrangé »-it (helyi, házi készítésű rum, amelybe gyümölcsöket áztatnak), mielőtt az La Table des Hautes Terres étteremben kényeztetjük ízlelőbimbóinkat a séf specialitásaival.

 

ÁRLISTA

2 éjszakával Antananarivoban és 6 éjszakával Nosy Be-n
(Nosy Be-n standard, tengerre, vagy kertre néző szobában. Tengerre néző szoba a foglaltság függvényében elérhető.)

Nosy Be: Vanila Hotel***sup,
Antananarivo: Royal Palissandre Hotel&Spa****

Időszak

Ár/fő kétágyas/franciaágyas
szobában

Ár/fő egyágyas felár
23/12/16 – 10/01/17 1154€ 685 €
11/01/17 – 10/07/17 1060 € 599 €
11/07/17 – 06/09/17 1154 € 685 €

*2017. szeptember 6. utáni időszakra később lesznek elérhetők az árak

 

Nosy Be: Nosy Be Hotel&Spa****,
Antananarivo: Royal Palissandre Hotel&Spa****

Időszak Kétágyas/franciaágyas
szobában
Egyágyas felár

Egész évben
Karácsonyi, vagy szilveszteri vacsora felára:
20 euro/fő

1207 € 707 €

Nosy Be: Eden Lodge*****deluxe
(kötelező teljes panzióval)

Antananarivo: Royal Palissandre Hotel&Spa****

Időszak Kétágyas/franciaágyas
szobában
Egyágyas felár
20/12/16 - 04/01/17 2525 € 635 €
05/01/17 - 20/01/17 2209 € 707 €
01/03/17 - 14/07/17 2209 € 707 €
15/07/17 - 08/31/17 2525 € 635 €

*2017. augusztus 31. utáni időszakra később lesznek elérhetők az árak
*éves zárvatartás: 21/01/17-28/02/17

 

TUDNIVALÓK :

A részvételi díj tartalmazza: 

- a szállásokat a megjelölt hotelekben (kétágyas szobában) 6 éjszakára Nosy Be-n, 2 éjszakára Antananarivoban.

- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) – kivéve az Eden Lodge hotelben a kötelező teljes panziót

- a reptéri transzfereket (üzemanyaggal, sofőrrel)

- a túraszervezés díját.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

- a nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját,

- az ebédek és az italok költségét,

- az esetleges fakultatív programok költségeit, 

- a vízumot (kb 30 euro, a reptéren érkezéskor igényelhető és felvehető),

- biztosítást

- a borravalókat.

 

Megjegyzések:

- a programban megjelölt szállodák a foglaltság függvényében változhatnak

- az ajánlat 2017-re érvényes, kivéve Karácsonyi és Szilveszteri időszak

- amennyiben a tengerentúli járat közvetlenül Nosy Be-re érkezik, lekérés alapján ajánlatot adunk, amelyben nem szerepel éjszaka Antananarivoban.

- a fakultatív programokat a jó szervezés garantálása érdekében kérjük előre lefoglalni

- a leírt túraútvonal csak javaslat, igény szerint bármilyen hosszúságú, útvonalú, kategóriájú túrát összeállítunk

 

A program hossza: 9 nap, 8 éjszaka Madagaszkáron

Létszám: már 1 főtől indul a túra.

Ajánlott időpontok: ez a túra egész évben foglalható. Általában a legkellemesebb idő az utazáshoz április és november között van. November és március között számítani kell esőkre is - ugyanakkor meleg van és Nosy Be-n általában éjszaka esik. Madagaszkáron két évszak van: a meleg és esős évszak novembertől áprilisig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A száraz és enyhébb évszak májustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Az ország többi részében és a tengerpartokon azonban ilyenkor is, tehát egész évben meleg van. A bálnaszezon Nosy Be-n július és október közé esik.

Repülőjegy:

A Budapest-Antananarivo repülőjegy várható ára, amennyiben egy átszállással (általában Isztambul, vagy Párizs) repülünk: kb. 240 000 Ft-tól (illetékkel).

A Nosy Be szigetére közvetlenül érkező járatok ára nagyon függ a szezontól és légitársaságtól.

Amennyiben Antananarivoból belföldi járattal utazunk tovább Nosy Be-re, ennek várható ára kb. 90 000 Ft, tehát két irányba 180.000 Ft.