KENYA – TANZÁNIA – ZANZIBÁR



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
11 nap / 10 éj


Felfedezők és Afrika-vadászok nyomdokain,

Maszáj-földtől a fűszerek szigetéig

Időpont:      2017. november 02 – 12.

Utazás:       Menetrendszerinti repülővel és 7 fős terepjárókon                    

QR 202 G 02NOV 4 BUDDOH HK23      2B        1815 0125+1 *1A/E*
QR1345 G 03NOV 5 DOHNBO HK23                 0250 0815   *1A/E*
PW 437 Y 08NOV 7 JROZNZ HK1                     1720 1840
QR1355 G 11NOV 6 ZNZDOH HK23                  1720 2310   *1A/E*
QR 199 G 12NOV 7 DOHBUD HK23                  0630 1020   *1A/E*

Szállás:        Első osztályú szafari házakban*, Zanzibáron 5*-os hotelben     

*A szafarikon egyedi típusú szállásokon tartózkodunk, amelyek nem sorolhatók szállodai kategóriába.

Ellátás:         Teljes panzió Kenyában és Tanzániában, All Inclusive ellátás Zanzibáron

Létszám:       22 fő + 1 fő magyar idegenvezető


Részvételi díj irányára kétágyas szobában:                              1.220.000,- HUF / fő

Részvételi díj irányára egyágyas szobában:                             1.376.500,- HUF / fő

Csoportos repülőjegy irányára illetékkel:                                   338.800,- HUF / fő

Csoportos BBP biztosítás:                                                           8.900,- HUF / fő

Stornó biztosítás:                                                                          5 %

 

Fontos megjegyzések:

- A részvételi díj legalább 22 fő utas esetén érvényes

- A részvételi díj 1 USD = 305 HUF árfolyamig érvényes

- Foglalás (repülőjegy, földi csomag) nem készült, árak a szabad helyek függvényében változhatnak!

- A repülőjegy foglaláshoz az útlevélben szereplő pontos névre és születési dátumra van szükség

 

A részvételi díj tartalmazza: a teljes programot a szállásokkal és teljes ellátással, a kirándulásokkal, transzferekkel, a vadlesekkel 4x4 meghajtású terepjárókon, a krátertúrát, vadlest, a magyar nyelvű idegenvezetést, napi 1 L ásványvizet a szafarin, a nemzeti parkok belépőjét és illetékeit, a kenyai és a tanzániai vízumok költségeit, a kilépési illetékeket, az afrikai ajándékcsomagot, és a kötelező baksist a vadőröknek, ill. a sofőröknek.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőjegy, utasbiztosítás, sztornó biztosítás, italok az étkezések alkalmával

 

Programajánlat:

1.nap (nov. 2.): Budapest - Nairobi

Találkozó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 16:15-kor, és elutazás 18.15-kor. Átszállás Dohában, majd tovább utazás 02:50-kor.

Éj a repülőn

 

2. nap (nov. 3.): Nairobi - Maszáj Mara Nemzeti Park

Érkezés Kenyába 08:15-kor, és a vízumvizsgálatokat követően találkozó a Sense of Africa képviselőjével a Jomo Kenyatta Repülőtéren majd elutazás a Maszáj Mara Nemzeti Parkvidékére.

Ebéd a Keekorok Lodge – ban, délután folytatódik az utazás a szálláshelyre, útközben vadlesekkel színesítve az utat. Érkezés és vacsora a Mara Serena Safari Lodge-ban.

Éj a Mara Serena Lodge-ban

 

3. nap (nov. 4.): Maszáj Mara Nemzeti Park a vadállatok tökéletes szabadságával

„maszájok földje” füves puszta vonzereje az itt élő állatok kiugróan magas száma mellett az öt nagyvad: az oroszlán, a leopárd, az elefánt, a kafferbivaly és az orrszarvú együttes jelenléte. Reggelit követően találkozó a szafari autók vezetőivel, vadőrökkel és indulás terepjárókon déli irányba az egésznapos programra (ebéddel) mely során a csodálatos tájat elénk táró, az afrikai vadállatoknak otthont adó Maszáj Mara Nemzeti Parkba látogatunk. Rendkívül sokarcú ez a vidék! Talán ez az egyetlen Kenyában, ahol az őshonos vadállatok száma nem fogyatkozott meg az elmúlt évszázadhoz képest. A legnagyobb létszámban talán a gnúk képviseltetik magukat, akik az októberben beköszöntő nedves időszakig tartózkodnak a gazdag gyepen. Majd amikor az Európából és Ázsiából megérkeznek a költözőmadarak, bennük is a felébredt vándorlási ösztönük hajtja őket a déli síkságra. Ebéd a lodge - ban. Vacsorát megelőzően, a szállásra érkezés előtt vadles, hogy a gepárdokat, hiénákat, sakálokat és lapátfülű kutyákat is megfigyeljük.

A harciasságukról ismert büszke maszáj népcsoport tagjainak többsége a mai napig nomád körülmények között él. A Masai Mara területén könnyen meg is figyelhetjük az egymást sűrűn követő apró településeiket, ahová turistákat nem igazán engednek be, és többnyire fényképezni sem nagyon engedik magukat,..de keresünk rá alkalmat.

Éj a Mara Serena Lodge-ban

    

4. nap (nov. 5.): Utazás a Serengeti területére

A reggelit követően indulás a határon fekvő Isebania városába, ahol a szokásos bevándorló és vámellenőrzésre kerül sor – várhatóan félórás időtartamban. A határátlépés után átszállás tanzániai járművekre. Útközben piknik ebéd és vadlesek. Érkezés és vacsora a Serengeti Serena Safari Lodge-ban.

Éj a Serengeti Serena Lodge-ban

 

5. nap (nov. 6.): Serengeti Nemzeti Park, a „Big Five” - az „Öt Nagyvad” társaságában

Roppant kiterjedésű, füves síkvidék, ahol a nagy testű állatok sehol sem látható létszámban legelnek. Egész napos vadlesek a Serengeti területén. A harmat még a leveleken lesz, amikor a terveink szerint már – reggelit megelőzően - útra kelünk. Azoknak, akik kíváncsiak az eredeti afrikai tájra, szeretnének betekinteni a vadállatok otthonába, feledhetetlen élményt jelent majd a Serengeti. A térség legnagyobb ragadozója az oroszlán nappal itt is lustálkodik a sziklás kiemelkedések vagy a füves táj fölé őrszemként magasodó akáciák árnyékában. De nagy „vadászszerencsével” elkaphatunk egy-egy áldozatot becserkésző falkát. Ameddig a szemünk ellát, a civilizáció csak kevés jelével fogunk szembesülni, csak számtalan gnú, zebra és gazella fogja keresztezni az utunkat elefántok, kafferbivalyok, hiénák, sakálok, zsiráfok, társaságában. Étkezések a szálláson.

Éj a Serengeti Serena Lodge-ban

    

6. nap (nov. 7.): Olduvai-szurdok és a Ngorongoro ”Paradicsomi” vadvilága

A reggeli után utazás a világ legnagyobb kiterjedésű még épségben lévő vulkáni kráteréhez, aNgorongoro mesés vadvilágába, melynek a vonzereje lenyűgöző szépségéből és változatos vadvilágából adódik. A nap folyamán útközben látogatás az Olduvai - szurdokhoz, melynek területén rengeteg régészeti leletet fedeztek már fel, többek között 3,5 - 4 millió évvel ezelőtt élt ősemberek nyomait találták itt meg. A szálláson elfogyasztott ebéd után indulás a vadvilágában nagyon gazdag és változatos, félnapos „kráter-túrára”. Állítólag itt élnek az emlős ragadozók Afrikában a legnagyobb sűrűségben. Ezek közé tartozik a keskeny-szájú orrszarvú és a nílusi víziló is, mely nagyon ritka a környéken, és más patás állatok; mint a gnú, a zebra, a jávorantilop, a gazella. A legsűrűbb oroszlán populáció is itt él, a leopárdok, afrikai elefántok és kafferbivalyok társaságában. Vacsora a szálláson. 

Éj a Ngorongoro Serena Lodge-ban

 

7. nap (nov. 8.): Dr. Nagy Endre Farm magyar emlékei

Reggelt követően utazás a Mount Meru Game Lodge területére ahol a Tanzániában is elismert, népszerű Dr. Nagy Endre által alapított Usa River - ma Intimate Place – farmot tekintjük meg, amely különleges, nyugodt környezetet biztosít az ebéd elfogyasztására. Délután transzfer a Kilimanjaro Repülőtérre és elutazás Zanzibárra. Érkezés után transzfer a hotelbe, majd vacsora.

Éj a Hideaway of Nungwi Resort & Spa Hotelben

 

8. nap (nov. 9): Stone Town - Fűszerkertek – Óriásteknősök szigete

Reggeli után városnézés az egykori Ománi Szultanátus gyarmatán és a fővárosban Stone Town-ban. Majd ismerkedés a sziget fűszereivel és trópusi gyümölcseivel. Ebéd egy helyi étteremben, utána még látogatás az egykori börtönszigeten, amely ma a Seychelle-szigeteki óriásteknősöknek ad otthont és védelmet. Délután visszatérés a hotelbe

Éj a Hideaway of Nungwi Resort & Spa Hotelben

 

9. nap (nov. 10.): Pihenés, fürdés, napozás, all inclusive szolgáltatások

   

 

Éj a Hideaway of Nungwi Resort & Spa Hotelben

 

10. nap (nov. 11.): Hazautazás

Délelőtt pihenés a hotelben, délután kijelentkezés a szállodából és transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerint.

Éj a repülőn

 

11. nap (nov. 12.) Hazaérkezés

Dohai átszállással érkezés Budapestre 10.20-kor.

Kenya és Tanzánia Rezervátumok, Nemzeti Parkok