Krakkó – Varsó – Zakopane



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Busz
Időtartam
7 nap / 6 éj


 

Utazás:                       Autóbusszal

Szállás:                       Alap színvonalú 3*** szállodákban vagy panziókban

Elhelyezés:                 Kétágyas szobákban

Ellátás:                       Büfé reggeli, menü vacsora

           

Programajánlat:
1. nap: Találkozó 07.00 órakor, és indulás
 07.30-kor Budapestről. Útközben pihenő és séta Besztercebányán,a hangulatos és számos magyar örökséget felmutató belvárosban. Késő délutáni érkezés Krakkóba. Szállás átvétele majd rövid esti ismerkedés a várossal. Vacsora a szállodában.

Éj Krakkóban

2. nap: Reggelit követően gyalogos városnézés Krakkóban, megismerkedünk a lengyel – magyar történelemben fontos szerepet játszó nevezetességeivel: Sz. Mária Katedrális, Posztóház, Jagelló Egyetem és a gótika, valamint a reneszánsz építészetének palotáival. Kirándulás a közeli Wieliczka Sóbányához, ahol megismerkedünk a sóbánya labirintusával, múzeumával és különleges szobrászati remekeivel, nagymértékű magyar kötődéseivel. Visszatérés Krakkóba és vacsora a hotelben.

Éj Krakkóban

3. nap: Reggeli után utazás Krakkótól északnyugat felé. Ismerkedés az Ojcówi Nemzeti Parkkal, melynek nevezetességei közé tartoznak a különleges formájú szikla alakzatok. Továbbutazás Czestochowa irányába, mely Lengyelország első számú zarándokhelye. A csodatévő Fekete Madonna képet a Jasna Góra-i pálos kolostorban őrzik, ahova több millióan jönnek imádkozni minden évben. Látogatás a kolostor gyönyörű épületegyüttesében, majd továbbutazás Rawa Mazowiecka vidékére. Szállás átvétele és vacsora a szállodában.

Éj Rawa Mazowieckaban vagy környékén

4. nap: Reggeli a hotelben majd utazás a lengyel fővárosba. Városnézés a II. világháború után újjáépítettVarsóban. Végigmegyünk az ún. Királyi úton – itt található a főváros műemléki épületeinek többsége, kezdete az Óváros és az Újváros, vége pedig a királyi Lazienski-park és a Belveder-palota. Az óvárosban található a Vár tér a királyi palotával, “az út” végén vár bennünket Varsó legszebb és legimpozánsabb parkja a tóra épült Fürdő-palotával. A “kis Versailles”-nak is nevezett wilanowi kastély III. Sobieski János király hőn szeretett hitvesének kedvéért épült, hogy emlékeztesse saját hazájára, Franciaországra. Szállás étvétele és vacsora a szálláshelyen.

Éj Varsóban

5. nap: Reggeli után elutazás Zakopaneba. Délutáni érkezés után rövid séta a Gorálok hegyvidéki városában. Lehetőség siklóval felmenni a Gubalówka hegyre (kb. 20 PLN/fő). Vacsora a hotelben.

Éj Zakopanéban

6. nap: Délelőtt kirándulás a Morskie Oko tóhoz. A Morskie Oko (magyarul Halastó) a Lengyel-Tátra tán legnépszerűbb túracélpontjainak egyike, a Tátra legnagyobb kiterjedésű (34,54 ha) tava. Persze nem mérete, sokkal inkább a környező csúcsokkal alkotott gyönyörű panorámája miatt közkedvelt turista célpont. Délután kabinos felvonóval felmegyünk a Magas-Tátrához tartozó 2000 méteres Kasprowy Wierch-re, ahol valaha a magyar-lengyel határ húzódott és felejthetetlen körpanoráma tárul elénk a Magas-Tátra hegyvilágára. Búcsúvacsora az egyedi hangulatú Czarci Jar vendéglőben.

Éj Zakopanéban

7. nap: Elutazás reggeli után Zakopanéból. Megemlékezés Késmárkon Thököly Imréről és időszakáról az evangélikus templomban. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.