A történelmi Toszkána kincsei és borvidékei



Szállás típusa
Szálloda ***
Ellátás módja
Félpanzió
Utazás módja
Busz
Időtartam
5 nap / 4 éj


  

Utazás: Autóbusszal

Szállás: 4 éj a Hotel Monna Lisa Vinci 3* - os szálloda kétágyas szobáiban

Ellátás. Félpanzió

Belépők: Uffizi, Santa Croce, Pisa Campo Santo

 

1.nap: Találkozó 06.00 órakor . Indulás reggel 6.30 órakor Budapestről. Utazás rövid pihenőkkel a Firenze melletti szálláshelyre, érkezés este, a szobák átvétele. A vacsorát követően séta Leonardo da Vinci szülővárosának központjában.

                                  

2.nap: Reggeli a szállodában. Kirándulás a híres Chianti-borvidéken át Toszkána híres történelmi városaiba. Látogatás San Gimignano-ban, a „középkor Manhattanjének” is nevezett városában. Séta az évszázados falakkal övezett, fellegvárral védett óvárosban. A középkori polgárházak és paloták megtekintése a különböző színnel elkülönített kerületekben, a sajátos „toszkán tornyok” megtekintése, ismerkedés történetükkel, látogatás a hatalmas tömegű falfestményeiről híres Dómban. Szabad program: séta a fellegvárba, és fakultatív lehetőségként a középkori kínzóeszközök múzeumának megtekintése. Délután továbbutazás Siena városába, mely hajdan Firenze leghatalmasabb vetélytársa volt. A különleges kialakítású, csonka Dóm megtekintése, fényképezés a középkor egyik legnagyobb Főterén. Szabad program, ebéd lehetőség. Visszaút a szálláshelyre. Érkezés kora este és vacsora előtt opcionális lehetőségként a Da Vinci Múzeum megtekintése.

                                              

3.nap: Reggeli a szállodában. Városnézés egész nap Firenzében, a reneszánsz szülővárosában. Michelangelo-térről a város panorámája megtekintése, majd érkezés gyalogosan az autóbusz leszállító helyről a Santa Croce templomához, amely Firenze mauzóleuma, onnét séta a Barghello, a Városháza, a Ponte-Vecchio, a Palazzo Pitti látnivalóihoz. Délután az Uffizi-képtár épülete, a Dóm, a Medici-városrész megtekintése következik. Szabad program. Este utazás a szálláshelyre. Vacsora.

                                              

4.nap: Reggeli a szállodában, majd kirándulás Pisába. Látogatás a Csodák terén. (Ferde Torony, Battistero, Dóm). Utána továbbutazás. Ebéd – kb. 13.30-tól - és borkóstoló Pontassieve-ben a Fattoria Lavacchio Pincészetben. Időtől függően séta Firenzében. Érkezés a szálláshelyre kora este, majd vacsora.

                                              

5.nap: Reggeli a szállodában, majd utazás Budapestre az érkezési útvonalon. Ebéd az Autogrillben Trieszt mellett. Érkezés az kiindulási helyre este.

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a 4 éjszaka szállást 3*- os szálloda kétágyas szobáiban Firenze környékén való elhelyezéssel, a felsorolt ellátást, Budapesttől - Budapestig magyar idegenvezetőt, a kirándulásokat, a firenzei helyi idegenvezetőt, a behajtási engedélyeket, és a helyi adókat és illetékeket.