Szlovénia - Ljubljana, Bledi-tó, Triglav Nemzeti Park: Olaszország - Trieszt



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Félpanzió
Utazás módja
Busz
Időtartam
8 nap / 7 éj


Szlovénia - Olaszország

Utazás: 50 fős autóbusszal

Szállások: 1 éjszaka Bledben, vagy Kranjban*** és 5 éjszaka a tengerparti *** Hotel Vile Park-ban,www.bernardingroup.si

Ellátás: Félpanzió

 

A részvételi díj tartalmazza: 7 éjszaka szállást svédasztalos félpanzióval, a tengerparton a Vile Parkhoz kapcsolódó szomszédos Histrion Szálloda éttermében, ingyenes kaszinólátogatást, a szálláshoz tartozó meleg vizes fürdő belépőjét, a Ljubljana odafelé és vissza úton a Postojnai cseppkőbarlang megtekintését, a Lipicai-ménes karám menti megtekintését, a Mimare kastély belépőjét, a programban felsorolt összes városlátogatást és hegyvidéki programot, a magyar idegenvezető, a gépkocsivezető költségeit, ellátását.

 

Program:

1. nap:Találkozó 07.00 órakor. Indulás 07.30-kor Budapestről. Utazás rövid pihenőkkel. Ljubljana érkezés: a 300.000 lakosú Ljubljana az ország szellemi és gazdasági központja. Már a római korban is a legfontosabb kereskedelmi – közlekedési csomópont volt, hiszen itt futott össze a Borostyánút és Dunai katonai út. A város 1144-től került a német császárság fennhatósága alá, neve ekkortól Leybach-ként szerepel. Leybach 1335-ben került a Habsburgok kezébe, és a Krajnai hercegség fővárosa maradt egészen 1918-ig. A Ljubljanica folyómentén fekvő várost 1895-ben földrengés pusztította – így „szerencsére” az osztrák - magyar kormányzat központi irányításával egységes, új, eklektikus birodalmi belvárost építettek. Séta az Óvárosban: Presernov tér, Ferences templom, Ura ház, Háromhíd, Városi tér, Plecnik árkádok, Dóm, Püspöki Palota, Zmajski híd, Városháza, vár, Német lovagok kolostora, Nemzeti Könyvtár. Rövid szabadprogram és vásárlási lehetőség. Kora délután indulás aBledi tóhoz. Bled az Osztrák - Magyar Monarchia egyik leghíresebb üdülővárosa már az időszámítás előtti időkben is lakott volt. 1803-ban került a Habsburgok tulajdonába, majd 1856-ban itt nyitotta meg a svájci Arnold Rikli, a kezdetben csak koronás főket és arisztokratákat fogadó természetgyógyászati intézményeket. A tó és a város világhírű pontjai a szigeten álló „Szűz Mária a tóban” zarándoktemplom és a tó fölé magasodó vár.Hajókázás a zarándoktemplomhoz. Esti érkezés Kranjba. A Száva és Kokra folyók összefolyásánál lévő dombra települt város már a kelta és római időkben is lakott volt. A Frank Birodalom idején Chreina néven vált tartományi központtá, a középkor folyamán virágzó kereskedelmi központ volt. Mai képét az 1811. évi tűzvészt követő átalakításokkor kapta. Leghíresebb műemlékei a gótikus Szent Kauzian templom, a reneszánsz városháza és a Kieselstein vár. Útközben tisztelgés a hegyek között megbúvó I. Világháborús katonatemető magyar áldozatai előtt. Vacsora a szállodában.

Éj Kranjban vagy Bledben

 

2. nap:Délben indulás a Júliai Alpok legfestőibb tájain létrehozott Triglav Nemzeti Park északi vidékeire. A 84.805 hektáron elterülő érintetlen területen egyszerre találhatunk mediterrán hatású parkokat, felfrissülést nyújtó hegyi tavakat, tengerszemeket, kristálytiszta gyors folyású folyókat, és gyönyörködhetünk az égbe szökő hófödte csúcsok látványában. Fényképszünetek és rövid séták a felhők közé vivő szerpentin legszebb kilátópontjain. A szerpentinről számos hegyóriás fényképezhető, mint pl. a Prisojnik (2.547 m), Travnik (2.379 m) vagy a Razor(2.601 m). Fotószünet a hágó hegyoldalában, a világháborús katonai bunkerek menténUtazás a festői Soca (Isonzó) völgyben, rövid fényképszünetekkel a legtisztább vizű pontokon. Bovecen áthaladva a 106m magasBoka vízesés fotózása – távolról. (A nagy sziklákon való átmászás kalandtúrába illő, és sok időt vesz igénybe.) ACaporettoi Áttörés helyszínének érintésével esti érkezés a szállodába. Vacsora.

Éj Kranjban vagy Bledben

 

3. nap: Elutazás, majd érkezés a tengerpartra. Látogatás Koperben(Capo d’ Istria) velencei stílusú óvárosában és megismerjük a nevezetességeit, majd séta a közeli Piranba. A híres kikötőváros óvárosa igazi középkori ékszerdoboz, az adriai part egyik legszebb műemlék-együttese. Fényképezés a Tartini-téren, majd a gótikus velencei palotánál. Séta a középkori utcácskákon a Szent György templom tornyáig. Piran érintésével érkezés ebédre a szállodába. Délután fürdés, pihenés, kikapcsolódás a tengerparton, ill. a meleg vizes fürdőkomplexum kínálta szolgáltatásokkal. Vacsora.

Éj Portorozsban

 

4. nap: Reggeli indulás Triesztbe 08.30-kor. Az ókori római alapítású város 1328-tól állt Habsburg fennhatóság alatt, s az 1860-as évektől a Monarchia egyik leggazdagabb és legelegánsabb kulturális központjává vált. Dualizmus kori utcái, terei könnyed olasz hangulattal teltek, kikötője számos régi emléket rejt. Séta a Piazza dell'Unita d'Italia téren: Palazzo Del Governo (kormányzói palota), Stratti Palota, az eklektikus Városháza, Pitteri: Palota - Trieszt legérdekesebb barokk épülete 1790-ből, Lloyd Triestino Palota. Séta és fényképezés a mólón (Molo Audace), illetve a Nagy Csatornánál (Canale Grande). Séta és szabadidő a Piazza Del Ponterosso-nál, majd a Piazza Della Borsa gyönyörű műemlék házai között. Továbbutazás Habsburg Miksa főherceg legendás tengerparti kastélyába, a fehér márványból épült Miramare kastélyba. Ismerkedés Mexikó császárának szomorú életével, illetve a kastély királyi vendégeinek történeteivel. A kastély megtekintése, majd séta a 22 hektáros tengerparti parkban. Kora délutáni visszaérkezés Portorozsba. Majd ebéd 13.30-tól és fürdés, pihenés, kikapcsolódás a tengerparton, ill. a meleg vizes fürdőkomplexum kínálta szolgáltatásokkal.

                                                           Éj Portorozsban

 

5. nap: Pihenés, fürdés, napozás.

Vacsora előtt 18.00 órától hajókirándulás (2 órás) a szállodától.

Éj Portorozsban

 

6. nap:Pihenés, fürdés, napozás.

Borkóstoló egy közeli pincészetben a vacsorát megelőzően.

Éj Portorozsban

 

7. nap:

Pihenés, fürdés, napozás.

Éj Portorozsban

 

8. nap: Reggelit követően bepakolás 08.30 órakor, és indulás legkésőbb 09.00-kor. Kitérő Lipicai méneshez,majd a Postojnai – cseppkőbarlang megtekintése következik. Érkezés az esti órákban Budapestre.