HORVÁTORSZÁGSzállás típusa: Program szerint
Ellátás módja: Program szerint
Utazás módja: Busz
Időtartam: 8 nap / 7 éj


Utazás:

Légkondícionált autóbusszal

Szállás:

Sibenik mellett, 7 éj a Hotel Jakov*** szállodában, mely része a Solaris üdülőkomplexumnak. A komplexum szállodái igényesen kialakított, felújított, változatos tengerparttal, nyitott és fedett medencékkel, wellness központtal, számos sport, szórakozási és szabadidős lehetőséggel rendelkeznek. A szobák kétágyasak, felújítottak, modern berendezésűek.

Ellátás:

Svédasztalos reggeli és vacsora a szálloda éttermében.

Részletes program:

1.nap:

Indulás Budapestről reggel 6 órakor. Érkezés Sibenibe, a szállodába az esti órákban, várhatóan 19-21 óra között. A szállás átvétele és vacsora.

Éj Sibenik mellett.

2.nap.

Egész napos szabad program. Fürdés, kikapcsolódás.

Éj Sibenik mellett.

3.nap:

Reggeli után látogatás az UNESCO világörökség részét képező Trogir óvárosban. A 100 éves pálmafás sétány, a velencei erőd, a különleges hangulatú román-gót-barokk dóm megtekintése a városházával, illetve a várfalakkal, séta a piacon, és a város hangulatos, középkori utcáin. Délután látogatás Sibenikben. A Dalmát tengerpart egyik legnagyszerűbben megszerkesztett főterének megtekintése. Látogatás a magyar kormányzat emlékeit őrző Rektori Palotánál, a Jurij Dalmatinac és Niccolo Florentino által épített gótikus-reneszánsz Dómban (különleges térszerkesztés, dekoráció), majd séta Sebenico középkort idéző utcáin, fényképezés a St. Anna erőd tövébe települt bosnyák óvárosnál (borgo). Szabad program, vásárlási lehetőség majd isszatérés a hotelbe.

Éj Sibenik mellett.

4.nap:

Egész napos szabad program.

Éj Sibenik mellett.

5.nap:

Reggeli a szállodában, majd kirándulás autóbusszal Splitbe. Városnézés a római múlttal rendelkező, impozáns városban. A Diocletianus császár egykori palotájába épült, a középkor hosszú évszázadai során átformált (romanizált, gótizált) paloták, épületek megtekintése, fényképezés a pálmafás kikötőnél, a Dómnál, illetve a késő középkori védműveknél. Séta a halpiacon és szabad program az óváros ódon házai, múzeumai között, illetve a piacon. Szabad program. Délután visszaerkezés vacsorára a szállodába. Vacsora.

Éj Sibenik mellett.

6.nap:

Hajókirándulás (részvételi díj: ,-EUR) egész nap: indulás a Solaris saját kikötőjéből hajóval Sibenik városa felé: fényképezés a különleges természeti környezetben fekvő város bejáratánál: velencei erődítmény, szűk tengeröböl, illetve a város tenger felől látható egyedülálló panorámájának megtekintése. Hajózás a Krka folyón felfelé, egészen a nemzeti parkig. A parkban gyalogos séta az üde zöld növényzettel ékesített sok száz apró, és több tucat nagyobb vízesésnél. Fényképezés a „mesterségek falujában” (vízhez kapcsolódó mesterségek, szakmák középkori története). Visszaút a szállodába délután, érkezés vacsorára.

Éj Sibenik mellett.

7.nap:

Egész napos szabad program. Fürdés, kikapcsolódás.
Éj Sibenik mellett.

8.nap:

Reggeli a szállodában majd indulás haza. Utazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.