MONTENEGRÓ: A FEKETE HEGYEK ORSZÁGASzállás típusa: Szálloda ***
Ellátás módja: Teljes ellátás
Utazás módja: Busz
Időtartam: 5 nap / 4 éj


Utazás:

autóbusszal

Szállás:

Budva – Becici tengerparti övezetben 3*** Slovenska Plaza szállodában

www.hgbudvanskarivijera.com

Ellátás:

Félpanziós ellátás (érkezés napja ebédtől, hazautazás napja ebédig)

Minden határátlépéshez nyomtatott, pecsétes utaslista szükséges: név, lakcím, szül. dátum, útlevélszám.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

Autóbusz díja 2 gépkocsivezetővel, 3 éjszaka szállás, 3 reggeli és vacsora, 4 ebéd. Kotor és Cetinje múzeumi és királyi palota és templom belépők, egyéni hajóbérlés, komp költsége, borkóstoló 5 fajtából, a hajóhoz a kötelező helyi idegenvezető, a teljes út során magyar idegenvezetés.

Programajánlat:

1. nap /.:

Találkozó 07.00-órakor. Indulás 07.30-kor. Utazás az Adriai-tenger partjára.
Éj a horvát tengerparton Trogir/Split övezetében


2. nap /.:

Pihenővel érkezés Dubrovnikba a reggeli órákban, ahol egy belvárosi sétát teszünk: ismerkedés „Dalmácia ékköve”, a régi Raguza múltjával. Továbbutazás a tengerparton a frissen függetlenné vált Montenegró felé. A határ átlépése, majd utazás és kompátkelés az egyedien festői Kotori-öböl mentén. Érkezés ebédre Budvába, majd a szállásra. Az út fáradalmait követően pihenés a szálloda strandján. Büfé vacsora a szállodában. Igény szerinti esti séta Budvában.
Éj Budva Hotel Slovenska Plaza

3. nap /.:

Délelőtti pihenés, fürdés, napozás, az előző napi utazás fáradalmait követően.

Kirándulás - a Lovcen Nemzeti Park pazar panorámájával - Cetinjébe, a XIX. századi, független Crna Gora Királyság fővárosába. Az égbe szökő hegyek közé „fészekként telepített” városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Híres kolostora az 1480-as évek óta áll, utcácskái ma is a XIX. századot idézik. Séta a Királyi kápolnánál, majd a Királyi várnál.

A mini állam 1885-1918 között vált függetlenné, erre a korra emlékeztet az egyetlen főutcácska megannyi parányi nagykövetségi épülete. Fotózás a brit, francia nagykövetségnél, illetve az elnöki palotánál. Vacsora 18.00 órától a Konak étteremben a Plantaza Pincészet borkóstoló kínálatával egybekötötten: Chardonnay, Sauvignon, Krstac és Procore, Kabernet fajtákból. Visszatérés Budvába, ahol esti séta a „velencei hangulatot árasztó” óvárosban.
Éj Budva Hotel Slovenska Plaza